hesabın var mı? giriş yap

  • ilk başta her zamanki taksi yolculuklarından birini geçireceğimi düşünüyordum. elimi kaldırdım şoför yanaştı ve atladım taksiye.

    - moda'ya abi

    dedim yine her zamanki gibi
    neyse aradan dakikalar geçti teoman'ın şarkısı çalmaya başladı radyoda*hani şu 'bir kar tanesi' falan diye giden. birden şoförümüz mırıldanmaya başladı
    - bir kar tanesi...
    tam bu sırada ben de düşünuyorum 'vay be eskiden paso arabesk soylerdi bu herifler artık teomandan gidiyolar galiba' şeklinde.....tabi şarkıyı nasıl devam ettirecegini nerden biliyim..

    aynen şoförün ağzından;
    - bir kaar tanesii ol, kon sikimin ucunaağaa.....................(aynadan bana bakarak) birader rahatsız olmuyosun dimi?
    - yok abi ne demek agzına sağlık..

    edit:imla

  • parayı vuran kişi "bunun muhattabi apple" demiş demet hanima. demet hanimda apple'a başvurduk ama geri dönüş yapmadılar, cevap yok diyor.

    kendisi tiktokcuyu, apple'ı, bankayı, çocuğu vs sucluyor ve hala gerçek suçluyu goremiyor. o çocuğun elinde 7 binlik kartın, o tablette tiktok'un, çocuğun elinde tabletin ne işi var diye kendine de sormayı akıl etse keşke.

    bir ihtimal daha var. o da şu: tiktokcu demet hanimla anlaşmış ve viral reklam çalışması yaptırmış.

  • yine bir sirk kurmuşlar, kendileri çalıp kendileri oynuyor. bu arada karşı tarafa 4 adam gönderip 8 füze attırmasınlar aman dikkat.

  • normalde suç işleyen, vergi kaçıran insanlar göz önünde gözükmez, olabildiğince gizli saklı yaşamaya çalışırlar. ancak bizim kaçakçımız da suçlumuz da ünlü olma fenomen olma peşinde. bu kafayla bu kadar parayı kazanacak legal veya illegal işi nasıl yapmış, nasıl başarılı olmuş hayret ediyorum ben yine de. şunu da merak etmiyor değilim bu kadın instagramda sağa sola para fırlatmasaydı acaba yine bugün olanlar olacak mıydı?

  • artık kimse rte iyi de çevresi kötü demesin.

    adam yüzde yüz şuurlu ve sorumlu. tarihe not düşülsün.

    yarın öbür gün "aa haberim yoktu," diyemez. kimse olmasa bile temel bey 2,5 saat dil dökmüş "vaziyet bu gel vazgeç bu yoldan," diye.

  • ara geçiş formudur.

    hem teksas, tommiks gibi çizgi romanları bilir, hem amiga'dır, nintendo'dur bunları bırkalamışlığı vardır. kara şimşek izleyip merdaneli çamaşır makinesinin merdanesinde araba sürmeyi öğrendiği gibi (!) sonraki kuşakla start-up atışması dahi yapar*.

  • aslan burcu erkeği hakkında yazılanları okuma gereğini duymuşsan bacım yaklaş. başucu kitabın burda.

    aslan burcu erkeği zamanla sevmez, sonradan sevmez, sevdiğininin farkına varmaz sonradan. aslan burcu severek başlar işe. aslan burcları o egosunun, kibirinin, piçliğinin ya da siklemezliğinin altında bir aşk inancı taşır. çıtkırıldım, dokunsan ağlayacak bir duygusallık değil bahsettiğim. her konuda olduğu gibi kendi doğruları varsa, aşk konusunda da kendi doğruları vardır. aşka inançları vardır. bir gün karşısına çıkacağını düşünür.

    o kişinin karşısına dikildiğini gördüğü zaman aslan burcu erkeği, aşık olmanın hakkını verebilecek şekilde bocalayacaktır. karşısındakinde kusur bulmaya, geçmişini didik didik etmeye, en küçük hatasında yıkıp dökmeye başlayacaktır. aslan burcu için bazı şeyler zamanla olmaz. halledilmesi gerekenler halledilir, aşk öyle yaşanır.
    kişiye aşık olunmaz. aşık olunmuş kişi çıkar gelir, sonra aşk yaşanır.

    bu kısımları da sağ salim atlattıysanız, aslanın yıkıp dökmelerine, sayıp sövmelerine, hiddetlenmelerine göğüs gerdiyseniz bitti sanmayın. bitmedi.

    her şeyi yapın, laf sayın. sizi seviyorsa ağzını açmaz. trip atın, değer veriyorsa güler geçer. şımarın, nazlanın, trip atın, kapris yapın. hoşuna gider hatta bu. ama sakın aslanın hevesini kaçırmayın. aslan sizin karşınıza kendini yenip çıkmıştır zaten, onun kendi içinde yendiğini tekrar diriltmeyin. bir kez yaparsanız bunu, ölü bir bebeğiniz olacaktır. bitmesi kesin bir ilişkide can çekiştirecektir size. algılarınızı piç edecektir.

    aslan varsa, geçmişiniz yoktur. bu bencillik değildir. ego değildir. çünkü o da geçmişini silip çıkmıştır karşınıza. başkasını gözünüz görmeyecek. çünkü seviyorsa aslan, başkasını gerçekten gözü görmez. yalan konuşmaz, iş çevirmez, saklamaz, gizlemez. kaçanın kovalanacağını bilir, kovalayacağını bilseniz de kaçmaz. bilse ki gizemli adama aşık olacaksınız, gizemliyi oynamaz. inadına dürüst olur size. yaptığı budur ve sizden de bunu bekler.

    aslan kendinden bilmiştir insanları. güven problemi vardır. aslan ve diğerleri vardır çünkü. sizin karşınıza dikildiyse, güvenmek ister önce. bir kere şüphe duyarsa asla güvenemez. hep tetikte kalır. ama güvendiği zaman da bir insanın bir insan evladına güvenemeyeceği kadar güvenir. o kadar da güvenmenizi sağlar.

    velhasıl, etmeyin eylemeyin. aslanın hevesini kırmayın. hayal kırıklığı yaratmayın. biraz eğin başınızı, 1 alıyorsa sizden 10 verecektir. bekleyin. yaşayın, görün.

  • hava soğuktur...
    sen de küçük olmalısın.
    baban,annen yanında.
    ne derdin var ne kederin.
    belki de içerde yer yatağında yatıyorsundur he?
    akşam fındık falan konmuştur sobanın üstüne.
    o soba seni ısıtsın diye çalışan baban,oturmuş çay içiyordur.o kadar da keyif yapsın değil mi?
    sonra ışıklar söner,
    tavanda kırmızı bir gölge...
    sobadan gelen çıtpıt sesler...
    annen yatmamıştır daha.sobanın içindeki odunun,kömürün tamamen yanmasını bekler.
    belki de yanına uzanır.
    mutlusundur işte.
    huzurlusundur.
    büyüyünce,o günleri bu kadar çok özleyeceğini hiç düşünmemişindir.
    sobadan yansıyan ateşin kırmızısı,yerini kömürün rengine bırakır büyüdükçe.
    üzülürsün.