hesabın var mı? giriş yap

  • sinifinin hem yasca en kucugu hem de en minyonu olan kizim, bir cocugun onu itip kakmasina cok bozulmus. oyun hamurunu amacsizca yogurup donuk gozlerle duvara bakarken ilk hayat dersini ozetliyor:

    - bazi insanlar cok kotudur baba. onlar bizi itip dusururler. biz onlara "beni itmeni istemiyorum" deriz, ama yine iterler.

    - (sarilip opulur, sevilir, rahatlatici sozler soylenir ama nafile)

    - ayrica ogretmenlerimize soylemek hic ise yaramaz cunku onlar kotu insanlara iyi insanlar gibi davraniyorlar. o yuzden bizim o insanlari kendimiz itmemiz gerekir. yoksa cok uzuluruz. (burada sesi titriyor, gozleri doluyor ve ben yesil dev hulk oluyorum)

    not: itenin ismini aldim ve ona laflar hazirladim. bittin oglum sen. yarin sen de bir hayat dersi alacaksin: her kusun eti yenmez!

  • marvel studios ikinci black panther: wakanda forever fragmanını da yayınladı. ilk fragmanın incelemesinde bahsettiğim konular üzerinde fazla durmadan ikinci fragmandan biraz bahsetmek istiyorum.

    ikinci fragmanda ilk fragmanda olduğu gibi t'challa'nın cenazesi ile açılıyor. ama bu sefer namor'un sesini de duyuyoruz "sadece en fazla yıkılmış olan insanlar büyük lider olabilir" diyor. tahminim bu sözün muhatabının shuri olduğu yönünde. aynı zamanda büyük ihtimalle kendisinden de bahsediyor. o sırada talocan (atlantis) şehrini de görüyoruz. daha otantik bir tasarıma sahip. aquaman'de atlantis şehri son derece teknolojik bir şehirdi. mcu'nun o konsepte benzememek için böyle bir yola gittiğini söyleyebiliriz. aynı zamanda mcu atlantis'i olan talocan'ın orta amerika uygarlıklarından esinlendiği düşünülürse aquaman'e göre daha empati kurulabilir bir konsept yaratmış olabilirler.

    t'challa'nın ilk filmin sonunda vibranium'u dünya ile paylaşmaya hazır olması bir şekilde talocan'ı zor duruma sokuyor. şu an tahmin etmek çok mümkün değil ama su altında yapılan faaliyetler talocan'ı müdahaleye zorlayabilir. namor'da sürecin ana kaynağı olan wakanda'yı hedef alıyor olabilir. filmde diğer talocan'lılar namor'u k'uk'ulkan ismiyle anıyor. yani the feather serpent god. bu maya kültüründe inanılan bir tanrının ismi. böylece namor'a talocan'lıların tanrısal bir bağının olacağını düşünebiliriz. yalnız şöyle kilit bir nokta var. namor'un ayaklarında kanatlar var. kanatlar ona uçma özelliği veriyor. kanatlarının olma sebebi ise mutant gücü. bu olay ortaya çıktığında namor ve talocan'lılar arasında gerginlik olabilir.

    namor demişken ben şu ana kadar namor ile ilgili ne gördüysem çok beğendim. bu fragmanda aksiyonda daha fazla görüyoruz kendisini. uçma dinamiği harika yapılmış. superman gibi uçma yerine gerçekten ayaklarındaki kanatlarla uçtuğunu hissettirmişler. spider-man'in ağda sallanmasını da andırdı. ama tabi onu ayakları ile zıplıyor ya da yürüyor versiyonu gibi. çok beğendim. namor, wakanda'ya saldırığında anladığım kadarıyla wakanda'yı düşürmeyi başaracak. talocan'lılar yüzeye çıkmış görüyor. taht odasına uçtuğu bir sahne var. o sahnenin sonu ramonda için kötü sonuçlanabilir.

    shuri'nin yeni black panther olacağı artık bu fragmandan sonra kesin diyebiliriz. hem evren içindeki dinamikler hem de çizgi romanlar düşünülürse en mantıklı zaten shuri. fragmanın sonunda görünen kostümün detayarı shuri'nin genel makyajı ve takıları ile uygun. eşleşiyorlar. tabi akıllara bir önceki filmde killmonger'ın black panther'lere gücünü veren heart-shaped herp'ün kökünü kurutması geliyor. muhtemelen shuri teknoloji yardımı ile herb'ün etkisini kopyalamayı başaracak.

