hesabın var mı? giriş yap

  • benim gittiğim spor salonlarında hiç de olmayan gerginliktir. macfit gibi daha çok ılıkların gittiği spor salonun giderseniz boş gerginlik olur tabi.

    yaklasik 4 sene once gittiğim mahalle arası spor salonunda her gün gelenlerden biri hapse düşüyordu. genellikle de silahla adam alikoyma, harac kesme gibi suçlardan. salona gelen semt abisi vardı o geldiği zaman, tum salon ayağa kalkıyorduk.*. salona gelenler silahlarını hocaya teslim ediyordu. dediğim yer istanbul'un göbeği ama sanki bana federal hapishane spor salonu.

    ama salonda herkes birbirine nazikdi. mahalle abisi bile istanbul beyfendisi gibi davranıyordu yeminle. herkes birbirine yardimci oluyordu. yani herkes birbirini tanıyordu ona göre davranıyordu. boş kasılma yapmıyordu kimse.

    he bir de spor salonunda kız olmaması gerekiyor tabi gerginlik olmaması için. karışık spor salonu kadar saçma birşey yok, spor yaparken konsantrenin bozulmaması gerekiyor. spor dedigini konsantre olup kısa sürede yapacaksın oyalanmayacaksın.

  • dünyanın en büyük bankaları çinli diye çin süper güçmüş. yalnız bunu yazan arkadaş bir ayrıntıyı unutmuş, bu bankaların tamamı para basıp yol inşaatlarına filan kredi veren, devletin bir cebinden alıp öbür cebine para koyan devlet bankaları ve nüfusu 1,5 milyara yakın bir ülkede tekel olup para basan devlet bankalarının büyük olmaması zaten sürpriz olurdu. çin ekonomik büyümesini canlı ve olduğundan büyük göstermek için para basıp o parayla da içinde bir kişinin bile yaşamadığı ama onlarca gökdelenden oluşan hayalet şehirler kuran ve sonra o parayı bankalarında "asset" (malvarlığı) olarak gösteren şişirme ekonomiye ve sürekli manipüle edilen bir para birimine sahip bir ülke.

    http://www.cnn.com/…ina-ordos-ghost-town/index.html

    https://internationalbanker.com/…-problem-bad-debt/

    adamlar 10 bin kişinin yaşadığı ve spor takımı bile olmayan şehirde 70 bin kişilik stadyum yapmışlar çünkü kağıt üzerinde ekonomik büyüme göstermek için sürekli bir şeyler inşa etmek gerekiyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=pbdes_mxmnm

    nüfus tabi ki önemli ama nüfusun belli bir seviyede olması lazım. nüfusla tek başına süper güç olunuyorsa türkiye avrupa'nın en güçlü ikinci ülkesi olmalı, hindistan da dünya'nın en güçlü üçüncü ülkesi olmalı. nüfus tabi ki üretim olduğu kadar tüketim demektir ama tüketim yapmak için para lazım. çin'in nüfusunun %95'i fakir olduktan sonra ne kadar tüketim yapabilir ki? çin'in 10'da biri nüfusa sahip olan japonya bile çin'den daha büyük bir pazara sahip çünkü halkı para harcayabiliyor. "nüfus demek tüketim potansiyeli demek" diyorsun ya, bunun çin'de geçerli olması için ortalama halkının 10 kat filan zenginleşmesi lazım.

    hyundai'nin çin'e bir sürü borcu var denmiş. çin ekonomisinde de tüm ekonomiyi yerlebir etme potansiyeline sahip kayıtdışı ve görünmez borç var. o ne olacak? çin'de bankada kayıtlı olan borcun 10 katının kayıtdışı olduğu ve hayalet kentlerdeki boş binalara bağlı olduğu biliniyor. bugun dünyada borçsuz ekonomi mi var?

    http://www.reuters.com/…port/china-collateral-fake/

    http://money.cnn.com/…china-debt-economy/index.html

    https://www.nytimes.com/…es-china-economy-debt.html

  • eskiden derdim ki;
    insanın başına gelebilecek en kötü şey, bir gün 'yapayalnız kalmasıdır'.
    öğrendim ki; hayatta insanın başına gelebilecek en kötü şey,
    'yapayalnız hissetmesine neden olan insanlarla yaşamasıdır'.

    (bkz: goethe)

  • sakarya'da bir meslek lisesindeki özel eğitim öğrencisini sevindirmek için okul bahçesine koca kamyonu getirten pırlanta gibi bir öğretmendir. çocuğun mutluluğunu görünce göz yaşlarını tutamıyor insan.

    sen çok yaşa hocam..

    link

    edit: link yenilendi.

  • şunun şurasında son 5 yıldır türeyen filtre kahve aristokratlarının beğenmediği tiptir.

    "ayy frenç pıres olmadan içemiyorum şekerim"
    " starbaks filtre kahve 5 lira bik bik"
    " frenç press bok gibi! gerçek kahve espresso'dur"

    bir bitin aq yeter artık. nesquik içiyorum en güzeli o.

    edit: "5 yıldır türeyen" diye kast ettiğim filtre kahve değil, yukarıda örnek verdiğim tipler.

  • biz bunu çekirdek ailemle tartıştık geçen hafta. ben garantici adamım, "bankaya yatırır faizini yerim" dedim. babam "bi'sürü ev alır kirasını yerim" dedi. annemse babama şöyle bir gülümseyip bana döndü ve "30 yıldır kirada oturuyoruz, önce bize bir ev alırım, sonra kalan parayı sana veririm oğlum" dedi.

    en büyük ikramiyem annem lan benim. babam da amorti diye vurmuş anneme işte :)

  • fatih terim'in, bu maçta taktik değişikliğine gideceği konuşuluyor kulislerde. "haydi aslanlarım" yerine "haydi kaplanlarım" taktiği ile oynayacakmışız.

    edit: bu taktik de tutmadı. çek cumhuriyeti maçında allah ve kitap içeren bir taktik bekliyorum.

  • - ham madde ve sömürge arayışı.
    - ingiltere ve almanya arasındaki ekonomik rekabet.
    - silahlanma yarışının hızlanması.
    - fransız ihtilalinin getirdiği milletçilik akımının etkisi.
    - fransızların alsas-loren bölgesini almanlardan geri almak istemesi.
    - devletlerarası bloklaşma.
    - avusturya’nın ve rusya’nın balkanlar üzerindeki çıkar çatışmaları.
    - siyasi birliğini geç tamamlayan almanya ve italya’nın siyasi dengeleri değiştirmesi.

  • ofis sıcak, evim ırak, feci trafik var tem'de
    sigaram var, cay bedava, 22 mb internet emrimde
    bekleyenim olsa neyse, yok ki kimse evimde
    ne gidicem lan eve yatarım ben ofiste