hesabın var mı? giriş yap

  • 28 yil hayatimin askini bulucam diye dolandim durdum. sonunda buldum da. yaklasik iki yil ciktiktan sonra evlendik. ayaklarim yere degmiyordu. karninda kelebeklerin ucusmasi ne demek ogrenmistim. sonra bir gun bana baba olacaksin dedi. dedim ki ben bu hayatta hic yasamamisim. nasil bir mutluluk anlatamam. yasayanlar zaten bilir, yasamayanlar da umarim ogrenir. neyse uzatmayalim, gebeligin 24. haftasinda ogrendik ki bebekte gelisim geriligi var. sonuc husran tabi, 26 haftalikken kaybettik bebegimizi. arastirdik cocukta hic bir sorun yokmus. meger annesi, esim losemiymis. olsun dedik tedavisi var. mix tip cikti iyi mi(aml+all). 2.5 yil tedavi gordu, denenmedik kemoterapi kalmadi, 56 kilo olan esim 39 kiloya kadar dustu. habloid kemik iligi nakli yapildi. son alti ay esimden cok cocugum gibiydi. bebekler gibi her seyi icin yardima ihtiyac duyuyordu. annesi dahil herkes ya olsun ya iyilessin derken ben hep allahim her seyimi al ama esimi alma diye dua ettim. sonuc yine husran. 32 yasinda kaybettim. yaklasik 4 yil olacak. benim ic burkan detayim bu. bunu buraya niye yazdim onu da bilmiyorum.....
    edit: gelen mesajlar icin herkese cok tesekkur ediyorum. belki de bunun icin yazdim, belki cevremde anlaticak kimse kalmadi o yuzden onu bilemicem ama yazdigim icin memmunum.
    edit2: beni benden daha iyi anlayan yazar arkadaslarima cok tesekkurler. ozellikle "okurken sanki hayattan hep almak istedikleriniz varmış da bir türlü alamamışsınız, hep kursağınızda kalmış hevesleriniz gibi hissettim" diyen yazar arkadasa ayri bir tesekkur etmek istedim.

  • arkadaşlarla yemeğe gittik. o zaman kerem 3 yaşında. bir ailenin 4.5, diğerinin 5.5 yaşında birer oğlu var.

    5.5 yaşındaki oğlanın oynadığı oyuncaklar kerem'in çok ilgisini çekti. belli alıp oynamak istiyor. durdu durdu.. çocuğa baktı. sonra çocuğun annesine baktı, döndü ve sordu

    "çocuğunuz paylaşımcı mıdır?"

    masa koptu tabii ve arkadaşım oğlunun önünden bir oyuncağı alıp kerem'e verdi.

    tam bir strateji uzmanı namussuz.

  • adeta kaybedeni olmayan bir secim. eline mikrofonu alan başarılı olduğunu iddia ediyor.
    ıyı parti onca baskıya ve medyaya rağmen %10 aldi. başarılı.
    mhp baraj altı kalacak derken %11 aldı. başarılı.
    erdoğan %52 ile 16 yıl sonra yine kazandi. basarili.
    ınce partisinden 8 puan ileride. başarılı
    hdp barajı geçti. başarılı
    kim kaybetti lan bu seçimi ?

  • ben bunu bir keresinde psikoloğa demiştim de “neyin farklı anlatır mısın?” deyince hönk diye kalmıştım.

  • öyle böyle bir ayar değildir...kendisi de beğendiğim bir gazeteci olmasa da fena saydırmış :

    "hürriyet'in bir grup yazarı ve yöneticisinin "yerli otomobilin prototipi"ni görmelerini ama yazmamalarını eleştirmiştim ya...
    kendini grubun lideri zanneden hanımefendiden yanıt geldi.
    hayli uzun bir yanıt.
    ve en az yayınladıkları ilk haber kadar komik, eğlenceli bir yanıt.
    mesela hanımefendi şöyle başlamış.
    “hürriyet türkiye’nin en büyük haber platformu”
    bu cümle bizler için komedinin doruğu...
    hürriyet için ise trajedinin...
    evet bir zamanlar hürriyet, türkiye’nin en büyük haber platformu idi.
    ama bunun üzerinden epey bir zaman geçti.
    çok uzun bir zaman.
    o zamanlar hürriyet’in ankara temsilciliğine mesela, en iyi haber yapanları getirirlerdi, en iyi yalakalık yapanları değil.
    bugün artık hürriyet, türkiye’nin haber platformu değil, olsa olsa türkiye’nin mizah platformu.
    yapmadığı, yapamadığı haberciliği ile mizah konusu olan bir platform.
    tabi ki, bu sizin kabahatiniz değil hanımefendi.
    elbette hürriyet siz orada olduğunuz için bu hale düşmedi.
    ama hürriyet bu hale düştüğü için siz oradasınız."
    edit: yazının tamamı

  • üniversiteye giriş sınavında aldığı puanla, ciddi bir devlet üniversitesinden mezun olan avukatların aldığı puan arasında 3-5 değil 30-50 puan fark vardır.

