hesabın var mı? giriş yap

  • "bir gün evlenirsem üç çocuk falan yapmam abi. istatistiklere göre her üç çocuktan biri çinliymiş, nasıl bakarım, huyunu bilmem suyunu bilmem"

  • kedim yavrusunu erken doğurdu çünkü kendisi de bir çocuktu doğum yaptığında. 4-5 aylıkken hamile kaldı ve tam gelişemediği için doğuramadı. gecenin bir yarısında doğum yaptığı için veterinere de gidemedik. aldım kucağıma başını seve seve doğurmasına yardımcı oldum, ılık suyla temizledim hep üşümesin diye. 2 yavru doğurdu birisi öldü, diğeri de tam gelişemediği için ellerimle besledim yavrusunu. çocuğum olsa bu kadar ilgilenirdim. ben kendime neden baba demeyim ? o benim evladım gibi çünkü.

    edit: nohut ve kızı angel :)

    yerim sizi

    edit: güncel halleri :)

    yerim sizi

    edit : maalesef ikisi de melek oldu.

  • algısı mı kaldı lan? vermişiz vereceğimizi. yavşaklığın lüzumu yok. türkiye'de darbe olup chp'liler mhp'liler işkencedeyken sizin gibiler avuçlarınızı ovuşturuyordunuz. duyan da darbeden muzdaripsiniz sanacak.

  • fetöcülükten, pkk lığa, pontusluktan şu an ki durumu sözde ölüme sebebiyet vermede.
    bundan sonraki suçunu da dört gözle bekliyoruz.
    malum seçime 10 gün var. en az 5 suç daha yüklerler bu adama.

    ulan palu ailesi bu kadar şuç işlememişti.

  • daha bilgisayar öncesi zamanlarda icat edilmiş ve pozisyonu sebebiyle otoriteye sahip kişilerin işinize burunlarını sokmalarını önlemek için geliştirilmiş bir teknik bu.

    joe adında bir tasarımcı keşfetmiş bunu, müşteriler yapılan tasarımda kendilerinin de payının olduğunu hissetmek için grafikere illa ki şunu değiştirelim, bunu büyütelim gibi taleplerde bulunuyormuş.

    joe abimiz bakmış bu böyle olmayacak, reklam tasarımını müşteriye sunarken kendi kıllı kolunu da afişin bir tarafına koymaya başlamış. tabi müşteri kıllı kolu fark eder etmez bu kol burada ne arıyor, bu böyle olmaz diyormuş, joe da özür dileyip çok haklısınız efendim, sizin de gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor, bir önceki hayatınızda sanatçıydınız herhalde ayağı çekip sözlerini "o kıllı kolu çıkarıp baskıya geçelim o zaman" ile bitiriyormuş. müşteri bu sayede kendisini işin başında hissediyormuş ve projeye katkısını sağladığı için başka bir şeye karışmıyormuş.

    işte bu yüzden bu tekniğin adı kıllı kol tekniği olarak biliniyor.

    siz tabi kendinizi kıllı kol ile kısıtlanmış hissetmeyin, kendi durumunuza göre uyarlayınız.

  • demokratik anayasa mitingi, yer kadıköy.
    elinde megafonla biri soruyor : ne istiyoruz ? topluluk cevaplıyor : özgürlük
    tekrar soruyor : ne istiyoruz ? cevap : demokrasi vs.
    megafoncunun istek soruları bitince , kenardaki sucu bağırıyor :
    - peki yok mu su isteyen ?

  • zaman disi yasam eski kocasiicin yazdigi senaryo.. evet haklisin herkes yazamaz oyle bir metin.
    "her varolus kendisiyle birlikte olumu de getirmiyor mu"
    daha ne diiim?

  • gümrük birliği, rekabet kanunu falan yok sayan kredidir. yalnız bu fiyata alınırmış. 2 katına bir kekoya okutana kadar bedava finansman demek. gerçi kredi yüzdesi çok düşük ama olsun. 1.36'dan 12 ay vadeli parayı zaten kredi kartından alabiliyoruz.

    kredi avantajı ve avrupa gümrük birliği:
    "avrupa gümrük birliği (agb) üyesi bir ülkenin ithal ürünlere uygulamadığı kredi avantajını yerli ürünlere uygulaması, agb kurallarına aykırı olacaktır. agb üyeleri arasındaki ticarette, ithal edilen ve yerli ürünlere aynı şartlar uygulanmalıdır. yani, bir agb üyesi ülke, ithal edilen ürünlere uygulamadığı kredi avantajını, yerli ürünlere uygulayamaz.

    agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki ticarette herhangi bir ayrımcılık yapılmamalıdır. agb üyesi bir ülke, diğer agb üyesi ülkelerin ürünlerine karşı ayrımcı tedbirler uygulamak yerine, serbest ve adil bir ticaret ortamı sağlamakla yükümlüdür."

    vergi dilimleri ve avrupa gümrük birliği:

    "eğer bir ülke avrupa gümrük birliği (agb) üyesi ise, bu ülke agb kurallarına uygun olarak ticaret yapmakla yükümlüdür. agb kurallarına göre, üye ülkeler arasındaki mal ticaretinde herhangi bir tarife uygulanmaz. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal ürünlere ek vergi uygulayamaz.

    ancak, agb üyesi bir ülke içinde üretilen ürünlere vergi uygulanması mümkündür. bu vergiler, yerel üreticilere karşı rekabet avantajı sağlamamak için ithal edilen ürünlere uygulanan vergilerle aynı seviyede olmalıdır. bu nedenle, bir agb üyesi ülke ithal edilen ürünlere ek vergi uygulayamazken, yerli üreticilere aynı seviyede vergi uygulayarak rekabetin adil bir şekilde sağlanmasını sağlamalıdır.

    eğer bir agb üyesi ülke, yerli ürünlere vergi uygulamazken, ithal edilen ürünlere vergi uygularsa, bu agb kurallarına aykırı olacaktır. bu durum, diğer agb üyesi ülkelerin ithalatına yönelik bir engel oluşturabilir ve bu ülkelerin agb üyesi ülke ile yaptığı ticareti etkileyebilir. bu nedenle, bir agb üyesi ülkenin agb kurallarına uygun olarak hareket etmesi önemlidir."

    rekabet kanunu ve faiz indirimi:

    "sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, rekabet kanununa aykırı olabilir. rekabet hukuku, adil bir piyasa rekabeti sağlamayı amaçlar ve haksız rekabeti önlemek için bir dizi kurallar ve düzenlemeler içerir.

    sadece bir üreticinin ürününe vergi ve kredi faiz indirimi vermek, o üreticiye diğerlerine göre ayrıcalıklı bir rekabet avantajı sağlayacaktır. bu, diğer üreticilerin pazar payını kaybetmesine ve haksız rekabete neden olabilir.

    bununla birlikte, bazı durumlarda, vergi ve kredi faiz indirimleri, belirli bir sektörde tüm üreticilere verilir. bu durumda, verilen ayrıcalık, sektördeki tüm üreticilere eşit bir şekilde sağlanır ve adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla düzenlenir.

    ancak, sadece bir üreticiye özel vergi ve kredi faiz indirimi sağlamak, diğer üreticilere göre haksız bir avantaj sağlayabilir ve rekabet hukukuna aykırı olabilir. bu nedenle, her durum özelinde incelenerek, adil bir piyasa rekabeti sağlamak amacıyla, rekabet hukukuna uygun olarak düzenlenmelidir."

    kaynak: chatgpt