hesabın var mı? giriş yap

  • varlığından bu güne kadar haberdar olmadığımız gıda komitesi bu akşam toplanarak "son dönemdeki gıda artışını" ele alacakmış.

    bre utanmazlar, bre gösterişten iş yapanlar topluluğu.
    bu fiyatlar ocak 2021 de mi artışa girdi de harekete geçtiniz?
    şimdiye kadar ner-dey-di-niz?
    aldığınız her kuruş maaşta hakkım varsa haram zehir zıkkım olsun

    bkz: 1 mayıs 2020 türkiye'de hayat pahalılığı

    ps: bu komiteden ve yaptığı toplantıdan vatandaş lehine icraat bekleyen vurdum duymaz akepeli olsun.

    kaynak

    edit: gıda komitesi 9 aralık 2014 tarihli resmi gazete’de yayınlanan 2014/20 sayılı başbakanlık genelgesiyle oluşturulmuş. evet yanlış okumadınız bu amcalar/teyzeler 2014 ten beri boş beleş maaş alıyorlar.

    edit2: bu da burada dursun (m. yavaş twitter headerı)

  • videoda tam bir safkan çomar görüyorum. başkanın bu tiplerle muhatap olması üzücü biraz, ama yine de sakinliğini ve sabrını ayakta alkışlıyorum.

    o videonun yalan olduğunu en iyi sen biliyorsun çomar esnafcık. bu satırları sana ve senin gibiler için yazıyorum. muhtemelen oruçlusundur. bu ramazan ayında attığın iftira ve yediğin kul hakkı yanına kalmaz umarım. o inandığın allah varsa eğer, ilk önce seni yakar zaten.

    ateist halimle beddua ettirdin bana aşağılık herif.

  • konuşmanın içeriğinden/fikirden çok konuşmanın hangi yılda yapıldığının, 1925'de ses kaydı teknolojisinin olup olmadığının, ilk sesli filmin yapımından bile önce yapıldığı falan daha çok ilgi çekmiş.

    oysa bu video 1930 yılına ait.
    amerikan büyükelçisi joseph c. grew (bkz: joseph grew) ile atatürk, atatürk orman çiftliği'ni geziyor. gezi bittikten sonra da bu konuşmayı kayda alıyorlar.
    bu tip bilgilere, bu konuşmadan önce atatürk'ün ve amerikan büyükelçisi ile yaptığı gezinin görüntüleri, bu konuşmanın yılı vs. gibi şeylere, resmî bilgi kesinliğinde şuradan ulaşılabiliyor;
    http://cankaya.gov.tr/sayfa/ata_ozel/video/