hesabın var mı? giriş yap

  • her 5 durum güncellemesinden sonra birinin çıkıp "yarmıyor emuğa" dediği durum güncellemeleri.

    her 15 durum güncellemesinden sonra da biri de çıkıp benim gibi bu tespiti yapıyor.

    bu başlık çok güzel lan.

  • üst edit: bazı mesajlar alıyorum. 1, 2, 3 yıllık abonelik yapılabilen yöntemler var diye... arkadaşlar ilk kez abonelik alacaksanız evet o yöntemler var ancak benim paylaştığım yöntem 'mevcut' abonelikleri uzatabilmek için. buna dikkat edin lütfen. hiç aboneliğiniz yoksa 1, 2, 3 yıllık alabileceğiniz yöntemleri değerlendirin.

    debe edit: bu giriyi yazarken tek motivasyonum kendimce keşfettiğim bir yöntemi insanlarla paylaşıp ekonomik açıdan sıkıntılı günler* geçirdiğimiz şu dönemde herkesin makul şekilde oyun oynayarak keyifli vakit geçirebilmesine bir nebze katkı sağlamaktı. dünden beri aldığım onlarca samimi teşekkür mesajı beni gerçekten şaşırttı ve bir o kadar da mutlu etti.

    görüyorum ki nihayetinde oyun oynayabilmemizi sağlayan sıradan bir abonelik sistemi ile ilgili paylaştığım küçük bir ipucu bile birkaç kişiyi mutlu ettiği gibi karşılığında aldığım mesajlar ile benim de yüzümün gülmesine, günümün güzelleşmesine vesile oldu.

    mutlu etmek ve mutlu olmak işte bu kadar kolay. hepinize teşekkürler ve keyifli oyunlar!

    --- spoiler ---

    dün yapılan etkinlik ve ülkemizdeki kur nedeniyle çok yakında zamlanacağını düşündüğüm abonelik sistemi.

    bu nedenle mevcut ultimate aboneliğinizi zam gelmeden uzatmanız için bir yöntemim var.

    ilk olarak şu bağlantıya gidin.

    ultimate bölümünden 'şimdi katılın'a tıklayın. gelen pencerede 'ileri' butonuna tıklayın.

    ödemenizi tamamlayın ve üyeliğiniz 1 ay daha uzasın. bu şekilde ben bir yıl, toplamda da 22 aya kadar uzattım. 18 ve 24 aya kadar uzatan arkadaşlar da var. sanırım bu yöntemle aboneliğinizi toplamda 36 aya kadar uzatabiliyorsunuz. şu ana kadar 36 aydan daha fazla uzatılabildiğine dair bir mesaj almadım.

    her ödeme işleminden sonra aboneliğinizin uzayıp uzamadığını şu bağlantıya gidip kontrol edebilirsiniz. her ödeme işleminden sonra bu sayfayı yenileyerek tarihi kontrol edip işleminizin başarılı olup olmadığını anlayabilirsiniz.

    keyifli oyunlar.

    --- spoiler ---

  • pazartesi diziler tekrar başlar, sonra eğlence mekanları açılır, sonra geliri deprem zedelere bağışlanmak üzere konserler yapılır.

    ligin adı şehit hatay-maraş-adıyaman olur, sonra futbol maçlarının geliri deprem zedelere bağışlanır.

    1-2 aya tüm enkazlar kaldırılır. seçim mitingleriyle yeni binaların parkların açılışı yapılır.

    depremin suçlusu yine muhalefet ilan edilir.

    bu afet için futbol ailesinin yardımları, desteği ve gücü çok ön plana çıktı. futbol sadece futbol değildir görmüş olduk. ama bugün bunu konuşmanın zamanı değil bence.

    her şeyin normale dönmesi ve iyileşmek için hayatın rutinleri bir şekilde başlamalı ama bence enkaz altında tek bir beden kalmadıktan sonra ancak…

