hesabın var mı? giriş yap

  • buyrun benim. hayatta en net olduğum tek konu.

    daha önce bu konuda bir entry'im vardı bilen bilir fazla duygusal olduğu için sildim. yok. bende genetik olarak kodlanmamış bu annelik içgüdüsü. 28 yaşındayım 20 yaşından beri böyle düşünüyorum yeni bir fikrim bile değil bu. tüm arkadaşlarım da biliyor hatta birinde çocuğu olan bir arkadaşımı ziyerete gittiğimde kaynanası seninkini merakla bekliyoruz dediğinde nasıl yüzüm bir hal aldıysa arkadaşım atladı "aaeon'un öyle pek çocuk sevgisi yok" diye. birinde bundan 5-6 sene önce bir doktora gittiğimde bir konu ile ilgili doktora gittiğimde bana "çocuğun güç olabilir ilerde belki tüp bebek tedavisi felan deneyebilirsin" dedi. hiç üzülmedim. bir çocuğa ömrüm boyunca kol kanat germek o fedakarlığı yapmak bana korkunç geliyor. hani mesela nasıl bazı erkekler evlilik bana göre değil evlenirsem aldatırım kimsenin kalbini kırmaya gerek yok der benim de tek eşlilik konusunda değil(yanlış anlaşılmasın) ama çocuk yapmak konusunda fikirlerim bu yönde. ben o fedakarlığı yapamam. gece uykularından feda edip sürekli onunla ilgilenmek fikri bana göre değil. hadi adamdam boşandın o çocuk ne olacak? geleceği.. vs vs. ben de bu konuda kendimi biliyorum. arkadaşlarımın çocukları nedendir bilinmez bayılırlar bana ama benden hala olur, teyze olur, eş, olur, dost olur anne olmaz. zaten ben de istemiyorum. bencilse de evet bencilim. ben alışmışım her istediğimi her an yapmaya çalışmaya. canım sıkıldı diyince hemen deniz kenarına gitmeye akşam şuraya gitmek istiyorum dediğimde gitmeye çocukla bu yapılabilir mi mümkün değil. en yakın arkadaşımın 2 çocuğu var o bile bana "çocuklar uyudu hemen gel kahve içelim" diyor biliyor çocuklara sabırlı olmadığımı.

    ne diyelim bazı insanlardan da iyi bir eş,dost,arkadaş,hala,teyze olur ama anne olmaz.

    benim gibi...

  • türkiye'nin özeti gibi videodur. cumhurbaşkanı erdoğan diye diye bir suya muhtaç kalıp düşüyoruz

  • millet iran olacağız diye boku bokuna tırsıyor, ben tutucu bir iç anadolu kentine dönmekten korkuyorum. (zaten bence daha kötü)

    kent çarşısındaki lisede müdür muavinliği yaptığı için hürmet gören bıyıklı merkez sağ kodamanı deyince, aklımda direkt bülent arınç canlanıyor artık mesela.

    öfff, ne rezalet bir şey şu türk-islam sentezi. birinden birini olmayaydınız keşke ağa.

  • çayırın üstünde yaralı ve yarısı flu bir kadın resmi paylaşmak olayın doğruluğunu göstermez.

    orası neresi, kadın gerçekten öldü mü, gerçekten hamile mi, gerçekten tsk saldırısında mi öldü, bunların kaynağını ver, sonra beraber çemkirelim tsk'ya.

    aksi iftiraya giriyor, o topa sizin gibiler girer ancak.

  • ben bu olayı gecenin bi vakti, karadenizde bi askerlik şubesinin önünde yapmıştım. kapıdaki nöbetçi askerin de mal mal bizi kestiğini yaklaşık 30 sn süren öpüşme seansından sonra fark etmiştim.

    ama o sıralar daha askere gitmemiştim tabi.
    şayet askere gitmiş olsaydım, bu hareketi asla bir askerin önünde yapmazdım.
    neden yapmazdım? çünkü orada nöbet tutan ben olsaydım mesela, vururdum o iki sevgiliyi de alınlarının çatlarından.
    adamlar abazanlıkla dolu günler geçirirken nispet yapar gibi karşılarına geçip şapır şupur öpüşmek de nedir.
    bu olay için hala kendime kızarım.

    bizi vurmadığın için teşekkürler. özür dilerim asker kardeş. iyi nöbetler.
    gerçi ne nöbetin kalmıştır ne de askerliğin. iyisin lan yavşak yedin koca askerliği.

