hesabın var mı? giriş yap

  • hic itiraf etmeseler de aptal insanların mutluluguna ozenirler.bir turlu tatmin olamazlar hicbirseyden,bu yuzden kendilerinden baska herkese faydaları dokunur.genelde anlashılmadıklarından anlayabilene hemen baglanma egilimindedirler.

  • 21.07.2013 tarihinde şiddetli ishal, kusma, halsizlik ve yüksek ateş ile üniversite hastanesi aciline başvurmam neticesinde, uzun uzun incelemeler sonucu şahsıma konulan teşhistir.

    crohn, inflamatuar barsak hastalığı'dır ve kalıcı bir tedavisi bulunmamaktadır. aynı zamandaotoimmün bi hastalık olduğu için bağışıklık baskılayıcı ilaçlarla tedavi edilirsiniz. uygulanan tedavinin amacı daha çok hastalığın gösterdiği ve hayatınızı zehir eden etkileri olabilecek en düşük seviyelere indirmek ve yaşam kalitenizi arttırmaktır. 5 aşamalı bir tedavisi bulunmaktadır. ilaç tedavisinin işe yaramadığının anlaşıldığı vakitler cerrahi müdahale zorunluluğu ortaya çıkar ki hiç tavsiye edilmez.

    hastalık aşırı zayıflığa sebep olabilmekte ve bunun sonucu olarak psikolojik sorunlara yol açabilmektedir. çoğunlukla terminal ileum denilen ince barsağın son kısmını tutan bu hastalık, hayati öneme sahip b12 vitamini emilimini de imkansız hale getirebilmektedir. bu sebeple de olası bütün b12 vitamini eksikliği sonuçlarını da yaşatmaktadır. psikolojik sorunlar biraz da bu yüzden meydana geliyor sanırım.

    en önemli kısım ise, yandaşı olan ülseratif kolit'e göre kanser riskiniz biraz daha azdır. diyet gerektirmez. yarayan yaramayan gıdalar kişi tarafından belirlenir ve kullanılmaz. çoğunlukla baharat, acı, sigara, alkol ve stres ile vuku bulur.

    velhasılı dostlarım çile çektiren bir hastalıktır, ihmale gelmez varsa şüpheniz mutlaka bir gastroenterolog ile konuşunuz. hepinize sağlıklı günler dilerim.

  • evet atatürk havaalanından 15 temmuz günü sadece 3-5 km mesafe için 300 usd istemeleri de ne kadar ekmek peşinde olduklarının delili zaten

    edit: 28 hazirandaki işid havaalanı saldırısındada aynı işi yapmışlar idi,uyaran arkadaşlara teşekkürler

  • video çok ilginç. şimdi arkada ekmeği için koreografi yapan kızlar cehenneme, evlenen kız dini vecibelere göre kapandığı için cennete mi gidecek?
    allah adama sormaz mı? benle dalga mı geçiyorsun sen diye??

  • türkiye'ye yakışan bir manzara.

    1.
    2.

    --- spoiler ---

    bir sehpa üzerine serilen gazetelerin üstüne konulan kebabı doktorlar afiyetle yerken arka planda ise ameliyattan çıkmış bir hastanın kendinden geçmiş görüntüsü yer alıyor. sosyal medyadaki görüntüler üzerine sağlık bakanlığı olayla ilgili soruşturma başlattı.
    --- spoiler ---

    edit: şunu bile savunanlar çıktı ya. neymiş efem, vakitleri yokmuş, yerleri yokmuş.
    delirdiniz mi yahu?
    az objektif baksanıza olaya.
    düşün bak, anan, baban kalp, beyin, kanser ameliyatından çıkmış, sen dışarıda dokuz doğuruyorsun, önünden "xyz kebap salonu" kutulu bir adam geçiyor ve yoğun bakıma giriyor.
    empati lan empati.

    edit2: kebabı yiyenler doktorlar değil hastabakıcılarmış ve kovulmuşlar. bu; durumun vahametini ortadan kaldırmıyor. sonuçta önemli olan kimin ne yediği değil, ybü'de neyin yapıldığı.
    kovulduklarına dair haber.

    edit3: uçan fotoğraf linklerini yeniledim.

  • evet bu iş eğitim işidir. ama eğitimde ceza da bir metottur. bu işin bir cezası olmalı. başkalarını aptal yerine koyanlara karşı bir yaptırım olmadığı sürece bu magandalar yaptıkları bu davranışı kendilerine hak görmeye devam edecekler

  • her ekonomik tartışmada fiyatı dövize çevirip ucuz diyenler hem sınırdışı edilsin hem de pasaportları iptal edilsin.