hesabın var mı? giriş yap

  • maliye bakanı naci ağbal tarafından şu anda açıklanan zam.. pardon güncellemelerdir

    2018 yılı itibariyle;

    şans oyunu çekilişlerinden elde edilen gelirden alınan vergi yüzde 100,

    binek otomobillerin motorlu taşıtlar vergisi yüzde 40,

    üçüncü dilimdeki gelirler için gelir vergisi yüzde 11,

    finans sektöründe kurumlar vergisi yüzde 10 oranında artıyor...

    bu zamları duyan vatandaş sigarasını yakmadan önce iyice düşünsün zira bundan sonra sigara kağıdından özel tüketim vergisi alınacakmış.

    su veren itfaiyenin hortumunu...

  • gotye'nin de ayni adda bir eseri var. sabahtan beri dinledigim tek sarki. hala dinliyorum. sozleri;

    now and then i think of when we were together
    like when you said you felt so happy you could die
    told myself that you were right for me
    but felt so lonely in your company
    but that was love and it's an ache i still remember

    you can get addicted to a certain kind of sadness
    like resignation to the end
    always the end
    so when we found that we could not make sense
    well you said that we would still be friends
    but i'll admit that i was glad that it was over

    but you didn't have to cut me off
    make out like it never happened
    and that we were nothing
    and i don't even need your love
    but you treat me like a stranger
    and that feels so rough
    you didn't have to stoop so low
    have your friends collect your records
    and then change your number
    i guess that i don't need that though
    now you're just somebody that i used to know
    now you're just somebody that i used to know
    now you're just somebody that i used to know

    now and then i think of all the times you screwed me over
    but had me believing it was always something that i'd done
    but i don't wanna live that way
    reading into every word you say
    you said that you could let it go
    and i wouldn't catch you hung up on somebody that you used to know

    but you didn't have to cut me off
    make out like it never happened
    and that we were nothing
    and i don't even need your love
    but you treat me like a stranger
    and that feels so rough
    you didn't have to stoop so low
    have your friends collect your records
    and then change your number
    i guess that i don't need that though
    now you're just somebody that i used to know

    (somebody)
    i used to know
    (somebody)
    somebody that i used to know
    (somebody)
    i used to know
    (somebody)
    now you're just somebody that i used to know
    i used to know
    that i used to know
    i used to know
    somebody

    --

    youtube'den dinliyebiliyorum sarkiyi ve sarkinin altina girilen su yorum insanin suratina bir tebessum getiriyor.

    i spent 3 days listening to this song, smoking cigarettes and drinking cheap beer. at 5am this morning i stood up, put on my jacket, cycled to my ex girlfriends house and stood outside for an hour. when she seen me she came out. i walked over to her i said "i love you, i want you back and i am sorry" she said "i love you too". i am tired and off to bed now. thank you gotye i am? in your debt you opened my eyes. she is someone i will always know. zoe i do love you x

  • hesabını ve numarasını uygulamadan kaldırmak isteyenler için büyük hizmet!

    1. adım : uygulama içerisinde yer alan ayarlar sekmesine girin.

    2. adım : getcontact hakkında sekmesine giriş yapın.

    3. adım : hesap ayarları sekmesine giriş yapın.

    4. adım : hesabı sil seçeneğini seçin.

    (bkz: bitmedi !!!)

    bu işlemlerin ardından getcontact hesabınızı silmiş oluyorsunuz. ancak numaranız hala sistemde yer almaya devam ediyor. numaranızı getcontact rehberden silme içinse unlist özelliğini kullanıyoruz.

    1.adım: getcontact unlist sayfasını buraya tıklayarak açın.

    2. adım: açılan sayfada ilgili boşluğa numaranızı yazın.

    3. adım: unlist butonuna basarak işlemi tamamlayın.

    bu sayede numaranızı getcontact rehberden silme işleminizi kolay bir şekilde tamamlayabilirsiniz. getcontact numara silme işlemi bu adımları uyguladıktan sonraki 24 saat içerisinde tamamlanacak.

