hesabın var mı? giriş yap

  • "dünyaya zulmeden bir milletin dilini öğrenmişsiniz" deyip "7 cihana korku salan" osmanlı'yı öven bir kişinin videosu.

    doğru ya batı yapınca zulüm, osmanlı yapınca fetih, ecdad, din iman.
    tarihi iki yüzümüzle okumayı bıraktığımızda insan olacağız, gerçekten.

  • bir erdoğan vecizesi. tamamı şu şekilde:

    "bakın şu anda ingiltere'de sterlin patladı, nereden nereye geldi, övünüyorlardı, ama şimdi patladılar"

    1 senede dolar karşısında yüzde 55 değer kaybeden türk lirasının kullanıldığı ve 1000 liranın 55 dolar etmediği türkiye cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı, sterlin dolar karşısında 1 senede yüzde 20 değer kaybetti diye sterlin patladı yorumunu yapmışi, ki sterlin halen dolar karşısında daha değerli.

    yorumsuz...

    edit: söylemeye gerek yok, ancak patlamış sterlin bile türk lirasının 20 katı değerinde ve tl son 1 senede sterlin karşısında yüzde 40 değer kaybetmiş.

  • bir kaç yıl önce(2018 veya 2019 hatırlayamadım tam) , gecici olarak istanbul anadolu yakasında bir benzlikte pompacılık yapıyordum. biraz mental açıdan kötü dönemlerimdi. neyse

    bir gün ümit bey geldi.kibar bir şekilde hal hatır sorup, istediği miktarı söyleyip markete yöneldi. açık kahve(veya koyu lacivert ) rengiydi sanırım, bir bmw ile gelmişti. verdim benzinini, beklemeye koyuldum.

    hava buz gibi. ellerim donmuş. ümit bey karşıdan geliyor. elinde, starbucks makinesinden alınmış koca boy kahve. yüzünde bir gülümse ile bana uzattı ve "afiyet olsun" dedi..

    uzun zamandır düşünürüm. o kahveyi benim için mi almıştın ümit bey, yoksa tadını beğenmeyip de, çöpe gitmesin bari deyip mi verdin bana :)))))

    her durumda da klass bir insan. o an beni çok mutlu etmişti.işi rast gitsin...kahve + mütevazililiği

    not : o makineyi her gün görür, bazen canım ceker ama kazandığım paraya göre lüks kaldığından almazdım hiç. sizin sayenizde ilk kez o gün içmiş bulundum :)

    edit : ümit bey twitterda bir yazarımıza cevap vermiş entry e dair : "bunun redbull, kola, dondurma, bisküvi versiyonlarını da duyabilirsiniz. insanların enerjisi ve iletişimleriyle alakalı biraz anlık gelişen rutin refleksime dönüştü sanırım"

    edit : sene eklendi.

    edit: tamam arkadaşlar. en güçlü ihtimaller. 1.bana aldı 2.aslında kendine aldı ama beni görünce içinden bana vermek geldi o an. :) ya önemli değil. o an çok mutlu olmuştum.

  • üyesi olmayanların okuduğunu anlama problemi olduğunu gösteren dernektir. yahu adam “robot süpürge aldığına pişman olanlar” demiş ama gelen giden ne kadar “memnun olduğundan!” bahsetmiş. arkadaşlar tamam hepinizin robot süpürgesi çok iyi kabul ama bırakın da memnun olmayanlar gerekçelerini açıklasın. anlatsınlar da neden memnun olmadıklarını bilelim değil mi ama?

    öğretmen: çocuklar kalemi olmayan var mı?
    öğrenci: benim var öğretmenim!

  • buluş var lan bi tane, "buluş". sanki laboratuvarda beher kapta kaynatarak yapmışlar çocuğu, büyüyünce borla çalışacak pezevenk.

  • 4 yaşındaki kız yeğenim yengesinde kalmak için hıçkıra hıçkıra ağlar, yengesi de buna dayanamaz;

    -canım, tamam kal bizde...yeter ağlama artık
    +tamam ama susamıyom.

  • haber

    fırıldak bir akp'linin demeci. bu utanç ömür boyu senin peşini bırakmayacak işte. beter olursun inşallah.

    --- spoiler ---

    oğluma “recep tayyip” adını koymuştum. o zaman ak partiliydim. şimdi pişmanım. oğlumun adını değiştirmek istiyorum ama memurlar, “biz bu ismi değiştirsek tayinimizi çıkarırlar, o nedenle değiştiremeyiz” diyorlar. oğlumun adını bile bu dönemde değiştiremiyorum.
    --- spoiler ---

  • hakkında bu kadar az entry girilmesine şaşırdığım başlık.

    başlık sahibi arkadaşa teşekkür ederim ama fanboy olarak ben bile apple maps daha iyidir demiyorum yahu.

    evet bazı ufak tefek şeylerde iyi işler çıkartıyor ama genel olarak en iyisi demek en azından bugün için abesle iştigal etmektir.

    istanbul için konuşmak gerekirse açık ara yandex.navigator en iyisi

    adres arama, yol tarifi, hız sınırı, eds bilgisi, trafik bilgisi, çevrimdışı harita özelliği sunması, 3d modelleme, yol tarifinde yolda seyir halinde iken yolda gördüğümüz tabelalara göre yönlendirme yapması ve aklıma gelmeyen bir çok özelliği ile yandex gerçekten çok çok önde.

    google maps navigasyon olarak benim ikinci sıramda. uygulamanın çok karmaşık bir arayüzü var. bu uygulama esasen bir navigasyon olsa da aslında google'ın reklam kaynağı olduğu için harita reklam kaynıyor. siteleri bile otel zannediyor o derece. trafik bilgisi tutarlı, alternatif yol iyi ama bunları çok kötü bir arayüzle yaptığı için insanın eli gitmiyor. uydu görüntüsünün çamur olması da cabası.

    street view ve rehber özelliği ise rakipsiz. sırf bu sebepten dolayı telefonumdan asla silmiyorum.

    apple maps ise sadece apple telefonlarda çalışıyor olsa da arayüz olarak derli toplu. trafik bilgisi çok zayıf daha doğrusu neredeyse hiç göstermiyor ama nasıl doğru tahmin ediyor ben de bilmiyorum. yol tarifleri ise şöyle sorunlu örneğin yandex ve google, bağcılar esenler bakırköy yazarken apple maps k12 karabayır çıkışı gibi şeyler yazıyor. en önemli artısı navigasyonu başlat ekranı kilitle dönüşlerde açılıp sonra ekranı kapatır diyelim ki istanbul'dan bursa'ya gidiyorsun 98 km düz gideceksin navigasyon kilit ekrana geçer 10 km kala otomatik açılır ekran. arka planda hepsi çalışıyor ama kilit ekrana görüntüyü bir tek apple veriyor.

    sonuç olarak ben en iyisinin apple maps olmasını istesem de maalesef sıralamam

    1 - yandex
    2- google
    3- apple

    not: ben üç navigasyonu da sessiz konumda kullanıyorum bu nedenle değerlendirmemi buna göre yapıyorum.