  • amerikalı folk-rock sanatçısı noah gundersen'ın son solo albümü. bir önceki albümü carry the ghost'un karanlık folk-rock sound'undan çıkıp 2000'ler başı indie-rock sularına kaymış olsa da bunu kendi dinamik ve melankolik tarzına yedirmeyi başarmış, üstelik bunu da hiç demode veya eğreti olmadan yapmış. 2014 çıkışlı albümü ledges hala en taze ve en duygulu albümü olsa da benim için, yakın bir arkadaşla sohbet ediyormuşçasına icra ettiği yeni şarkılarını da sevdim ben. kısaca white noise'e bir kulak verin diyorum, bu senenin en güzel albümlerinden.

  • şaşırtıcı değildir. çünkü solcu olmamak:
    ihaledir
    ayakkabı kutusudur.
    içinde işçilerin öldüğü madenin kapısında selfiedir.
    madenci yakınına tekmedir.
    ağaç kesmektir, derelere hestir.
    bunu yapma diyenlere coptur, gazdır.
    sokak arasındaki son tekmedir.
    cihatçıyı hastanede ağırlamak sonra da işidi lanetliyor gibi yapmaktır.
    para alınca mavi marmara konusunu kapatmaktır.
    rusya' ya ses çıkartamayacağını anlayınca halep dememiş gibi yapmaktır.
    pişkinliktir.

  • evvela sizi sikip bayıltmaya meyilli olmayan bir adet eş adayı ve kendisiyle paralel düşünceye sahip bir kız tarafı ile bu işin üstesinden rahatlıkla gelebilirsiniz. birazdan sayısal verilerle de bunu perçinleyeceğiz.

    düğünün olmazsa olmazı, en çok insanı strese sokan muhakkak altın işleri dediğimiz set ve bileziklerden oluşan takı grubudur.

    set için:

    https://hizliresim.com/7nqlmm

    güzel, şık ve sade bir set 3500 ila 5000 bandı arasında değişebiliyor. biz 4000 lirayı baz alalım.

    bilezikler için:

    bilezik için özellikle burma denilenden alınmasını tavsiye ediyorum. değerinde hiç kayıp olmuyor.

    https://hizliresim.com/dgpyxr

    15-16 gram bilezikler 2100 ila 2300 arasında bir fiyata sahip. bu bileziklerden 5 tane alınması bir düğün için yeterli olacaktır. gramını 14, 15 ve 16 gram arasında değişken olacak şekilde 5'e tamamlarsanız fiyatı totalde size 10.000/12.000 gibi bir ücrete tekabül edecektir.

    beyaz eşya:

    yine marka adı vermeden bilindik tüm markaların ikinci sınıf beyaz eşya setleri 5.500 ila 8.500 arasında gidip geliyor. küçük bir google araştırması ile sabit olduğunu göreceksiniz.

    yatak odası takımı:

    klasik bir yatak odası takımı (6 kapaklı ebatında ve sürgülü) peşin para ile 4.000 ila 6.000 arasında değişiyor.

    koltuk takımı:

    iki tane üçlü ve iki tane tekli denilen koltuk takımlarının fiyatı da ortalama (peşin olarak aldığımı düşünelim) 2500 ila 4000 lira arasında.

    not: peşin olarak aldığımızı düşünelim, zira düğünden birkaç gün sonra gelen takılarla bunları ödemeye çalışacağız ki bunu en son satırda anlatacağım.

    damatlık:

    1500-2000 liradan aşağı damatlık yok! diyen biri gerçekten sopayı hak ediyor. durumunuz iyiyse zaten alacaksınız. ben bu işlemleri gerçekten gücü olmayanlar için yazıyorum. güzel ve indirimde bir takım elbise 300-450 arası alınabilir. sağlam bir terzi koyu renk astar ile size 1-2 saatte damatlığınızı teslim eder. bir adet gömlek, papyon ve kuşak ise bunu tamamlayacak. yakanızın cep kısmına da bir adet çiçek takıverirseniz tadından yenmez. terzi masrafları dahil maliyeti size 650 lirayı bulmaz. takım elbiseyi 250'ye bulurum lan diyen biri zaten bu işlemi 450'ye kapatır.

