hesabın var mı? giriş yap

  • yurtdışında böyle bir zorlama olmadığından girişe menü ve fiyatlar yazılır, herkes hesabını yapar ona göre oturur. özgüven denilen şark kurnazlığına mahkum olmamak.

  • - bu kezbanı nikahına almak suretiyle kendini feda edip bizleri kurtaran kardeşimizin aziz hatırası adına hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyorum. her zaman saygıyla anılacaksın kociş.

  • karşıyaka belediyesi doğal afet kitapçığını okumuş ve okuduğu kitaplar listesine yazmış. başka sözüm yok.

  • mutsuzluğun yarattığı yorgunluk.

    bir yaz sabahı, ayağımı sürüye sürüye işe giderken bakıyorum, herkesin yüzünde safi bezginlik, bıkkınlık, umutsuzluk. bir yaz sabahı böyle mi olmalı ulan?

  • araç hızının göreceli bir durum olduğunu belirten fikir varoşlarını ortaya çıkarmıştır. altındaki bmw'ye göre 140 normal bir hızmış, 80 gibi geliyormuş. trafik kuralları belli, hız sınırı belli. nesi subjektifmiş trafikteki hızın. bu varoşlar işte doğduğun büyüdüğün şehrine, boğazına, sahiline geliyor mütahitlik felan türlü türlü cinliklerle kısa zamanda zengin olup üst kimlik kazandığını sanıp senin huzurunu kaçırıyor. geçen gün caddebostan'da son model bmw'sinin camını açıp kola kutusunu fırlatan gördüm. memleket olarak görmüyor ki burayı, gelip fethettiğini sandığı bir yer sanıyor, umarsızca pisliyor. trafik kurallarını bozuyor. kültüründen yaşadığı ezikliği parasıyla kapatıp başkalarına uyguluyor.

  • evde yapmak için benim kişisel favori tarifim şu şekildedir.

    önce ayvalık tostu başına bir adet sosis tuzlu suda kısık ateşte haşlanır. daha sonra sucuklar hafif yamuk kesilerek dilimlenir. dilimlenen sucuklar tavada en kısık ateşte yağını bırakacak kadar çevrilir. sucuklar yağını saldıktan sonra ayrı bir yere alınır ve tavaya tereyağı eklenerek yağ miktarı takviye edilir, hafif kızartılmış odun ateşinde pişmiş köy ekmeklerinin iç kısımları bu takviye edilmiş yağa bandırılır. yağa bandırılan birinci ekmek dilimi yağlı kısmı üstte kalacak şekilde konulur üstüne kaşar peyniri eklenir. kaşarın üstüne önceden yağı bırakacak kadar çevrilen sucuklar eklenir ve bir kat mayonez ketçap eklenir. daha sonra suda haşlanan sosisler önce ortadan iki parçaya bölünür sonra şerit halinde kesilir ve sucukların üstüne eklenir. sosislerinde üstüne mayonez ketçap sıkılıp üstüne de kaşar eklenir. ikinci dilim ekmekte tavadaki yağa bandırılıp yağlı kısmı içeri bakacak şekilde tost kapatılır ve tost makinesine alınır. tost makinesinde yeteri kadar piştiğinde dışarıda kalan kısımlara tereyağı sürülür. tost piştikten sonra bıçakla yarılır ve kabukları alınmış ip ince kesilmiş iki dilim domates ve şerit şeklinde kesilmiş turşu eklenerek servis edilir.