  • oğuz adında yeni tanıştığım bir arkadaşımla galatasaray-fenerbahçe derbisini izlemek üzere maçı yayınlayan bir mekana gitmiştik. maç başlamadan bir fotoğraf çekip, derbiyi unutmadığımızı facebook'ta ilan edelim dedik.

    neyse çektim fotoğrafı yükleyeceğim, oğuz "ne yazacaksın?" dedi, ben de şöyle bir etrafa baktım, kimse bağırmıyor etmiyor diye, "bağırmayan taraftar gelsin" yazdım yükledim.

    akabinde maç başladı, 10-15 dakika geçti.

    oğuz; abi bir arkadaşın yorum yaptı galiba.
    ben; yapsın?
    oğuz; pek hoşuma gitmedi ama.
    ben; ne yazmış?
    oğuz; ben söylemeyeyim sen bak. ben pek sevmem bu tarz konuşanları.

    dipnot arası; yorum yapan annem. gurbetteyiz falan diye annemin facebook profil fotoğrafında, benim şimdiki halime hiç benzemeyen eski bir fotoğrafım var. arkadaşımda fotoğrafa bakıp, ismi okumadığı için gördüğü erkeği* benim arkadaşlarımdan biri sanıyor.

    gelelim annemin kısa süreli bir gerilim yaşatan yorumuna;

    "annen de gelsin mi?"

  • kanımca osmanlı tarihinin en fantastik kadın figürü.

    günümüzde muhteşem yüzyıl'ın etkisiyle daha çok hürrem sultan ya da nurbanu sultan ön planda olsada kösem sultan'ın tarihteki gücü onları geride bırakır niteliktedir.reşat ekrem koçu kendisi için bir yüzü bakır bir yüzü altın madalyon yakıştırmasını yapmıştır ki hakikaten öyledir.biz madalyonun altın kısmından başlayalım:

    her ne kadar osmanlı haremine giren kadınların önceki yaşamlarına ait çok fazla bilgi bulunmasada,çeşitli kaynaklarda doğum yılı 1590 olarak zikredilir.orjinal adı anastasya'dır.günümüzde yunanistan'a bağlı olan ege adalarından birinde doğduğu hususunda tarih kitaplarımız birleşir.15 yaşında osmanlı denizcileri tarafından esir edilmiştir.rivayete göre osmanlı topraklarında ilk durağı bosna beylerbeyliği olmuş oradan da padişaha sunulmak üzere saraya takdim edilmiştir.devrin padişahı birinci ahmet'dir.padişah da anastasya kadar gençtir ve birbirlerine samimi bir şekilde bağlanmışlardır.ya da biz öyle olduğunu varsayıyoruz.çünkü padişahın diğer hasekileri birer oğlan doğururken kösem tam tamına dört oğlan vermiştir padişaha.bu iki genç insan yıllardır süregelen başıbozuk harem düzenine el atmışlar ve işleri yoluna koymuşlardır.ancak ne yazık ki aşklarına doyamamışlardır.birinci ahmet 28 yaşında mide kanserinden öldüğünde geride oğullarının yanı sıra bir adet deli kardeş bırakmıştır.osmanlı devleti'nde hükümdardan sonra kardeşi tahta geçemezdi ancak birinci ahmet veraset sistemini değiştirmişti.ekber ve erşed sistemine göre tahta geçme sırası hanedanın en yaşlı üyesinde oluyordu ve bu özelliği taşıyan birinci mustafa idi.birinci mustafa en yaşlı hanedan üyesidir ancak akli dengesi yerinde değildir.bu yüzden üç ay sonra tahttan indirilmiş ve birinci ahmet'in büyük oğlu ikinci osman tahta çıkarılmıştır.ikinci osman mahfiruz sultan'ın oğludur.kösem sultan'ın en büyük rakibesidir mahfiruz sultan.saadet dönemi çoktan sona ermiştir.kösem eski kösem değildir ve o da zamanla masumiyetini kaybedecektir.çünkü hırs,kin ve intikam gibi duygularla tanışmıştır.ya da tanışmak zorunda bırakılmıştır.

