hesabın var mı? giriş yap

  • durum çok kötü çok. bu gece benim bütün umudum tükendi artık. herkes tedbirini alsın arkadaşlar.
    verilen vergiler nerede? içtiğimiz su bile vergi. işsizlik fonu nerede? ah nerede vah nerede.

    size destek olmayacağım çünkü yarın işime son verilirse aç bırakacaksınız.

    size destek olmayacağım çünkü göz göre göre işe gitmek zorunda bırakılıyorum, evde bekleyenlere ne zaman bulaştıracağım diye düşünüyorum.

    size destek olmayacağım çünkü kötüsünüz.

  • edit : link uçmuş diyenler için yeniden, ayrıca en sona yazıyı da kopyaladım ama orijinal yazının sonunda foto da var. dh link

    iddia bana ait değil sadece dh'den buraya ilettim .

    donanımhaber yazarı, covid-19 ölümlerinin gizlendiğine dair iddiasını, kız arkadaşının babasının ölümü ile delillendirmiş.

    sosyal medyada paylaşılmasını da özellikle istediği için linki aşağıya bırakıyorum.

    ne kadar doğru bilemiyorum, ben sadece iddiayı taşıdım.

    dh link

    --- spoiler ---

    herkese sağlıklı günler dileyerek yazıya başlıyorum. şimdiden yazının gidişatını kestiremiyorum fakat biraz uzun olabilir, okuyun ve okutturun lütfen. bizzat tecrübelerimi içerir.

    6 ağustos 2020 günü kız arkadaşımın babası corona şüphesiyle apar topar ambulans ile hastaneye kaldırıldı. çekilen ciğer filmi sonucunda buzlu cam görünümü mevcuttu ve hasta istanbul'da bir hastanede karantinaya alındı. yapılan test sonucu 9 ağustos 2020 günü covid-19 pozitif tanısı kesin olarak koyuldu ve hasta istanbul sancaktepe'deki pandemi hastanesine sevk edildi. hastayla irtibatımız hiçbir şekilde mümkün olmadığı için elimizden geldiği kadarını yapıp enabiz'dan uygulanan tüm işlemleri, tahlil ve raporları takip ediyorduk. bu süreçte hastane personeli de bizi her gün arayıp durum hakkında bilgilendiriyordu.

    günden güne durumu kötüye giden ve yoğun bakımda tedavisine devam edilen hastamızın 24 ağustos günü enabiz da tahlillerini kontrol ederken, ne hikmetse bir kez daha covid testi yapıldığını ve test sonucunun negatif olduğunu görmem üzere vefat haberini alacağımızı düşünmeye başladım. nitekim öyle de oldu. bir-iki saat içinde hastaneden arandık ve negatif covid sonucunun sisteme girildiği gün vefat haberini aldık.

    bu hastanede covid yüzünden vefat eden hastaların naaşı sancaktepe cenaze işlerine gönderilip burada cenaze namazı kılındıktan sonra defin işleminin yapılacağı yere naklediliyor. ve covid yüzünden ölen merhumun yanına hiçkimse alınmadığı için naaşı tanıma işlemi fotoğrafı çekilip yakınlarına gösterilmek suretiyle yapılıyor. biz sancaktepe cenaze işlerinde geçirdiğimiz yaklaşık 1 saatlik süre içerisinde 5 naaş buraya getirildi ve hepsinin ölüm sebebi covid idi.

    şimdi nasıl oluyor da sadece istanbul sancaktepe de 1 saat içinde 5 covid vakası defin ediliyorken, türkiye genelindeki günlük ölüm sayısı 15-20 arası lanse ediliyor?

    covid yüzünden vefat eden hastanın pozitifden negatife çevrilmesine dair kanıt:
    --- spoiler ---

  • 1978 yılıydı. çaycumada hakimlik yapıyorum. hukuk hakimi arkadaşım ; " ankarada bir işim var, hafta sonu kendi arabamla gideceğim. pazar akşamı döneriz. gelmek ister misin ?" diye sordu. sevindim. birlikte ankaraya gittik. pazar akşamı beni bulunduğum yerden aldı. dönüşte sanırım devrek yakınında trafik polisi kontrol yapıyor. yolun ortasında dikilmiş, araçları durduruyor. hava kararmak üzere. polis net olarak görünmüyor. kendisi için tehlike.. neyse durdurdu. ben arkadaşıma "hakim olduğunu söyle" dedim. "hayır" dedi. arkadaşımın bir eksiği çıkmadı. polis,
    "gidebilirsiniz " dedi.

