hesabın var mı? giriş yap

  • babaannemin adını senelerdir karıştırıyoruz melahat mi melihat mı diye. melihaymış. teşekkürler akp

  • yaptıkları indirim insanları öyle bir çılgınlığa sürüklemiş ki dün kasa sırasında bekleyen bir kadın gözümün önünde doğum yapıyordu az kalsın. 9 ay 10 gün 3 saatlik karnıyla rimel almaya gelmiş, vay aq ben olsam çişe gitmeye üşenirim.

  • bilinmesi gereken bazı noktaların olduğu eylem.

    bu entry avrupa’dan türkiye’ye gelen türklerin temel sorularını cevaplandırma amaçlıdır.

    avrupa’dan türkiye’ye tatil için gelen gurbetçilerin dikkat etmesi ve bilmesi gereken noktalar:

    1. türkiye’de hem vatandaşlar hem yabancılar için 14 gün karantina kuralı kaldırılmıştır. sınır kapılarında sadece genel bir sağlık kontrolü yapılmaktadır (ateş ölçümü gibi).

    2. girişlerde yolcular covid-19 testine tabi tutulmamaktadır. covid-19 geçirip geçirmediğine dair herhangi bir belge istenmemektedir. sadece belirti gösterenlere ücretsiz olarak yapılmaktadır.

    3. yanında 10 bin euro’dan daha fazla nakit para bulunduranlar bunu geçtikleri gümrük kapılarında beyan etmelidir. aksi takdirde paraya el konulabilir. birlikte seyahat edenlerin her biri üzerinde 10 bin euro’ya kadar nakit para taşıyabilir. bazı gümrükler yetişkin olmayanların üzerinde 10 bin euro taşımalarına izin vermeyebilir. bu ihtimal göz önünde tutulmalı. nakit para beyanı için gümrük memurlarından “nakit para beyan formu” alınmalıdır. beyanda bulunulan para için harç ya da vergi ödenmez. ödemeyin.

    4. kapıkule sınır kapısı açıktır, ipsala ise kapalıdır. kapıların durumunu kültür ve turizm bakanlığı ve alt başkanlıklarının resmî kanalları üzerinden takip etmek gerekebilir. memleket yolu sitesi faaliyete geçti.

    5. hes kodu yurt içi yolculuklarda hâlâ gereklidir. güncel durumunu ve kaldırılıp kaldırılmadığını yukarıdaki resmî kanallardan takip edebilirsiniz.

    ara not:

    hes kodu nedir?
    hes uygulaması ile mobil uygulama üzerinden alacağınız kodu kullanarak otobüs, uçak ve tren seyahati yapılabiliyor. ulaşımda risk taşımadığını belirten belgeler istenecek.

    hes kodu nasıl alınır?
    hes kodu hayat eve sığar uygulaması ya da sms yöntemi ile alınabilir. hes kodunu uygulama üzerinden almak için:

    a) hayat eve sığar uygulaması google play store veya ios app store üzerinden indirilir. hayat eve sığar uygulaması üzerinden “hes kodu işlemleri” bölümüne girilir. “hes kodu oluştur” butonuna tıklanır. kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

    b) hes yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla t.c. kimlik numarası, t.c. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazılır ve 2023’e sms olarak atılır.

    6. yurt dışından adınıza kayıtlı bir (1) yabancı plakalı arabayı ikamet yerinize getirmenize izin verilmektedir. yola çıkmadan en fazla 15 gün öncesinde ticaret bakanlığı’njn https://uygulama.gtb.gov.tr/tasit1onbeyan/ adresinden ön beyanda bulunanlar gümrükte beyan için beklemek zorunda kalmazlar.

    7. başkasının arabasıyla gelecekseniz arabanın vekalet belgesi yanınızda olmalı ve tarihi geçmemeli.

    8. tatil sonrası döndüğünüz ülkede karantina uygulaması olup olmadığını o ülkenin resmî makamlarından öğrenebilirsiniz. eğer güncel covid-19 testi istiyorlarsa şimdilik türkiye’de isteğe bağlı olarak test yapılmamaktadır. sadece belirtileri gösterenlere yapıyorlar. 1 temmuz itibariyle havaalanların, 15 temmuz itibariyle ise diğer noktalara covid-19 test merkezleri konulması beklenmektedir. testlerin 15 euro gibi bir fiyatı olacak ve iki saat içinde sonucu açıklanacak. ayrıca isteyenler için diğer dillere tercümesi yapılacak.

    almanya için özel not: türkiye’den dönüşlerde son 48 saat içinde güncel test yapılmış ve sonucu negatif çıkmışsa dönenler karantina uygulamasına alınmayacaklardır. hem gitmeden önce türkiye’de yapılan hem almanya’ya dönüşlerde yapılan test sonuçları kabul edilmektedir.

    9. mavi kartlı olup türkiye’ye giriş için vize zorunlu ülkelerden gelen kişiler vize almadan sadece kartlarını ve pasaportlarını göstererek geçiş yapabilirler.

    10. vize mecburiyeti olan ülkelerden gelen ama mavi kartı olmayanlar evisa.gov.tr üzerinden ya da gümrük kapılarından vize başvurusu yapmalıdır.

    11. yabancı plakalı araçların türkiye’de muayenesi yapılmaz. bu sebeple yola çıkmadan önce yapılmalıdır.

