hesabın var mı? giriş yap

  • daha bir iki gun once, ulkenin basbakani "krizi fetoculer cikardi" anlaminda konusmamis miydi? bu durumda fetoculer iyi bir sey mi yapmis oluyorlar? ben tam anlamadim...

  • pahalı bir ısınma şeklidir. her ne kadar alt yapı olarak diğer ısınma sistemlerine göre kurması daha ucuz bile olsa, gelecek elektrik faturaları çok yüksek olacaktır. yani uzun vadede, konutta baş edilmesi pek mümkün değildir.

    diğer yandan, klimayla ısınmak rutubeti pek dağıtan bir olay değildir. havayı ısıtırken, duvarları ısınmayacaktır. bu yüzden klimayı kapattığınız saniyede içinde bulunduğunuz oda veya salon hızlıca soğuyacaktır.

    klimayla ısınmak, merkezi ısınma sistemine destek olarak kullanılması mantıklıdır. yani yazın soğutma amaçlı kurulmuş klimaların, kışın kaloriferlerin yetmediği günlerde ısıtmak için açılmasıdır. yoksa bütün ısınma olayında, klimaya bel bağlamak doğru değildir.

  • itü'den fahri doktora ünvanı almış, can dündar'a konuk olmuş. istanbul'a ilk gelişini anlatıyor:
    "cebimde iki buçuk liram vardı. kırşehir'den ankara'ya kadar da otobüs iki buçuk lira, ben istanbul'a gidiyorum. ankara'da otobüsten indim, çığırtkanın birine gittim dedim ki "ben istanbul'a gideceğim, param yok". elimde sazım var ya, "çal" dedi ben başladım çalmaya... sırası gelince çığırmaya gidiyor, geri geldiği zaman çal demesine gerek yok, alıştım çalıyorum. ne zaman vardıysam, ta gece yarısına kadar saz çaldım. en son otobüsün arkasında şöyle bir oyuk yer vardı beni oraya verdi, istanbul'a kadar ayakta geldim."

    - "neşet ertaş ayakta geldi istanbul'a, bugün de ayakta alkışlandı."

  • kpss'ye hazırlanan üniversite mezunu bir işsiz olarak geçen hafta pazarda çorap sattım.ilk başlarda züğürt ağa misali "dumitiiiz dumutiiz" nidasıyla başladığım olay akşam saatlerinde "sibel can da benden aldı 5 milyon borcu kaldıeeaaaaaa" olayına döndü.ulan ne kadar çok bağırıyordum,ben bile kendime inanamadım,bir günde 800 çifte yakın çorap satarak aslında yanlış mesleği seçtiğimi anladım.aslında ben pazarcı olacak adammışım lan.
    --------------------------------------------

    ekleme 2013 : yıllar sonra gelen ekleme =)

    o satırları yazarken gerçekten de zor zamanlardı, hayatı yoluna soktuk, yürüdük gittik de, şuan ki mesleğimin pazarlamacılık olması da pek manidar olmuş =)))

    2013 eklemesin ek (2018) : pazarlama devam :)

    2018 eklemesine ek (2022) : pazarlama devam :)

    ve son...
    2023 yılı itibariyle pazarlama son, sevgiler. :)

  • --- spoiler ---

    linda hamilton silah egitimini eski bir israil komandosu olan uzi gal'den almis.

    john connor filmde 80'lerin rap grubu olan public enemy t-sortu giyormus. public enemy dj'inin adi terminator x'mis.

    t1000'in sarah'i taklit ettigi sahnede linda hamilton'in ikizi leslie hamilton gearren kullanilmis.

    t1000'in hastane guvenlik gorevlisini taklit ettigi sahnede don stanton ikizler (ikisinin adi da ayni) kullanilmis.

    filmin basindaki bar sahnesinde yoldan gecen bir kadin o kadar kameraya isiga ragmen anlamamis olayi, arnold'u boxer ile gorunce ne oluyo lan demis. arnold abimizde striptiz gecesi var demis.

    filmde toplamda 200 farkli cesit silah kullanilmis (oha).

    arnold abimiz bir daha asla kotu adam rolune oynamam demis bu filmi cekerken. ama batman and robin'de mr freezer'i oynadi.

    judgment day'in tarihi 29 agustos 1997. 29 agustos 1949 tarihinde sscb ilk atom bombasi denemesini yapmis.

    arnold'un dehset sactigi minigun oyle agirmis ki sette ondan baska tasiyabilen yokmus.

    arnold rolu kabul ettigi icin filmin produktoru mario kassar yaklasik 14 milyon dolar degerindeki az kullanilmis gulfstream iii ucagini hediye etmis.

    film acilis haftasi 52,306,548 dolar hasilat yapmis. bu rekoru the matrix revolutions 2003'de egale etmis.

    ilk filmi aday olmayip, devam filmi olarak odul alan tek filmmis.

    t1000'in filmde toplamda 3.5 dakika suren sekil degistirme efektlerinin yapimi 8 ay surmus ve 5.5 milyon dolara mal olmus (o zamana gore oha oha dedirten efektler olmustu gerci).

    arnold abimize 15 milyon dolar hasilat payi dusmus. filmde toplamda 700 kelime konusmus, yani her soyledigi kelime basina 21,494 dolar almis.

    arnold abimizin rolu kabul etme sarti rolunun biraz daha iyi niyetli bir karakter olmasiymis. oldurme yok kurali o yuzden eklenmis.

    --- spoiler ---

  • ülkede,
    adalet olmadığı için avukatlığın,
    güvenlik olmadığı için polisliğin,
    habercilik olmadığı için gazeteciliğin,
    eğitim sistemi olmadığı için öğretmenliğin pek bir anlamı kalmadı.
    bilim olmadığı için de mühendislik bitiyor.

    hadi herkes imam olsun.

  • yemin ediyorum bizim 112 çağrı merkezindekilerin amerika'daki 911 çağrı merkezindekileri dinleyip ders alması gerekiyor. bu kadar amatörlük arka arkaya soru adres alamama olamaz ya. kadın şok halinde enkazda 3 çocuğum var diyor çağrı merkezindeki yok taksim kaç yok apartman numarası kaç bilmem ne. oldu olacak ev sizin mi sigorta var mı onu da sor. devletin birimlerinde çalışanların kriz yönetebilme soğukkanlı olabilme yeteneği sıfırın altında sıfır bile değil.