hesabın var mı? giriş yap

  • 1) utangaç insanlar etrafındakilerin tamamını aklı başında ve mükemmel zanneder. ilk olarak onların mükemmel olmadığını anlamak gerekir. bu yüzden öncelikle herkesin ayıplarını araştırmak lazımdır. lakin ortaya dökmek değil.

    2) utangaçlığı yenme konusunda bir defa sağlam bir rezil olmak gerekir. bu rezalet ahlaki konularda değil de toplumun genel kabul ettiği kalıpyargıların dışına çıkmakla mümkündür. örneğin bir tarikat şeyhi olan üftade, saygın bir makamda bulunan aziz mahmut hüdayi efendiye benliğini yenebilmesi için sokakta elma sattırmıştır. bizler de topluma absürt gelen bir kıyafetle sokakta dolaşabiliriz.

    3) bilgiyi diksiyonla harmanlama. sağlam yollarla edinilen bilgiler, güzel bir üslupla birleşirse toplumdaki pekçok kişinin üstüne çıkılır ve utangaçlık azalır.

    4) olduğun gibi görün, göründüğün gibi ol, felsefesini hayatın her alanına yayma. toplum içinde yapamadığın birşeyi kapalı kapılar ardında yapmama.

    5) insanları kırmamak düşüncesinden vazgeçmek. evet insanları kırmak kötü birşey ama gönüllerini almak her zaman için mümkündür.

    6) hak ve hukuk kavramlarını çok iyi öğrenmek. birileri senin hukukunu çiğneyip hakkını yedikleri zaman makul bir şekilde tepki göstermen gerekir.

    7) sakarsın, beceriksizsin, yapamazsın gibi kelimelere aldırış etmeyip, bu özelliklerinin doğuştan geldiğini bildirmek. ancak daha sonra bu konularda eksiğin varsa düzeltmelisin.

    not: tüm bunları yapmak utangaçlığı giderir ama utangaçlık halleri herkes tarafından özlemle anılır.

  • barmen (şeytan tüyü olan bir kenar mahalle delikanlısı)
    kadın (rock bar müdavimi tikky, değişik bir hanım)

    barmen: (yüksek sesle ama ölçülü) bu gece bize gelsene?

    kadın: ay ben salak mıyım size geleceğim?

    barmen: ben her gece bize gidiyorum, salak mıyım ben şimdi?

  • ilk öğrenilmesi gereken '-yor olacağım' kalıbıdır.

    mesela "sizi boş toplantı odasına alacağım" diyemezsiniz gramerde yoktur. "sizi boş toplantı odasına alıyor olacağım" denir. böylelikle samimiyetsizliğiniz paçanızdan akar.

  • kızların çoğunlukta olduğu bir grupsa vay halinize dedirten durumdur... örnek vermek gerekirsek:

    erkekler:
    +beyler bugün hocanın verdiği makale neydi?
    - x makalesi
    +eyv.

    kızlar:
    +kızlar bugün hocanın verdiği makale neydi?
    -x makalesi
    +çok sağol canım (kalpler, öpücükler falan)
    -önemli değil bitanem benim (kalpler, öpücükler falan)
    +(farklı farklı kalpler öpücükler)
    -(dahada farklı farklı kalpler öpücükler)

    diye devam eder...

  • polisi polis, kanunu kanun olan memlekette gerçekleşmiş olay. böyle manyakların defterinin dürülmesi toplum acisindan sevindirici.

  • doğukanın;

    turabi gibi gece kulübunde striptiz yapan biri olduğu halde eline tesbih alıp delikanlı görünmeye çalışmadığı, onlarca atasözü-deyim ezberlemediği,

    hasan gibi kibar konuşmaya çalışıp kadından beter dedikodu yapmadığı,

    anıl gibi adada en kötü performansı gösterdiği halde kendini yırtarak bağırmadığı,ağlamadığı,suçu başkasına atmadığı,nerdeyse her cümlesine allah peygamber nasip hayırlısı inşallah maşallah kelimelerini yerleştirip dini kullanarak halkı etkilemeye çalışmadığı,

    merve gibi kötü oynadığında susup iyi oynadığında ben çok iyiyim hep sizler yüzünden takımca kaybediyoruz diyerek halkı kandırmaya çalışmadığı,

    hilmicem gibi yancılık yaparak sırtını güçlü birine dayamadığı,

    begüm gibi sırf adı konseyde yazılmasın diye sevmedikleriyle bile yalandan arayı iyi tutmaya çalışmadığı,

    bozok gibi böğürmediği, şiddet içeren söylem ve hareketlerde bulunarak dikkat çekmeyi başaramadığı,

    için birinci olması imkansıza yakın.

    ama üzülme sen ki barış manço gibi biri tarafından büyütülerek asıl kazanan oldun.insanlık ve karakter olarak orada ki herkesden üstün olduğun aşikar. hüznünü de sevincini de içinde yaşadın, günlük yaşamında nasılsan orda da bunu devam ettirdin, yalandan ağzına hayırlısı,kısmet,allah kelimelerini almadın, dua etsende içinden ettin, aç gözlü,dedikoducu,yalancı olmadın,nasıl hissediyorsan öyle yaşadın adada.helal olsun sana ve rahmetli babana.

    edit:imla