    12. çocukların seyahati için de pasaport ve vize zorunludur. eğer çocuk ebeveynleri olmadan geliyorsa bu seyahatin ailesinin bilgisi ve izni dahilinde gerçekleştiği belge ile ispatlanmalıdır. başka biriyle geliyorsa vekaletnamesi yanında olmalıdır.

    13. türk vatandaşlarına ait pasaportların asgari geçerlilik süresi:

    *vize başvuru tarihinden itibaren

    almanya 3 ay (*)
    avusturya 3 ay (*)
    belçika 3 ay (*) kısa ikametli vizeler için/1 yıl (*) uzun ikametli vizeler için
    birleşik krallık kalış süresince geçerli
    bosna-hersek 6 ay
    bulgaristan 3 ay (*)
    çek cumhuriyeti 3 ay (*)
    danimarka 3 ay (*)
    finlandiya 3 ay (*)
    fransa 3 ay (*)
    hırvatistan 3 ay
    isveç 3 ay (*)
    isviçre 3 ay (*)
    italya 3,5 ay (*)
    lüksemburg 3 ay (*)
    macaristan 3 ay (*)
    makedonya 6 ay (*)
    malavi 6 ay
    norveç 3 ay (*)
    sırbistan 6 ay
    slovakya 3 ay (*)
    slovenya 4 ay
    yunanistan 3 y (*)

    amme hizmetimi yaptığıma göre çekip gidiyorum.

  • ali nesin'in paylaştığı utanç verici gelişme.

    --- spoiler ---

    sevgili dostlar,

    valilik banka hesaplarımızı bloke etti. bu vakıf’ta maaşlı çalışan var, okuyan, beslenen çocuk var demeden, acımasızca... bir yere kaçtığımız, kaçacağımız da yok, devlet istediği zaman istediğini alır zaten. banka hesaplarımızı bloke etmek en hafif deyimle ancak hoyratça bir tavır olabilir.
    konuyu kısaca anlatayım.

    2017’de sizlerin de katkısıyla komşu araziyi satın almış, böylece nesin vakfı’nı büyütmüştük. babamın hayaliydi, gerçekleştirdik. geçen yıl, ismailağa cemaatinden olduğu anlaşılan rabıta vakfı yeni aldığımız bu arazinin hemen yanına yerleşti. böylece onlarla komşu olduk. eksantirik ve hatta sevimli bulduğum bu cemaatin yanı başımıza gelmesinden hiç rahatsız olmadım, hatta aksine, gülümsemeyle karşıladım. türkiye farklı inançların, farklı görüşlerin, farklı yaşam tarzlarının bir arada barış içinde yaşayacakları bir ülke olmalı çünkü, aksi hâlde hiçbirimize huzur yok. 1995 temmuzunda ülkeye döndüğümde de bu düşüncedeydim, bugün de bu düşüncedeyim. siyasi tavırlarımı biliyorsunuz… ama olaylar hiç de umduğum gibi seyretmedi.

    yanı başımızda kalabalık ve yüksek sesli ayinler düzenlediler. bakışlarından ve hareketlerinden rahatsız olmamızı istedikleri anlaşılıyordu. fotoğraflarımızı çekip özel hayatımızı ihlal ettiler. tehdit ettiler. çatalca’da aleyhimize dedikodular çıkardılar. hiç nedensiz düşmanca bir tavır içine girdiler. kaçak bir cami (ya da mescit) inşaatına başladılar. içlerinden biri bize fiziken saldırdı. hiçbir zaman tahriklerine kapılmadık ama gerekeni yaptık; ne yazık ki şikayetlerimizin hepsi resmî mercilerden geri döndü. arkaları sağlam anlaşılan. buraya kadar olanlar o kadar önemli değil, biz bu tür mücadelelerle çok haşır neşir olduk, âdeta nasırlaştık. sonrası daha vahim.

    bir ay önce valilik, izinsiz bağış kampanyası yaptığımız gerekçesiyle banka hesaplarımızı bloke etti. şu anda paramıza ulaşamıyoruz. hem araziyi hem de o süreçte toplanan parayı istiyorlar. bir ay boyunca sorunu diyalogla, güzellikle, bu ülkeye ve insanlarına inanan uygar insanlar gibi çözmeye çalıştık, ama olmadı. izinsiz bağış kampanyası dedikleri de bir facebook duyurusundan ibaret. kaldı ki o zamanlar sosyal medya duyurularını kampanyadan sayan bir kanun maddesi de yoktu, üç dört yıl sonra çıktı.

    son bir söz: nesin ailesi bu ülkenin düşmanı değildir, aksine, birinci dünya savaşı’na, ardından gönüllü olarak kurtuluş savaşı’na katılan dedemi de sayarsak, üç kuşaktır karşılıksız bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz. yetti ama!

    ali nesin

    --- spoiler ---

    kaynak: https://www.facebook.com/…77/posts/3175182246095465

  • indiremiyoruz zaten ifradını s.ktiğimin adil kullanım kotası yüzünden. internetten bile haram yedirmiyolar bize arkadaş, illa hepsini kendileri yiyecek aq

  • zaten 22.00’dan sonra hayat duruyor. bir tek içkili mekanlar açıktı. dertleri de bu zaten. aranızda gecenin bir yarısı kalkıp havuza giden mi var?

    dostlar alışverişte görsün önlemleridir.