hesabın var mı? giriş yap

  • 2005 yılında o zamana göre baya kallavi bir para ödeyerek sahip olduğum telefon. internetten indirdiğim polifonik melodilerle ve mp3'lerle manyak etmiştim cihazı. bir arkadaşımın 'insan bir telefondan daha fazla ne bekleyebilir ki, bence telefonda gelinen son nokta budur, daha başka bir şey ekleyemezler' demesiyle koltuklarımı kabartmıştı vakti zamanında. dönemine göre büyük bir ekranı, son derece kullanışlı bir joysticki vardı. o joystickle ne oyunlar oynamış ne işler başarmıştık. çevredeki birinde aynı telefondan görünce hemen temaydı, duvar kağıdıydı, melodiydi, videoydu elinde ne varsa bluetooth aracılığıyla toplardık. güzel aletti vesselam.

  • insanın hayatının büyük bir bölümüdür. minik bir hesap yapalım.

    her gün duş aldığını varsaysan. hadi diyelim kış falan var 2 günde bir duş.

    yılda 180 kez. 70 yıl yaşasan. 12600 kez duş alsan.

    şimdi bu duşta suyun sıcaklığını ayarlarken, ben mi malım bilmiyorum ama 4 5 dakika harcıyorum. çarp 12600 ile. 63 bin dakika.

    kaç saat eder? 1050. peki kaç gün? 45 civarı.

    yani toplam 45 günümüz duşta suyun sıcaklığını ayarlarken geçiyor. vay anasını, çokmuş lan.

  • %90'ı görgüsüz, varoş olan kesimin istilası. koca koca arabalarla ters yöne girerler, yolun ortasına park ederler, havalı havalı gezerler sonra da almanya'yı kötülerler amk evlatları. almanya'nın tek kötü yanı bu çomarları eğitememiş olması.

  • olmayan protestodur. geç gelen hamburgeri, iade edemediği donu, gol atamayan kenan karamanı protesto eden bu kadim halk, batmakta olan ekonomisini protesto e-d-e-m-i-y-o-r.

  • bu özel günde de atamızın bu anısını tekrar okuyalım istedim.

    "orduya ilk katıldığım günlerde, bir arap binbaşısının 'kavm-i necip evladına sen nasıl kötü muamele yaparsın' diye tokatladığı bir anadolu çocuğunun iki damla gözyaşında türklük şuuruna erdim. onda gördüm ve kuvvetle duydum. ondan sonra türklük benim derin kaynağım, en derin övünç membaım oldu. benim hayatta yegane fahrim, servetim, türklükten başka bir şey değildir."

    kutlu olsun.