hesabın var mı? giriş yap

  • tabi aq. erkeği kızdırmayın her şeyi yapar. kafaya bak ya.

    bu piç gibi düşünenler yüzünden oluyor bütün bu cinayetler. erkeği kızdırmayın. o istediğini yapsın ama ses çıkarmayın. ne ala memleket.

    böyle yetişen erkeğin de, böyle yetiştirenlerin de allah belasını versin.

  • e grubu
    - avustralya:isim isim baktığımızda en korkutucu kadrolardan bir tanesine sahipler. josh giddey önderliğinde geçmiş senelerde ki karakterlerinin aksine çok iyi savunmacılardan kurulu bir kadroya sahipler. thybulle, dyson daniels, josh green gibi iyi savunmacılara sahipler. bence takımın tavanını mills, ingles gibi yaşlı kurtların hücumda ne kadar performans verebileceği belirleyecek. onlardan katkı almazlarsa turlar ilerledikçe hücum olarak sıkışabilirler. kendi fikrim grupta almanya'yı yenemeyeceklerini düşünüyorum.
    - finlandiya:en çok merak ettiğim takımlardan bir tanesi. inanılmaz bir nba de inanılmaz bir yükseliş gösteren markkanen dışında salin gibi güvenilir bir ele sahipler. ncaa de oynayan potansiyelli oyuncuları var. grupta almanya veya avustralya'dan birine sürpriz yapabilecekler mi göreceğiz.
    - almanya:bence birbirini en iyi tamamlayan kadrolardan birine sahipler. schröder önderliğinde wagner kardeşler, bonga gibi potansiyelli bir savunmacı ve theis gibi kaşar bir pivota sahipler. giffey, lo gibi eurolegue patentli isimler de katkı verebilirlerse çeyrek final yapmalarını bekliyorum.
    - japonya:hachimura'nın yokluğunda bu grupta şansları olduğunu düşünmüyorum. watanabe senelerdir nba de taşıyıcı ve skorer bir rol oynamıyor. acaba burada o rolü ne kadar taşıyabilir şüpheliyim. ancak şut ritmini bulduklarında rakiplerinin biriyle falan kafa kafaya oynayabilirler. grup sonuncusu adayıma çok boş takım da değiller.

  • ilk dersin teneffüsünde annemi bulmak için koştururken koridorda bir öğretmene çarpıp "özür dilerim amca" demek.

  • "keşke o hala hayatta olsaydı" eski sevgilimin eski sevgilisiydi o, genç yaşta ölmüş, bir kavga sırasında söylemişti bunu bana. o an evet keşke hayatta olsaydı diye düşünmüştüm, artık yaşamayan biriyle sevgide rekabet edilemiyor çünkü.

  • amerika koşullarında pek imkansız olmayan durumu gerçekleştiren delikanlıdır.

    çalıştığı işten saatlik 20 dolar alıyormuş, yani 55 tl. türkiye'de asgari ücret bırak saati, günlük 55 tl değil.

  • bu sabah erken uyandım
    gittim sana poğça aldım ("poğaça"yı hızlı okuyacağız.)
    etli ol diye, butlu ol diyeee...

  • dersane ortamı. deneme sınavı yapılacaktır, hoca soru kitaplarını vs. dağıtır:

    - arkadaşlar bu kitaplara da adınızı yazın.

    sınıftakilerden biri olanca yavşaklığıyla sorar:

    - hocam babamızın adını da yazalım mı? ehi ehi.

    hoca biraz durakladıktan sonra:

    - biliyosan yaz!

  • sanılanın aksine en yüksek kafein oranına sahip olan kahve değildir. kahve tadı en yoğun olan kahvedir. decafden sonra en az kafeine sahip kahve de denilebilir. zira bir ölçek kahvedeki kafein miktarı sabittir ve ne kadar çok kafein isteniyorsa o kadar uzun çekilir. ristretto bir ölçek kahvenin içinden 3-4 saniye süre ile geçen bir kahve olduğu için taze kahvenin en yoğun aromalarını alır. fakat ölçekteki kahvenin kafeininin hepsini alabilmesi için içinden daha uzun süre su geçmesi gerekir. bu uzun çekim kahvelere lungo denir.