  • bi gün adamın teki ormanlık bi yolda arabasıyla gidiyomuş. aniden önüne kırmızılar içinde bi adam fırlamış ve "ben bu ormanın kırmızılı hipnasıyım, bana yiyecek bi şey vermezsen burdan geçemezsin" demiş. adam da uuraşmamak için bi şeyler verip yoluna koyulmuş. derken bu sefer sarılar içinde bir adam arabanın yolunu kesmiş ve "ben bu ormanın sarılı hipnasıyım, bana içecek bi şey vermezsen
    vermezsen burdan geçemezsin" demiş. adam yine noolur noolmaz diye bi şeyler verip yoluna devam etmiş. birazcık yol aldıktan sonra mavi elbiseli birisi arabanın yolunu kesmiş. artık adam dayanamamış ve camdan beline kadar çıkıp "sen ne istiyosun lan ormanın mavili hipnası!!!" diye bağırmış. adam şöyle cevap vermiş: ehliyet ve ruhsat.

  • memleketin %70'i al satçı olmuş sorsan sarı site marı site. jargonunuz ve cahil üslubunuz sizi ele veriyor malesef. sokakta adama soruyorsun ne iş yapıyorsun abi ? emlakçılık, alım satım, araç kiralama. bıktım usandım üretmeyen gizli işsiz komisyoncu sürüsünden.

  • güzel bir harekettir. ben de ilk başladığım zamanlar bana motosiklet kullanmayı öğreten arkadaş bundan bahsetmişti. acemilik zamanlarım bir pazar günü e-5 bostancı'dan carrefour'a doğru gidiyorum. trafik çok fena ve yandaki emniyet şeridi üzerinde sürekli eds uyarıları var. tabii o zamanlar safım, kendi şeridimde gittiğim sürece bir şey olmaz düşüncesi var kafamda. emniyet şeridinden devasa bir goldwing giderken beni gördü ve sağımda benimle aynı hızda ilerlemeye başladı. adam yanımda hem benimle aynı hızda ilerliyor hem de beni ve motorumu süzüp duruyor. ben tabii acemilikten dolayı gözümü yoldan ayırmıyorum. bir süre sonra rahatsız olmaya başladım kafamı bir ara sağa çevirdiğimde eleman hem kafasıyla beni selamladı hemde bir kısa korna çalıp gazladı gitti. çok şaşırmış olsam da muhtemelen kullanmamdan acemiliğimi anladı ve geç emniyet şeridine ölecen amk demek istedi diye düşünmüştüm. daha sonra 2 sefer yolda kaldığımda gören çoğu motorcunun yardım için durmasından sonra, ne zaman yolda kalmış motor görsem (teknik bilgim sıfır olmasına rağmen) bir şeye ihtiyaçları olup olmadığını sormak için durmuşumdur.

  • dizi: game of thrones

    at üstünde salınır gözleri deniz mavisi, önünde diz çökecek *mınakodumun cofrisi, ateşin efendisi demir tahtın varisi, delirt bizi çıldırt bizi khaleesi.

  • üniversiteyi kazanarak anadolu'daki orta ölçekli bir şehirden istanbul'a okumaya gelmiştir. muhtemelen öğrenci yurdunda ya da birkaç arkadaşıyla öğrenci evinde kalmaktadır. çok büyük ihtimalle bir devlet üniversitesinde sözel / eşit ağırlıklı bir bölümde okuyor. twitter'ı ve facebook'u aktif olarak kullanıyor. twitter'da yaklaşık 150-300 arası takipçisi mevcut. gezi parkı eylemlerini destekledi ama sonlara doğru biraz bozduğunu ve eylemlerin bazı marjinal grupların eline geçtiğini düşünüyor. sporla ilgilenmiyor. tumblr veya bir başka blog hesabı var ama aktif kullanmıyor. last.fm'e üye. erasmus'a gitti ya da gidecek. avrupa'da en sevdiği şehirler amsterdam, barcelona ve prag. sigara içmiyor ama alkolü seviyeli kullanıyor.