    madalyonun bakır kısmına geçme zamanımız geldi:

    ikinci osman cevval bir delikanlıdır.aynı zamanda tezcanlıdır.itaatsizlik gösteren yeniçerileri kaldırmaya karar verir ancak tedbirsiz olduğundan bu haber yeniçeriler tarafından öğrenilir.yeniçeriler ikinci osmanı tahttan indirirler ve katlederler. yerine yine birinci mustafa'yı padişah yaparlar ancak taşıma suyla değirmen dönmez.devletin çarkını deli padişahın sadrazamı ve validesi(ismi bilinmiyor) de döndüremez.neticede bir üç ay sonra tekrar ihtilal olur ve tahta dördüncü murat geçirilir.sıra kösem'e gelmiştir nihayet.ancak kocasına karşı hürmetkar bir eş olan kösem oğullarına aynı şefkatle davranmayacaktır.dördüncü murat devrinin ilk kısımları herc-ü merç içinde geçecektir.yeniçeriler zorbalığın zirvesine ulaşmıştır.her istediklerini elde eder olmuşlardır.nitekim padişahın yol arkadaşlarının dahi kellellerini almışlardır.şüphesiz bu zorbalıkların arkasında kösem'in ocak ağaları ile olan işbirliğinin de payı vardır.yıllar yılları kovalar.dördüncü murat hep çocuk kalacak değildir.zorbalara karşı tek başına mücadele eder.askeri susturur ve annesini de eski saray'a yollar.artık tek zorba padişahtır.tarihlerimiz yüz binden fazla insan öldürttüğünü yazar.hepimiz az çok tanırız zaten dördüncü murat'ı.enerjik ve tezcanlı bir yapısı vardır zira hızlı yaşayıp genç ölmüştür.ölmeden önce kardeşleri süleyman,bayezit ve kasım'ı boğdurtmuştur.süleyman ve kasım kösem'in oğullarıdır.kösem bu ölümlere engel olamamıştır.geride bir tek ibrahim kalmıştır.hem kösem'in son oğlu hem de osmanlının tek varisidir.murat zamanında elde edemediği nüfuzu ibrahim zamanında elde eder kösem.valide sultanlığın tadını çıkartmaya başlamıştır.zira yeni padişah iç bunalımlara sahip değişik bir insandır.padişah ve annesinin çıkarları 6-7 yıl çatışmaz.ancak bu 6-7 yıl sonunda ibrahim annesini dinlememeye başlar.kösem yabana atılacak bir kadın değildir ancak ibrahim bunu hesap edemez.ocak ağaları ile birleşen kösem ibrahim'in sonunu hazırlar ve 7 yaşındaki masum dördüncü mehmet tahta çıkartılır.entrikalar bununla da son bulmayacaktır.osmanlı ananesine göre kösem'in yetkileri ibrahim'le birlikte bitmiştir.çünkü validelik sırası dördüncü mehmet'in annesi hatice turhan sultan'dadır.ancak teori ile uygulama örtüşmez.kösem bir köşeye çekilmez.neticesinde yıllardır olduğu gibi yine karşısına bir rakip çıkar.ancak bu sefer onu alt edemeyecektir.kösem mehmet'i öldürtüp küçük şehzade süleyman'ı tahta çıkarmaya niyetlidir.ancak bunu haber alan dördüncü mehmet taraftarı saray görevlileri(zülüflü baltacılar) kelleyi koltuğa alıp ocak ağalarından önce davranırlar ve kösem'in dairesini basarlar.

    kendisi gibi ölümüde fantastik olmuştur.dairesini basan zülüflü baltacılardan kuşçu mehmet adında bir adam ilk önce elleriyle boğmaya çalışır sultanı.kösem bayılmıştır.mehmet'te öldüğünü düşünmüştür ancak bir-iki dakika sonra sultan kendine gelir ve yardım dileyerek bağırmaya başlar.bunun üzerine kuşçu mehmet kösem sultan'ı perde kirişiyle boğmaya kalkmıştır ki bu tarz bir ölüm osmanlı tarihinde hiç görülmemiştir.neticesinde ağzından ve burnundan kan gelen kösem sultan çok geçmeden oracıkta ölmüştür.

  • araplar biliyorsunuz bizimkilerin kırmızı çizgisi...
    araplara hakaret >milli manevi değerlere hakaret...
    vicdan azabına eş, kayna kayna sakarya,
    öz yurdunda garipsin, öz vatanında parya!