hesabın var mı? giriş yap

  • az önce oldu:

    - amca bu ilacı niye kullanıyosun?
    - benim değil ki o ilaç... haa... benim benim... unutkanlık için.

    ilaç yazdırmak için gelenlerden bu kadar inandırıcısını görmemiştim.

  • kardan adam yapmak için en ideal kar, hava sıcaklığı donma derecesinin biraz üstündeyken (- 0°c ile 2°c arasında) ortaya çıkan, hafif nemli kardır. bu sıcaklık aralığında, karın bir kısmı erir ve ortaya çıkan nem, buz kristallerini birbirine bağlayan bir yapıştı görevi görür. en iyi tutunma için gereken ideal nem oranı %3 ila 8 civarında olmalıdır. karın nem oranı %15'e ulaştığında, ortaya sulu kar çıkar ve verilen şekli koruyamayacak hale gelir.

    sıcaklık donma noktasının altına indikçe, kar içerisindeki su azalır, buz kristalleri daha düşük bir yüzey alanına sahip olur ve daha az yapışkan hale gelir. bu da, kardan adamınızın sağlam olmamasına neden olur.

    kardan adamın, ısıyı emip, karı eritme eğiliminde olan asfalt ya da beton yüzeyler yerine, toprak bir zemine ve gölgelik bir alanda yapılması, daha uzun süre erimeden formunu korumasına yardımcı olur.

    küçük bir kartopunu elinizde ısıtıp, sıkıştırarak başlayıp, aynı yöntemle kartoplarını büyütmek gerekir. elinizden gelen sıcaklık sayesinde erimeye başlayan kar ile ortaya çıkan ve kar kristallerini birbirine bağlayan su, daha sonra tekrar donarak kardan adamınızı daha sağlam hale getirecektir.

    ağırlığı dengede tutmak için, kardan adamı 3-2-1 boyut oranlarına göre yapmak iyi bir tercihtir. kardan adamın en altında bulunan, en büyük kartopu, kafasının 3 katı, ortada bulunan ortanca kartopu ise kafanın iki katı olmalıdır. her bir katman yerleştirilmeden önce, bir alttaki katmanın üst kısmı düzleştirilmeli ve bir üst topun temas edileceği yüzey alanı artırılmalıdır.

    iyi eğlenceler.

    kaynak: science focus

  • cast away'de tom reyis ile wilsın reyis tipidir benim için. öyle bağlanmak istiyorum işte.

    edit:
    bilmeyenler için söyleyelim yanlış anlaşılmasın. tom reyis erkek wilsın reyiz toptur.

    edit2: tekrar düzeltelim. wilson reyiz gerçekten toptur. voleybol topu.

  • "google 14 yaşında imiş..
    türkiye'de olsa kesin tecavüze uğrardı..
    davada da "zaten motordu, aranıyordu" indirimi sözkonusu olabilirdi..."

  • sanırım çocukları gece 3'te çıkardıkları için toplama fırsatı bulamamışlar. ayıp oldu hacılara.

  • ben de işyerimi sgk’ya şikayet etmiştim ve bilgilerimin gizli tutulmasını istemiştim. ertesi gün “sen bizi şikayet etmişsin.” diyerek işten kovdular.

    kvkk neden işlevsiz bırakılıyor anlamıyorum. sizi ifşa ettikleri kişi sizin başınıza bir iş açsa sizin bilgilerinizi paylaşan polis görevden alınmalıdır. ama bilgiyi gizli tutması gereken memur neden “aha bu ihbar etti seni.” diye kişiyi gösterir? bizim can ve mal güvenliğimizden sorumlu meslek erbabı değil mi bu insanlar?