    gelinlik:

    sizi sikip bayıltmayacak zevcenizin de sizin gibi düşünmesi gerek. zira 1 gün giyilecek bir gelinliğe abartılı paralar verip satın almak bence büyük israf. ben şahsen 4000 lira gelinliğe ödesem haftada 3 gün eşime gelinliğini giymesini isterdim. fakir olmak ayıp mı lan! neyse dağıtmayalım konuyu. gelinliği kiralayın arkadaşlar. size 500-800 arasında gelinliği kiraya verecek çok yer var. unutmadan gelinbaşı ve 2 kişinin düğün saçını da anlaşmalı kuaförde yaparsanız size totalde maksimum 1000 liraya malolacak.

    erkek tıraşı:

    gidin tıraşınızı olun, maksimum 80-100 lira. olmaz lan derseniz valla 500'e de yapan var. bizim maliyet hesabımızda aşırıya kaçmak yok. daha uygun fiyata yapan yer vardır muhakkak utanmayın, gidin. aman nolacak derseniz şemsiye çıkmakta güçlük çeker sonra.

    araba süsleme:

    ben geçen hafta arkadaşın arabasını 70 liraya süslettim. lokasyon pek önemli değil. 50-100 arasında değişir genele vurursak.

    düğün salonu:

    pasta ve kolalı 500-750 kişilik çok lüks olmayan bir salonun gecelik kirası 6000 ila 8000 arasında. bunu siz ayarlıcaksınız. biz 7500 diyelim.

    düğünün olmazsa olmaz ıvırzıvır giderleri vardır. olur olmaz gider yani. cebinizde 2000-3000 lira olsun.

    mutfak ve oturma grubunu kız tarafına yazdığımız için hesaba katmadım. kız veriyorlar diye kenara geçip oturmasın kimse.

    gelelim toplam kısmına:

    altın set: 4.000 tl
    bilezikler: 11.000 tl
    beyaz eşya: 6.000 tl
    yatak odası: 5.000 tl
    koltuk takımı: 3.000 tl
    damatlık: 600 tl
    gelinlik: 1000 tl
    erkek tıraşı: 75tl
    araba süsleme: 75tl
    düğün salonu: 7.500 tl
    ıvırzıvır: 3.000 tl

    40.000-45.000 tl arasında birşey yapıyor.

    düğünde sadece 1. derece yakınların takı taktığını düşünelim. buna ailemiz, yakın akrabalar ve iş arkadaşlarımız dahil. çok büyük bir aileye sahip değilseniz sizin ve kız tarafının takıları 10.000 ila 20.000 arasında değişir. zira çeyrek altının fiyatı ortada. bu gelen para ile (15.000 lira diyelim) beyaz eşya yatak odası ve koltuk takımının parasını düğünden hemen sonra ödüyorsunuz. toplam borcunuz 30.000 lira kalıyor. eğer altınları peşin aldıysanız ve bozdurmayı düşünürseniz 15.000 lira bir borcunuz kalacak. 10.000 yahut 15.000 lira bir birikiminiz varsa zaten borçsuz çıkacaksınız.

    lokasyon farkı ile üç aşağı beş yukarı bu hesap bandında bir paranız gidecek. yalnız ilk başta söylediğim gibi 'sizi sikip bayıltmaya meyilli olmayan bir eş adayı ve kendisine paralel düşünceye sahip bir ailesi' olacak.

    sevgiler.

    edit: halıyı unutmuşsun diyenler var. halı, perde, mutfak vs onları kız tarafının karşıladığını hesaba katarsak pek bir değişiklik olmayacak. olsa bile 41.000 gibi bir fiyatı yuvarlayıp 45.000 gibi gösterebiliriz zira 40-45.000 demiştik. davetiye ise 1000 tanesi 100-150 lira. sanırım dışçekim ve albüm eklenmemişti. 1000 lira ekleyin, zaten 45.000tl'ye henüz ulaşamadı