hesabın var mı? giriş yap

  • daha önce x|s optimized oyunların bazılarının nasıl harici harddisk’ten oynanabileceğini anlatmıştım. (#139527250) bugün de xbox arka planınızı nasıl değiştirebileceğinizi anlatacağım.

    öncelikle;

    1) xbox themes reddit sayfasına gidiyoruz. (tercihen kullanım kolaylığı açısından pc veya mobilden.)

    2) sonra sayfada dolaşarak ya da üstteki arama yerine ilgi alanınız veya sahip olmak istediğiniz temanın konusunu yazıyorsunuz. (örn: darth vader, lord of the rings, elden ring vs.)

    3) beğendiğiniz görseli yine reddit linki şeklinde xbox’taki microsoft edge uygulaması üzerinden açıyorsunuz.

    4) görsele tıklayınca, görseli ayrı bir linkte açıyor. (açılan sayfada sadece görsel olmalı yoksa çözünürlük düşer ilk seferde açılmazsa bir kez daha basın.)

    5) açılan fotoğrafın üstüne joystick imleci ile gelip menü tuşuna (menu button) basıyoruz ve “arka plan olarak ayarla” seçeceğini tıklıyoruz.

    not: burada paylaşılan görsellerin hepsi xbox ana menüsüne uygun halde tasarlanıyor o yüzden herhangi bir kayma uyumsuzluk vs. yaşamadan kullanabilirsiniz, en azından ben yaşamadım.

    not2: istediğiniz bir görsel varsa reddit’te xboxthemes başlığında paylaşırsanız oradan elbet birisi onu xbox ana menüsüne uygun hale getiriyor. düğün fotoğrafınızı bile yaptırabilirsiniz, hanımlar dert etmez en azından oyun oynamanızı (bkz: swh*)

  • tarih bilgisi, belge diye sunduğu fotoğraftaki hayatını kaybeden anzak askerlerini şehit türk askeri sanacak kadar olan birinin hezeyanı. aynı kişi, anzak koyu ismine karşılık avustralya hükümetinin benzer bir kararla canberra yakınlarındaki bir sahile gelibolu ismini verdiğini de bilmez. savaşın kazanılmasında kilit rol oynayan komutanın savaştan sonra ölenleri düşman değil kendi evladı gibi gören zihniyetini de sevmez ama ona da iki çift laf söylemeyi arkası yemez. çünkü bunlar ne insanlıktan, ne centilmenlikten ne de hatalardan ders çıkarmaktan nasibini almışlardır. bunlar için ölen yalnızca müslüman, kutsal olan sadece kendi adamı, toprağıdır* . saygıdan, güzellikten mahrumdurlar. ee vermeyince mabud neylesin mahmut.

  • doğaüstü birtakım olaylar. diyelim derstesin, hoca sözü sana verdi. dönüp de sana bakıyorsa, ohaaaa.

    kesin seviyor lan.

  • bir rus fıkrası gelsin bakalım.

    başbakan medvedev gergin bir şekilde başkan putin’in odasına girmiş ve ondan saat dilimlerini kaldırmasını istemiş.

    putin: neden?

    medvedev: bu saat farkı meselesi yüzünden delirmek üzereyim. bir şehre seyahat ediyorum, telefonla evimi arıyorum ama herkes uyuyor oluyor. geçen gün sabah 4’te kalktım ama akşam sandım. doğum gününü kutlamak için merkel’i aradım ama bana “doğum günüm dündü” dedi. çin devlet başkanını yeni yıl tebriği için aradım ama “yeni yıl yarın” dedi...

    putin: bunlar küçük sorunlar.

    medvedev: küçük sorunlar mı?!. içinde polonya başbakanıyla düşen uçağı hatırlıyor musunuz? taziyelerimi bildirmek için aradım ama bana uçağın henüz havalanmadığını söylediler!

  • kafamı çevirmeden etrafımdaki kızları kesme yeteneğimi, küçükken berberde kafa sabit halde köşedeki televizyonu izlemeye çalışarak kazandım.

  • her dizide birileri kadın dövüyor, sonra da o kadın o adama ya aşık oluyor ya da onu affediyor. ben daha dizilerde dayak atıp yargılanan, bunun sorumluluğu altında ezilen erkek görmedim.

    sonra bu hikayeleri yazanlar şov uğruna bildiri yayınlarlar. önce bokunuzu temizleyin.

    ozan güven de bokunda boğulsun.