hesabın var mı? giriş yap

  • ilginç ve güzel tavsiyelerdir.
    tavsiye metni

    edit: içinde onur, haysiyet, utanma duygusu olmayan toplum bu samimi metni yazamaz. o dönemde kim böyle bir tavsiye metni yazılmasını önerdi ise tebrik etmek lazım. her toplum eğitilmeye muhtaçtır. bu ihtiyaç görülmüş ve adım atılmış o dönem.

    şimdi kimsenin kimseye "onurlu ol" diyecek yüzü kalmadı.
    ekşi şeyler editi: ekşi şeyler sitesinde daha ayrıntılı okunabilir.

    debe editi: tur rehberlerinin sesine kulak verelim. işi varmış gibi görünen işsizler ordusu... (bkz: #62576149)

    debe sosyal sorumluluk editi: (bkz: oguzcanin sesine kulak ver)

  • arefe günü mezarlık ziyareti yaptık. aynı soyadını da taşıdığım akrabamın başında türk bayrağı vardı, mezar taşında da şehit yazıyordu. orada yalnız başına yatıyor. yaş 21. sizin kobaninize de, özgür kürdistanınıza da, barışçıl siyasetinize de üç nokta koyarım...

  • dünyada bu çocuklara bizim ülkeden başka hiç bir yerde terörist denmez. düşünsenize amerika'da harvard öğrencilerine şu muameleyi yapacaklar...

  • hayatım boyunca yaptığım hiç bir işten vicdanım sızlamadı. en sonunda kendi dükkanımı açtım ve istediğim gibi bir pizza yapıp satmaya başladım. kullandığım tüm markalar sektörün en iyi markaları. istanbul'un gelişmekte olan bir semtinde hem öğrenci hem beyaz yakalı hem de arap yatırımcının bol olduğu bir yerde açtım dükkanı. hiç haksız kazanç elde etmedim ve kar beklentimi de buna göre ayarladım. geldiğimiz noktada artık hiç bir şeyin önemi kalmadığı için 2020 ekim ayı fiyatları ile bugünün fiyatlarını karşılaştırmalı olarak yazıyorum.

    ortalama 36 cm pizzayı 47 tl'ye satarken 74 tl'ye satmaya başladım. başladığım gün bir çuval unu 90 tl'ye alıyorken bugün 230 tl (ova çift geyik), rende mozarella'yı 27/kg'den alıyorken bugün 82/kg (doların ilk zıplamasında yine fiyat artacaktır). en kaliteli şarküteri ürünüm 110 tl/kg 200tl/kg. mantar 8 - 12 tl/kg'den 20 - 25 tl/kg. sucuk 50tl/kg'den 80tl'ye geldi. elektrik kw fiyatı 0,90 kuruştan 2,75 tl'ye çıktı! 40 * 40 baskılı kutu fiyatımız 3000 adet basımda 1,90 - 2,34 - 2,76 olarak değişti en son aldığım fiyat kdv dahil 6,60. bunlar benim sabit maliyetlerim. niyetim esnaf kötü durumda sömürüsü yapmak değil ancak fiyatlar normal eriyen bizim alım gücümüz. tüm sabit maliyetlerim 3 - 4 katına çıkarken pizzanın fiyatını iki katına bile çıkartmıyorum ki insanlar satın alsın ama bu piyasayı nereye kadar sübvanse edeceğiz belli değil.

    bir sene sonra gelen edit: mesaj atan, iyi dileklerini gönderen, dükkanı devretmeden önce dükkana gelen herkese çok teşekkürler. geçtiğimiz yaz başı dükkanı devrettim. çok müşterimden düzgün pizza yiyemez olduk serzenişini duyuyorum. belki beklediğim başarıya ulaşamadım ama işimi düzgün yapmanın rahatlığıyla hayatıma devam ediyorum. hala maliyetleri takip etmeye devam ediyorum. o gün 82 lira yazdığım mozarella kilogram fiyatı bugün 180 lira. hepimize geçmiş olsun.

  • aslında bunun kaynağı bence aileler. kızınızın zihinsel engeli varsa neden evlenip çocuk yapmasına müsaade ediyorsunuz?

  • doğa bekgesellerinde;

    yaralı aslan hakimiyetini korumak için olanca gücüyle savaşıyor.

    bu kuş da annesi gibi uçmayı öğrenecek. (kuş düşer) ama henüz zamanı var.

    yapı belgesellerinde;

    işler planlandığı gibi gitmedi. steve'in projeyi zamanında teslim edebilmesi için yalnızca 60 günü kaldı.

    beklenmedik bir gelişme yaşandı. bu gecikme onlara çok pahalıya mâl olacağa benziyor.

  • malum ırk diyince kızıyorsunuz sonra.

    bunlar böyle işte, heryerde mafyalaşır, asarım keserim ayağı yaparlar, akıllarınca erkeklik taslarlar.

    yolda yürüyen karıya kıza bakıp asılırlar, laf atarlar. sonra namustan bahsederler.

    kendi karılarını kızlarını öldürüp töre derler.

    tüm uyuşturucu piyasası bunlardadır, hırsızlık, yankesicilik, kara para aklama, çetecilik bunlardadır.

  • başıma bişey gelmeyecekse taktir ettiğim hareket. şimdi peşinden gelen 2-3 araba var, ya trafiği tehlikeye sokup kovalamaca devam edecek, bu da olası kaza demek. ya da herifler şoförü yakalayıp hastanelik edecekler. en iyi ihtimalle birisi yaralanacak. bu durumda ise o yöndeki trafik bir kaç saat kapanacak. en kötü ihtimal olan can kaybı yerine trafiğin kapatılması en doğru hareket bence.

  • yarın öbür gün sarı taksiye binip başına bir iş gelen kadına, 'onun da ne işi varmış orada', 'kesin kendi istemiştir' diyecek bir toplum içerisinde bunun uygulamaya geçmesi işgüzarlıktır, ve özgürlük değildir. bu taksiye binmeyen kadınları ateşe atıyorlar resmen.