    dipnot: özel mesajdan felaket çemkirenler var, beni özel okullar birliği tarzı bir yere mi şikayet ettiler nedir anlamadım mesaj yağıyor,
    istatistik istiyorlar, bir ortalardan bir de tepelerden karşılaştırma vereyim de rahatlayın

    2013-2014 taban puanlarına göre:

    dokuz eylül hukuk: 420,55
    bilgi üniversitesi hukuk: 339,71 fark 81 puan

    galatasaray hukuk: 524,63
    koç hukuk: 415,09 fark 109 puan

  • bıkmadınız mı böyle olaylar karşısında “diyecek kelime bulamıyorum” vs. içerikli, kimsenin umurunda olmayan duygu durumunuzu anlatan sikko entryler yazmaktan.
    diyecek bir şey bulamıyorsan yazma o zaman aq. bırak diyecek bir şeyi, verecek bilgisi olanlar yazsın.
    belki sağlıklı bir şeyler öğrenebilirim diye 10 sayfa entrye göz gezdirdim. çer çöp dolu.
    adamın lübnandaki akrabalarının durumu iyiymiş. aramış konuşmuş. bütün türkiye bunu merak ediyordu, öğrendik rahatladık şimdi. gerizekalı herif, bunu bizimle değil, git o insanları tanıyanlarla paylaş.

    “senin yazdıklarının da patlamayla ilgili bilgi değeri yok” diyenler için edit:
    evet yok. böyle bir iddiam da yok.
    ama bıktım.
    sözlükte yazılanların; haber sitelerinin yorum kısımlarına yazılan, birbirinden klişe çöp temenni ya da geçmiş olsun cümlelerden bir farkı kalmamasından bıktım.
    bu entryi başka bir iç burkucu olayın başlığına da yazabilirdim. buna denk geldi.

  • ticarethaneler bildiğiniz gibi hayır kurumları olduğu için içlerinde satmakta oldukları ürünleri de hayır işi olsun diye sattıkları için asla aracı oldukları bu ticari mallarda fiyat artırımına gitmeyeceklerdir. yüzde 47 zam hep para babası holding sahiplerinin cebinden çıkacaktır. siz müsterih olun, ben sordum, söylediler.

  • abd'de, california eyaletinin güney doğusunda imperial county sınırları içinde bulunan sonora çölü'nün ve salvation mountain'ın kıyısında, meksika sınırına 50 km mesafedeki ıssız ve kurak bir bölgede yer alan yerleşim yeri. sloganı ' abd'deki son özgür yer ' . özellikle meraklıların ve motorcuların gelmesiyle yaz nüfusunun 3 bin civarında olduğu tahmin ediliyor. yaz-kış devamlı kalan ise yaklaşık 200-250 kişilik bir grup. çöl iklimi olduğu için yazın sıcaklık gündüz 45-50 derecelerde, akşam ise 0-5 derecelerde seyrediyor. herhangi bir resmiyeti olmadığı için doğal olarak imar izni bulunmuyor ve sakinleri çadırlarda, karavanlarda ve derme çatma prefabrik evlerde kalıyor. henüz olmasa da yakın bir zamanda hükümetin buraya bir el atacağı ve kamulaştıracağı kesin gibi.

    toplumun dayattığı kurallardan bıkan ve alternatif bir yaşam hayal edenlerin yaşadığı ve kendi içinde kendi kurallarının olduğu bir yer. the beach'teki yerleşimin çöldeki versiyonu diyelim. elektrik, su, kanalizyon, çöp toplama gibi hizmetler olmadığı için yaşayanlar kendi imkanlarıyla bunları hallediyor. elektrik için jeneratörler ve güneş panelleri, su için yeraltı suları ve taşıma sular kullanılıyor. banyo için küçük göletler ve taşıma sularla doldurulan küvetler kullanılıyor. keza tuvalet için de ortak kullanımda olan kabinler olsa da herkesin kendi çöpünü temizlemesi şart ! çeşitli suçlara karşı kendi güvenlik birimleri var ve yaşayanların verilen cezalara uyacaklarını baştan taahhüt etmeleri zorunlu. gün içinde doğa yürüyüşleri yaparak, müzik dinleyerek, kitap okuyarak, çeşitli hobilerinizle ilgilenerek, meditasyon ve yoga yaparak vakit geçirebileceğiniz gibi, akşamları da çeşitli grupların sahne aldığı eğlencelere katılabilirsiniz.

    `grand theft auto v'te stab city olarak adlandırılmıştı bu yer. the lost mc'nin mekanı olarak grand senora çölünde alamo gölünün hemen kıyısında yer alıyordu. ayrıca çeşitli belgesellere ve filmlere de konu olan bir yerdir.

    into the wild;

    https://www.youtube.com/watch?v=g4bw2yknqky

    https://www.youtube.com/watch?v=7ysetduhow8

    https://www.youtube.com/watch?v=5rehikn5krq

    2015 yapımı bir belgesel ;

    escape from slab city

    2012 yapımı bir belgesel ;

    welcome to slab city

    2010 yapımı bir belgesel ;

    americana slab city

    daha fazla kaynak için ;

    https://en.wikipedia.org/…iki/slab_city,_california

    http://www.milliyet.com.tr/…580--yasasiz-tek-sehir/

    https://www.facebook.com/slabcitywebsite