hesabın var mı? giriş yap

  • kendisi hakkında ezberden verilen bilgilerin bazıları yanlış, bazıları da yanlış olmasa bile altı boş kaldığı için anlamını yitiriyor. gelin bazılarını düzeltelim.

    - kemoterapinin mucidi değildir. temelleri kendisinin birinci dünya savaşında yaptığı çalışmalar sayesinde atmıştır. kendisine atfedilen radyolojinin bir alt birimi olan brakiterapi'dir. gel gelelim brakiterapi sadece fransa'da curietherapie olarak kullanılır.

    - paris'e gitme sebebi varşova üniversitesinin o dönemde kadın öğrenci kabul etmemesinden ötürüdür. üniversite eğitimine sorbon fen fakültesi'nde başlamıştır.

    - bunu yazmaya gerek yok fakat yine de bilgi olarak kalsın; kızlık soyadı sklodowska'dır. kocası pierre curie'dir. erkek egemenliğinin tavan yaptığı bir dönemde kocasının soyadı ile anılmıştır.

    - kucağında bebeği ile iki lisans imtihanı ve su verilmiş çeliklerdeki mıknatıslanma hakkında bir etüt çalışması gerçekleştirmiştir.

    - temmuz 1898'de curie çifti, yeni bir radyoaktif element olan ve uranyumun radyoaktif bozunmasından ortaya çıkan polonyumu bulduklarını açıkladılar. maddenin adını da marie'nin memleketi olan polonya'ya atfen koydular.

    - 1903'te doktorasını vermiş ve fransa'da ileri bilim alanında doktora unvanı alan ilk kadın olmuştu. aynı yıl eşi ile birlikte fizik dalında nobel aldılar. dolayısı ile nobel ödülü alan ilk kadın olmuştur.

    - kadın olarak eğitim almasına bile izin vermeyen ülkesinin radyum enstitüsü kurmasına ön ayak olmuş, aynı zamanda dönemin abd başkanı hoover'ın kendisine verdiği 50 bin dolarlık ödülle de, enstitüde kullanılması için radyum almıştır.

    - radyasyona bağlı kan kanserinden öldüğü için bir çok insan kendisinin 50 yaşını görmeden öldüğünü zannetmektedir. aslında 1934'te fransa'nın savoy şehrinde 67 yaşında hayata gözlerini yummuştur.

    - einstein gibi curie'de şan şöhret ve paranın getirdiği şaşalı hayattan kendisini korumayı bilmiştir. bildiğiniz üzere einstein'ın dolabı aynı renk ve model takım elbiselerle doludur. her gün ne giyeceğim derdine vakit harcamak istememiştir. curie bu tavrını şöyle belirtmiştir; her gün giydiğim bu elbisemden başka elbisem yok. eğer bana yeni bir tane alma nezaketi göstereceksiniz, lütfen siyah renkte ve giyimi kolay bir şey alın ki, laboratuarda da giyebileyim.

  • utançtan yerin dibine sokan yorumlar yapan akrabadır.

    türkiyenin en büyük markalarının birinin kampüs marka elçisiydim. markanın yakın zamanda yapacağı bir seminerin organizasyonu üstümdeydi. markanın stajyer adaylarının başvurularını alıp, belli kriterlere göre ön elemelerini yapacaktım. sürekli paylaşımlar yapıyorum facebooktan, twitterdan. işte seminer olacak, cv gönderin, staja başvurun falan. son derece kurumsal ve ajans tarafından belirtildiği şekilde tüm paylaşımlar.

    son derece kurumsal nitelikte bir paylaşımımın altına öz dayım gelir ve şu yorumu bırakıp kayıplara karışır:

    "naber lan hıyar ağası"

  • yıl sonunu görebilecek misin acaba merak ediyorum. milleti uyutmaya devam. geri zekalıların seçimini bizler çekiyoruz. yazık ya yazık.

  • "60 değil 70 değil 80 değil oh 90 değil

    100 yıl oldu daha yürek atmaz değil

    bu kalpte 100 yıl daha bitmez sevgin

    gözü olanın gözü çıksın bebeğim

    *

    her taraf metrobüs vefasız olma kalbi kapalı

    sevmiyorsan da atma taş, yürek hep coşkuyla atalı

    bak 100 yıl oldu hemen kıskanma şaşkın yunan

    yıllar oldu sırtakini unutalı sen derdine yan

    *

    cumhuriyetim benim canım bebeğim

    tüm rejimler arasında seni tek geçer deli yüreğim

    oh diyorsam şimdi 100. yaşına

    vefasız padişahlar giremesin kanına

    *

    ne monarşi ne oligarşi belki aristokrasi

    ama en güzeli halkın yönetimi

    benim cumhuriyetim kızıl ötesi, aşıklar müzesi

    100 yıl daha coşar, sanma tekler bu yüreğin füzesi"

    *

    söz-müzik-düzenleme: serdar ortaç

  • iphone 12 çıkmadan aylar önce tasarım ve özelliklerini tam olarak bilen gizli haberciler, samsung vb firmalarda en üst modellerde bile 5g yok, 5g içeren ayrı model satılırken, apple tüm ürün yelpazesine 5g koyacak ama bu maliyeti sarj cihazını kutudan çıkartarak yapacak demişti.

    yani ne karbonu. apple karbon izini azaltmak istiyorsa, tamir edilemez ürünler üretmek için ar-ge yapmasın. bir ürün 3-4 defa tamir edilip uzun yıllar kullanıldığı zaman mı karbon izi azalır veya ufak bir kaza sonrası arızalanıp tamir edilemediği için atıldığında mı?
    macbook'u düşük ram ile alan 2 sene sonra ram'i arttıramasın diye lehimleyen firma karbon izini düşünüyor ha
    saf olmayın

    edit:
    @chocolate addict gönderdi:
    ürünler tanıtıldıktan sonra da doğrulandı bu, çünkü 5g modem oled panelden bile pahalı, 6ghz üstü frekansı destekleyen hızlı 5g modem daha da pahalı, abd modellerinde power tuşunun aşağısında modem için ayrı anten var.

  • google --- hastaneler --- sonra vazgeçilir
    google -- kürtaj nerede yapılır ---- sonra tekrar vazgeçilir
    google -- düğün salonları.

  • o kadar alışmışsınız ki insanların acısını, sevincini sosyal medya üzerinden göstere göstere yaşamasına insan bir gün sessiz kalıp yasını yaşasa size garip bir olaymış gibi geliyor.

    çıkın artık şu kalıplaşmış durumlardan.