    hareket ettik. niçin kendisini tanıtmadığını sordum. "iki sebeple" dedi." birincisi ,memur görevini yapıyor. görevde eşit davranmak gerekir. benim kim olduğumu söylemem onu zor duruma sokabilir. ikincisi, trafik kanuna göre hakimin trafik suçu işlemesi durumunda suçüstü hükümlerine göre ağır ceza mahkemesinde yargılanması gerek. bu uzun bir süreç. bu yüzden kim olduğumu söylemedim" dedi. "yani bazen kim olduğunu söylemek aksi sonuç doğurabilir" diye de ilave etti.

    edit : bir yazar arkadaşım, niçin "hakim olduğunu söyle" deme ihtiyacı duyduğumu sormuş. meslektaşlarımdan öyle görmüştüm. henüz hukuk hakimi arkadaşım kadar olgunlaşmış bir hakim değildim. bu bana bir ders oldu.

  • basit fikirli korku filmlerinin gücünü gösteren örneklerden biri.

    dışarıda bir sis var. sisin içinde bir şey var. sisin içindeki göremediğiniz şeyle aranızda hepi topu 4mm kalınlığında cam var.

    ama doğruyu söylemek gerekirse, içerideki ahali, dışarıdaki yaratıklardan daha korkunçtur.

  • tüm söylenenlerin aksine tamamen doğru olduğuna inandığım olaydır. benim bi nuriye teyzem vardı, yeni yıla ölü girdi ve gerçekten bütün yılı ölü geçti. o yılı takip eden üç yıl boyunca da ölü girdiği her yılı öyle geçirdi. sonra ne yaptı bilmiyorum. belki evlenip çoluk çocuğa karışmıştır.

  • 28 şubat mağdurlarından güzel bir sample sunan türbanlı bacılarımızdır. heykelin yıkılması için protesto yaparken "başörtüsüne uzanan eller kırılır" diye pankart açmışlar aslşkdaslş. heykelin yanından geçerken türbüşüne falan sürtmüşse demek ki.

    işte türbanı kadın özgürlüğü sayıp bu ortaçağ artıklarıyla el ele veren liberal femilis gerzekler görsün bunların gerçek yüzünü. heykele bile tahammülü olmayan bunun gibi tipler soyut değil gerçek kadın özgürlüğü mücadeleleri karşısında hikmetyar'dan farksız tavır alırlar.

    http://haber.sol.org.tr/…laksiz-zihniyetin-urunudur

  • olayla ilgili sağlık bakanlığı soruşturma başlattı. yazı amacına ulaştı.
    soruşturma süresince yazıyı kaldırmayı uygun buldum.
    soruşturma sonucunu size bildireceğim.
    herkese ilgi, alaka ve desteği için çok teşekkür ederim.

  • tamamı: "akp diyarbakır milletvekili cuma içten'in izmir'den notlar şeklinde twitter hesabında yaptığı paylaşımlar tepki çekti. içten, "chp'li izmirli gençlerin özgürlükten anladıkları, son derece açık giyinmek, kafa çekmek, sabaha kadar eğlenmek. izmir boşanma oranının en yüksek olduğu il neden acaba ", "haşhaşilerin başkenti izmir, neden acaba?" dedi."

    şimdi de bu arkadaşın özgürlük anlayışına bakalım:

    rahatça hırsızlık yapabilmek,
    para sıfırlamak,
    ırkçılık yapmak,
    ülkeyi bölmek,
    mezhepçilik yapmak,
    geri zekalı geri zekalı demeçler verip beyin yakmak,
    din sömürmek,
    kafa kesmek,
    çocuklara tecavüz etmek, tecavüzcüleri aklamak,
    kadın dövmek,

    ...

    başka bir şey söylemeye gerek yok sanırım.

  • karboksiterapi hakkında detaylı bilgiler şöyledir*

    karboksiterapi nedir?
    co2 gazının tedavi amaçlı deri altına enjekte edilmesine dayanan etki mekanizması basit, yeni ve etkisi ispatlanmış bir yöntemidir. co2 gazı, 1930 (fransa’da termallerde) yılından beri medikal alanda kullanılmaktadır. co2, uygulandığı dokuda metabolizma ve kanlanmada artış oluşturarak selülit görünümünde belirgin bir değişikliğe neden olmaktadır. tedaviler hızlı rahat ve etkilidir.

