hesabın var mı? giriş yap

  • benim bildiğim mourinho denilen adam da futbol oynamadı ama dünya futbolunda çok adı geçer, ama hasan şaş san siro'da gol atmış ve dünya kupasında brezilya'ya da gol atmış. demek ki hasan şaş mourinho denilen adamdan 100 kere daha fazla futboldan anlıyor. hay allahım ya, tartışmayı okumadan konuya daldım ama insanlar her futbol oynayana böyle davranacaksa işimiz yaş, şaş değil.

    edit: mourinho'nun futbol kariyeri için wikipedia linki yollayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. bir çok amatör oyuncunun futbol kariyeri daha doludur ve adamla yıllardır bu kadar başarısına rağmen nou camp'da "hoşgeldin tercüman" diye taşak geçerler. ama hala san siro'da golü olduğunu sanmıyorum ve brezilya milli takımına da gol atmamıştır. yani birçok arkadaşın hasan şaş'ı savunduğu argümanlara göre hasan şaş konuşurken mourinho susmalıdır. hay allahım ya bu kadar basit bir şey için bile edit girdirdiniz adama.

  • teknolojiyi bir yerden yakalaması ama hâlâ rakamları yazamamasına ve şöyle mesajlar almanıza sebep olabilir:
    -ekmek ekmek. söylediğim kadar ekmek al.

  • şu kötü günlerde biraz olsun bizi mutlu eden bir haber.

    "bir oy neyi değiştirir ki?" diyenlere gelsin. evet türkiye ve dünya bir anda çiçek böcek olmaz, bataklık tamamen kurumaz ama 25 tane dinci yurtta binlerce çocuğun ve gencin beyinlerinin iğdiş edilmesinin önüne geçebilir.

    ve her gün neden kuduz köpekler gibi trollerin imamoğlu'na, yavaş'a saldırdığını, saldırtıldığını da bize gösterir.

    düşünün bir de genel iktidar değişirse ve değiştiğinde neler neler olacak. bu sebeple başta kendimiz sonra da o bilmediğimiz, tanımadığımız çocuklar ve gençler için herkesin elinden gelen mücadeleyi devam ettirmesi gerek.

  • başlık: a4 kağıdını araplar bulmuştur kanıtlıyorum

    1. beyler arabistan ingilizcede ne demektir? arabia...

    peki bir şey dikkatinizi çekti mi? a-rabia

    rabia arapçada 4 demektir, rabianın yerine 4 koy a4 olur

    bu da şüphesiz ki a4 kağıdını arapların bulduğuna işaret eder...

    genel kültür olsun size

    13. ismini bulmuşlar kağıdı değil oç

  • çok önemli bir konudur, çünkü ileride bir çok probleme yol açacak durumlar bertaraf edilebilir bunlara dikkat ederek.

    - evi bakarken güneşli bir günde mutlaka görün. güneş ne kadar eve vuruyor hesap edin. güneşin çok vurduğu bir evi tercih edin.
    - odalardaki duvarların üst kısımlarına değil süpürgelikle birleşen noktalarına bakın. küçük kabarmalar rutubetin habercisidir. rutubetli evlerden vaz geçin.
    - (çok önemli) dış cephe yalıtımı olsa bile duvarların kalınlığına dikkat edin. sonra yan apartmanınızdaki kişi 50 lira doğalgaz (yakacak) faturası öderken siz 200 lira ödemek zorunda kalabilirsiniz. yanınızda emlakçı - ev sahibi yokken yan komşunuzu yoklayın.
    - banyo ve tuvaletlerinin zeminine dikkat edin. eğer zemin iyi yalıtılmamışsa alt komşunuza sorun olabilir. ileride size sorun yaratır.
    - evin içindeki su hattını öğrenin. demir ise değiştirebilirsiniz. beyaz plastik borularla tekrar döşetin ya da bunu talep edin. eve girdikten sonra en zor iş su hattını değiştirmek oluyor.
    - evin geçmişini ve apartman sakinlerinin yaşantısından küçük çıkarımlar yapmak için zemin kata, kömürlüğe, oto park gibi yerlere inin. orada duvarları ve düzeni süzün. bu kısımlar daha az ilgi gördüğü için apartmanın geneli hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.
    - komşularınızı iyi tanımaya çalışın. bugün iyi bir alt - üst komşusu olmadığı için evini değiştiren binlerce kişi var. unutmayın.

    not: ev almadan önce apartmandaki bir komşunuza ve oraya en yakın bakkala (esnafa) danışmak çok önemli.

    alacağım evin yakınındaki, hiç o niyetle gitmediğim bir bakkal bana apartmanın küçük bir tarihçesini çıkarmıştı. ama ben de oradan ev alacağım dememiştim hemen girişte.

  • abi resmen rahatlıyorsun videoyu izleyince. kalmıyor dert tasa. dans edesin geliyor. dırım dırım.

    edit: instagramına bir bakayım dedim. 181 takipçisi vardı. sekmelerde kalmış. sayfayı yeniledim 800 olmuş. sanırım yeni bir fenomen doğuyor.
    edit2: an itibariyle instagram'da fan hesapları açılmaya başlanmıştır.

    edit3: instagram hesabı soranlar için link

  • dünya tarihinin en büyük futbolcusu değil belki ama, en eşsiz 2-3 futbolcusundan biri diyebilirim rahatlıkla.

    onun tarzında, onun stilinde, ona benzer bir futbolcu daha gelme ihtimali yok.
    örneğin chelsea'ye attığı efsane gol. bir benzerinin atılma ihtimali yok.

    ronaldo'lardan bir sürü gelecek,
    messi'nin yaptıklarını yapan bir sürü kişi gelecek,
    pele ve maradona'dan sürüyle geldi zaten.

    ortasahadan rövaşatayla onlarca gol atılacak, omuzla, topukla aklınıza gelen her şık hareketin onlarca tekrarı olacak.

    ama ne bir ronaldinho daha gelir,
    ne de onun chelsea'ye attığı gol bir daha gelir.