hesabın var mı? giriş yap

  • gerizekalı harry potter tarafından yapılmış saçmalıktır. anasını, babasını, sirius'u öldüren ve kendisinin peşine düşen adamın ölüm büyüsüne 'asasız bırakma' büyüsü ile karşılık veren hayırsız bir evlattır harry potter.

  • pidecinin vizyonuna helal olsun, iyi butce ayirmis. bildigin kisa film cekmis adamlar. efektler de guzel.

    yalniz o pide duz duvara tirmandirmaz, seker komasina sokar benden soylemesi.

  • adini seviyorum ben. ankara guzel geliyor lan kulaga, ayaklari yere basiyor soylerken bile. bi de istanbul'a bak bildigin yavsagin gevsegin teki. ankara'yi en cokta agbi ankara gri yea, cok sikici yea diyen gotverenlere inat seviyorum. sen gokkusaginda yasiyosun sanki amina kodumunun.

  • 2 hafta evvel 32 tl den aldığım bebek bezi 45 tl olmuş.evde dünden beri şuna benzer diyaloglar oluştu;

    -kızım çişin gelince tuvalete koş,sakın bezini kirletme!
    -ama ben koşamıyorum baba!
    -öğreneceksin!

  • trenlerdeki lokanta vagonunun olması ve orada alkol satışının yapılması.

    ailelerin gittiği çay bahçelerinde kimi zaman canlı müziğin olması ve çok ucuza insanların güzel vakit geçirebilmesi.

    özel okulların çok az olması, devlet okullarındaki eğitim sisteminin şimdikinden çok daha iyi olması.

    yerli üretim kaliteli ürünlerin olması.

    büyüyen çocuğun kıyafetleri ve eşyalarının komşu ya da akraba çocuklarına verilmesi.

    alkollü nekanların, sinema ve tiyatro salonlarının daha çok olması. sansür olmaması.

    hükümet, cumhurbaşkanı ve başbakanın eleştirilmesi hatta tarafsız haber ve eğlence programlarında bunun yapılması.

    protesto, eylem ve grev yapmanın terör eylemi değil demokratik bir hak olduğunun herkesçe bilinmesi ve yapılması.

    debe edit: sma hastası için ufak bir destek lütfen. https://www.instagram.com/…?igsh=mxn5btc1ng44amo2oq

  • gerçek konu şu:

    apple, appstoredan telefona inen 3rd party uygulamaların tüm kazançlarından yüzde 30 istiyor.(appstore hariç uygulama indirmek mümkün olmadığından) bu saçma eşkiyalık daha önce çokça firma ile soruna sebep oldu.

    örneğin epic games konuyu mahkemeye taşıdı. şöyle düşünün fortnite oynayan insanlar bu oyunu telefonlarına da indiriyorlar, oyun içi bir lootbox ya da herhangi bir alım yapıyor apple bu alımdan yüzde 30 kar talep ediyor gerekçesi ise uygulamanın appstoredan indirilmiş olması yani bu kadar saçma bir mantığı herhalde başka bir firma ortaya atamazdı.

    şu an elon'un mavi tik abonelik ücretleri ve diğer potansiyel gelirler için apple aynı şeyi talep ediyor. elon bunu kabul etmek istemeyince apple saldırganlaştı.

    şunu belirtelim bu konu ile ilgili epic gamesve valve çok benzer şekilde apple ile mücadele halinde. haklı olarak elon'da diğer bir çok firma gibi sürece dahil oldu.

    bu konuyu uzun vadede apple'ın kazanması mümkün değil ve bunun birden fazla sebebi var:

    sürekli gitgide daha da daralan ve kullanıcıya çeşitli sorunlar çıkaran bu "ekosistem" saçmalığı zaten android applerinden daha az ve sınırlı olan appstore appi olması bunlardan biri.

    2022 yılında bir çok yeni app eklenmiş olmasına rağmen appstore 2019'dan az sayıda appe sahip. yani başka bir deyişle appstore küçülüyor, sürekli content ve çeşitlilik kaybediyor. bunun sebeplerinden biri bu eşkiyalık diğeri bir çok appi kopyalayıp kendi "official" versiyonunu çıkartıp esas üreticilere telif vermemesi.

    bu saçmalık artık kullanıcıya yansır hale gelmiş durumda. ve apple bunu yapmaya devam edemez.

    ne twitter'ı appstoredan silebilir ne de diğer büyük firmaları. tam tersine eğer bu adamlar topluca appstoredan çekilirse zaten sınırlandırılmış, seçeneksiz bırakılmış apple kullanıcısı daha da az content ve aktif kullanılan uygulamaya erişebilecektir zaten sıkıntılı olan bir konu tamamen kullanıcılar açısından tahammül edilemez bir hale gelir buna da apple cesaret edemez.

    her zaman yaptığını yapıp büyük firmalardan daha az, kendini savunamayacak küçük firmalardan daha çok alarak dengeleyecektir. ve bunu yaparken etik pozlar takınacaktır. 2022 yılında köleliği yaşattığı okuma yazma bilen herkes tarafından bilinmesine rağmen.