    ıronheart'ı da aksiyonda görüyoruz bu film biraz. ne yalan söyleyeyim hala ıronheart'ı bu hikayede tam olarak kafamda konumlandıramıyorum. sanki bu hikayede yeri yokmuş gibi hissediyorum. ama ıronheart sevdiğim bir karakter. dizisini de merak ediyorum. ryan coogler bu filmde karakteri tanıttıktan sonra dizi ile de belli ölçülerde ilgilenecek. önemli bir karakter mcu'ya katılıyor.

    son olarak attuma karakterinde de bahsetmek lazım. attuma, namor'un çizgi romanlardaki en büyük villain'ı. çizgi romanlarda olduğu gibi filmde de onun generali olarak ilk kez karşımıza çıkacak. namor gerçek manada bir villain değil. bir noktada hızı illaki kesecektir. attuma öyle değil. attuma gerçek manada kötü. bakalım o dengeyi filmde nasıl kuracaklar. dedikodular gerçek çıkar ve wakanda ile atlantis savaşının perde arkasında latveria ve doom çıkarsa, doom, attuma'yı direktman kontrolü altına da almış olabilir ya da hiç attuma ile uğramadan iki ülkeyi vibranium üzerinden karşı karşıya da getirebilir.

    özellikle she-hulk ve thor: love and thunder ile mcu kalite bağlamında en büyük testlerini verdi. iki projede şahsen en beğenmediğim mcu projeleri oldu. black panther: wakanda forever'ın mcu'nun tekrar şahlanacağı projesi olduğuna inanıyorum.

  • 7 senedir yaziyorum surada. ilk defa haline uzuluyorum eksi sozluk'un.

    ne cok gerizekali varmis arkadas sagi solu kiskirtmak, bilincli olarak rahatsizlik verip tatmin olmak icin bekleyen...

    sokakta biri ayagina bassa urkerek donup "abi ama ayip olmuyor mu?" diyemeyecek onlarca omuriliksiz gelmis burada milletin umursadigi, oyle ya da boyle inandigi ne kadar deger varsa provokasyon amaciyla itin gotune sokuyor. sebep? milletin rahatsiz oldugunu, sinirlendigini izleyip zevk almak.

    sonra zevkine dovsen bunlari suclu olursun, barbar olursun. kisisel alana mudahele etmis, ilkel olursun.

    ne hastalikli, ne rahatsiz bir zihniyetmis bilader.

    uzuldum, vallahi uzuldum.

  • lokma cenaze sebebiyle dağıtılır. senin şekerin yükselsin diye değil.
    neredeyse sokakta dağıtılan bütün lokmacıların önünde bilmem kimin ruhuna fatiha diye yazar.

    beyninde lokma olsa yine de bu kadar saçmalamazdın kerata!

  • yılmaz güney'dir. şöyle bir hikâye var, ne kadar doğrudur bilmiyorum.

    "bir gün nereli olduğumu sordular.

    - babam sivereklidir dedim.
    siverek adına şaştılar, hiç duymamışlar.
    - nerdedir bu siverek? dediler.
    - siverek napoli'nin kazasıdır dedim.
    düşündüler bir süre, birbirlerine bakındılar.
    - biz italya'yı çok iyi biliriz. yanlışınız olmasın. napoli'nin böyle bir kazası yoktur.

    siverek italya'da olsa bileceklerdi. siverek urfa'nın bir kazasıydı. urfa da türkiye'nin bir şehriydi.

    bizim memleketin insanları iyidir, akılları çoktur; italya'yı bilirler, fransa'yı bilirler. çinistanı, falanistanı bilirler, lakin kendi yurtlarını bilmezler. dünyanın öte ucundaki ülkelerin yardımına koşmak için can atarlar. onlar için şiirler yazar, onlar için ağıt yakarlar. falanistan köylüsünün acısını anlatan kitaplar kapışılır, benim memleketimin insanlarına sırtları dönüktür, onları görmezler, göremezler."

    yılmaz güney

  • balon patlayınca çocuğun ölebileceğini bilmediği için cahillikle suçlanan bir ailenin başına gelen korkunç olay.

  • haklı bulduğum serzeniştir…

    burada ahlaki ve etik olarak şöyle bir haklılık var.
    “öz anne çocuğu istiyorum demiyor” yani o gün olduğu gibi bugün de sorumluluktan kaçıyor ve buna rağmen çocuğun hayatında aktif olarak yer almayı talep ediyor. yani bir anlamda çocuğuna onu çok seven bakıcılar tutmuş gibi davranıyor.

    dolayısıyla çocuğunu geri istemeyen ama annesi olarak kalmak isteyen bu kadın haksızdır.

  • (bkz: grup hepsi)

    şaka maka değil he birbirine düşen kaç kız tanıyorum "ben erenim ben gülçinim" diye... ki hoş 5. sınıf yıl sonu gösterimde grubun 4 elemanından biri de ben olmuştum "yaalaan yalaaaan" diye allah benim belamı vermesin.