    uygulama yöntemi nasıldır?
    co2’i düzenli bir hızda ve miktarda deri altına veren cihaz aracılığıyla, co2 gerekli vücut alanına çok düşük dozlarda (50 - 200 cc) enjekte edilir.
    seans sırasında mutlaka steril materyal kullanılır. uygulama sırasında ilk karşılaşılan etki, uygulama yapılan yerin pembe renge dönüşmesidir. bu durum co2’in damar çapını genişletici etkisine ve dolayısıyla kanlamanın artışına bağlıdır.

    selülitte etki mekanizması nasıldır?
    cildin altına verilen co2 gazının verildiği yerde oluşturduğu etkiler:
    -damarları genişleterek mikrodolaşımı artırır.
    -kılcal damarlarda kan akımını artırır ve hızlandırır
    -yağ dokusunda yağ eritici (lipolitik) etki yapar.
    -yüzeye yakın dokuların oksijen kullanma potansiyelini ortama oksijen çekerek artırır.
    hedef alanda portakal kabuğu görüntüsüne yol açan fibrotik ve bağ dokusu bantları çözülerek doku rahatlar. eriyen yağ dokusu ile birlikte selülit azalır ve görünüm normale dönerek cilt pürüzsüzleşir.

    kimlere uygulanır?
    tüm sağlıklı erkek ve kadınlara uygulanabilir. hamile kadınlar, emzirenler, insüline bağımlı ileri düzey diabetli olanlar, ileri kalp hastalığı, stroke(inme) ve iskemik atak hikayesi, yeni kanser hikayesi, kanama hastalığı hikayesi (hemofili) olan kişilere uygulanmaz.

    nerelere uygulanır?
    karboksiterapi; selülit, bölgesel incelme, vücut şekillendirme, kilo kaybı ve liposuction sonrası toparlanmalarda, cilt çatlağı, skar doku tedavilerinde kullanılır.

    zararı var mıdır?
    co2 vücudumuzun yabancı olmadığı bir gazdır. istirahat halinde 200 ml co2 oluşurken, egzersiz sırasında bu miktar 10 katına kadar çıkabilir. allerjik reaksiyonları beklenmemektedir. karıniçi ameliyatlarda 4-5 litre co2 gazı verilebilmektedir. herhangi bir yan etki bildirilmemiştir.

    seans sıklığı ve süreleri nasıldır?
    zayıflama, cilt gevşekliği, selülit, bölgesel incelme seansları kişilere özel değişimler olmakla beraber genelde haftada 2 kere olmak üzere 24-30 seans halinde uygulanmaktadır.

    sonuçlar ne zaman görülebilir?
    tedaviye başladıktan 6-8 seans sonra sonuç elde edilmeye başlanır, mezoterapi, diyet ve pressoterapiyle(lenf drenajı) birlikte uygulandığında sonuçlar daha tatmin edicidir. kişiye göre değişiklikler göstermekle birlikte 1-3 beden incelme sağlanmaktadır.

    sonuçların etkinliği ne kadardır?
    karboksiterapi yağ hücrelerinden yağı hücrede hasar oluşturmadan uzaklaştırır, cildin kanlanmasını arttırarak cildin yeniden doğal bir görünüm kazanmasına neden olur. eğer tekrar kilo alınırsa, yağ tedavi edilen yerlere tekrar yerleşir. fakat bu yerleşme kişinin metabolizmasına bağlı olarak hemen olmaz. hatta tedavi edilen yerlerden olmaz. mezoterapi ile birlikte olan uygulamalarda etkili olma şansı çok daha fazladır. egzersiz ve diyet etki ve başarı oranını artırır.

    yan etkileri nelerdir?
    -iğneye bağlı etkiler: ağrı, korku, steriliteye dikkat edilmezse enfeksiyon
    -tekniğe bağlı etkiler: co2 gazına bağlı krepitasyon, hafif şişkinlik, ve hassasiyet
    tüm belirtiler tedaviden 1-2 saat sonra kaybolur.

    tedavi öncesi ve sonrası neler yapmalı?
    tedavi öncesi morarma riskini daha aza indirmek için kanı sulandıracak aspirin gibi ilaçlar kesilmelidir. karboksiterapi seansından yaklaşık 6-8 saat sonra sıcak banyo yapılabilir. seanslara gidilirken kot, stretch pantolon gibi vücudu saran pantolonlardan sakınmak gereklidir. zorlayıcı egzersizlerden 24 saat kaçınmalıdır.

  • yıkmaya ant içip, sabah akşam lanetler yağdırdıkları atatürk havalimanına muhtaç kalan akp'lilerin eylemidir.