hesabın var mı? giriş yap

  • okul yapılabilir, hastane yapılabilir, bilimsel araştırmalar teşvik edilebilir...

    ama biz onun yerine 8 tane cami olan mahalleye 9. camiyi yapıyoruz...

    o yüzden siz en iyisi alkole harcayın harcayacağınız parayı, sktiredin...

  • olmayacaktir. akp (tabi ki aslinda tayyip erdogan) daha once kimsenin yapmadigi sekilde rakiplerine ve rakip olacaklara cozum buldu, onlari yok etti, sindirdi, korkuttu, kendine katti, secmenlerini caldi ve bunlari yaparken kendini durdurabilecek gucleri, ordu, yargi vs etkisizlestirdi, kendi amacina uygun hale getirdi. degisiklikleri yaptiktan sonra da kanunlari eski duzene donulemeyecek sekilde degistirdi, simdi de sistemi degistiriyor. bundan sonra bu duzenden donulmesi mumkun degil. olene kadar tayyip erdogan, ondan sonra da uygun gorecegi bir kisi, damadi, oglu, torunu vs basta olacaktir. bu ulke bitmistir. gecmis olsun.

  • ..seneler önce havalimanında çalışıyorum..20lerin başındayım..işim gereği de ya kodaman heriflerler ya da ünlülerle uğraşıyorum..bir gün bir hengame koptu dış hatlarda dediler ki tarkan geldi..koştuk gittik en yakın arkadaşımla..o zamanların yapıkredi lounge gelmiş oturmuş..ulan diyorum hayırdır vipe gitmemiş..neyse bir enerji,bir güzellik..dedim yok böyle olmaz gittim ben yanına dedim sarılalım mı tabiii kii dedi kalktı oturduğu yerden..sımsıkı sarıldık..sonra dedim bir de fotoğraf nolur..aldı benim telefonu kendi selfimizi çekti..o zamanlar selfi falan da yoktu..sonra gözü kolonun arkasından bize bakan görevliye takıldı..benden yaşça büyük bir kadındı,lounge temizlik görevlisiydi..sen niye uzakta duruyorsun gelsene dedi..kadın utandı sıkıldı..yetkilisini gösterir gibi oldu ki tarkan aaa ama lütfen dedi gitti kadının yanına..sımsıkı sarıldılar..herkes onları izledi..benim gözlerim doldu..çünkü bir kaç gün önce seda sayan'dan gerçek isminin aysel olduğunu bilmediğim için fırça yemişim..dedim ki evet sen gerçek bir megastarsın..
    aklımda, kalbimde tarkan'ın yeri bambaşkadır..onun gibisini görmedim..bir insan nasıl bu kadar alçakgönüllü,nasıl böyle güzel olabilir bana gösterdi..geldik 2022 yılına hiçbir şey değişmedi..gündemin berbatlığında konuşması gereken herkes kafasını gömerken ilk önce tarkan konuşuyor..yapmayın diyor,nolur kıymayın doğaya, hayvanlara,çocuklara, gençlere diyor..iyi ki varsın güzel insan,iyi ki..

  • lan çayı şekersiz içmenin kaloriyle alakası yok yok. çayı şekersiz içtin mi tadını daha iyi alıyorsun. şekerlisi şerbet gibim bir şey oluyor.

  • kendinden önceki başbakan theresa may'in ağlayarak istifa etmesi kadar dramatik olmasa da istifayla gelenin istifayla gideceğini gösteren politik gelişme.

    partygate skandalı denilen, johnson'ın kovid kısıtlamaları sırasında yasağı delerek parti vermesi olayı ve üstüne adı taciz iddialarına karışmış chris pincher'a buna rağmen bakanlık vermesi de eklenince hükümet krizi ortaya çıktı. johnson, beş bakan dahil 50'yi aşkın hükümet görevlisinin istifası sonrası oldukça büyük bir siyasi baskı altında kaldı. tabii ingiltere'de padişah efendilerinden "aflarını dileyen" bakanlar yok, istifa edebilen bakanlar var. hal böyle olunca başbakanlar da istifaya zorlanabiliyor. bu da gösteriyor ki kağıt üzerinde türkiye'de monarşi olmasa da ingiltere'deki resmi monarşiden daha beteri var.

    edit: parti başkanlığından istifa etti, başbakanlığa devam edecek diyen arkadaşlar haklı olsalar da johnson'ın farklı bir durumla karşı karşıya olduğunu nedenleriyle açıklayan bir tweet'i aktarmak istiyorum.

    "boris johnson istifa ediyor. ama partisi yeni liderini seçene kadar başbakanlığa devam etmek de istiyor. bu normal şartlarda mümkün. misal theresa may istifa ettiğinde üç ay daha başbakanlığını sürdürdü. ama johnson için aynı durum geçerli olmayabilir. neden?"

    "1- johnson tarihte eşi benzeri görülmemiş bir hükümet darbesi yaşadı. 24 saat içinde 41 bakan/hükümet üyesi istifa etti. ekonomi bakanı’nın istifası sonrası kabine’nin ikinci en kıdemli pozisyonuna atadığı yeni ekonomi bakanı 24 saat içinde johnson’ın istifasını talep etti"

    "şu anda johnson, kabinesinde yer almayı kabul edecek vekil bulamıyor. istifasının ana sebebi de bu. kabine yoksa, hükümet yoktur. muhafazakar vekiller istifa etmemek için bu kadar normu yoksayan johnson ile bir araya gelmek istemezse, bu kriz sürecektir."

    "2- eğer hükümet üyeleri johnson’ın bugün gitmesini isterlerse, başbakan’ı gönderebilirler. zira ekonomi bakanı dahil, kritik bakanlıkta bulunanlar (ve parti liderliğine aday olması beklenenler) kabine sekreteri’ne gidip johnson bugün gitmezse istifa edeceklerini söyleyebilirler."

    "kabine sekreteri’nin görevi hükümetin çalışmaya devam etmesini sağlamak. bu mümkün olmazsa, johnson kabinesi dağılır ve bakanlar kabine sekreteri’yle beraber yeni bir başbakan atarlar. bu kişi başbakan yardımcısı dominic raab olacaktır."

    "3- yani eğer johnson isteyerek gitmez ise kabine başbakan’ı bugün gönderebilecek güce de sebeplere de sahip. dolayısıyla iki gün önce iki bakanın istifasıyla başlayan hükümet darbesi bugün johnson’ın başbakanlık ofisinden atılmasıyla bitebilir."