hesabın var mı? giriş yap

  • kız belasını aramış, bulmuş. işin kötü yanı baba kızının tırnağı kırılsın istemez. ilerde dayak yiyecek, ölecek yine baba üzülecek.

  • uzun zamandır magazinsel bir başlığın tüm entrylerini okumuyordum.

    bunu okudum ve insanımıza ve insanlığımıza ait ümitlerim iyice azaldı.

    milli takımlar saygıdeğerdir ve her yerde saygı görmelidir orası ciddi bir mesele uluslararası arena filan ama bu net ergen şakası elinde de şahsi telefonu var bunun neresini izlanda halkına mal ediyoruz? hangi akıl ve izanla?

    olm biz ampute maçında rakibi ıslıkladık (ingiltere maçıydı) bunu afrika’da da, güney amerika’da da yapmaz kimse. milli marş ıslıklama olayımız da özellikle güçlü ülkelere karşı hep oluyor. nedeni de maalesef ezikliğimiz.

    valla kusura bakmayalım adamların salaklıkları bireysel oluyor bizimkiler toplumsal.

  • eskiden meyve sebze türkiye’de daha ucuz diye övünürdük şimdi onlar bile bizden daha ucuza alıyor. lan adamlar bizim ürettiğimizi ithal edip üzerine daha ucuza yiyor. yatacak yeriniz yok tüp beyinliler. topunuzun amk.

  • simdi b-52 yolcu ucagi degil, yakit ikmal ucagi da degil, kargo ucagi da degil, ne peki bu? bombardiman ucagi.. o halde tasima kapasitesi diyince kahveden kac tane adami sirtinda tasir hesabi yapmak yerine ne kadar bomba tasir ona bakmak lazim..
    bu konuda her yerde farkli sayilar cikiyor ama bunlarin b-52 icin 20-30 ton, b-1 icin de 30-40 ton arasinda degistigini soyliyeyim, iki de alinti yapayim:
    "the b-1a used shorter runways than the b-52, could carry twice the payload, and had a smaller radar profile than the b-52, making it harder for the enemy to detect."
    (http://www.wpafb.af.mil/…search/bombers/b6/b6-2.htm)
    "the b-1b represents a major upgrade in u.s. long-range capabilities over the aging b-52 -- the previous mainstay of the bomber fleet. significant advantages include:
    -low radar cross-section to make detection considerably more difficult.
    -ability to fly lower and faster while carrying a larger payload.
    -advanced electronic countermeasures to enhance survivability."
    (http://www.fighter-planes.com/info/b1b.htm)

    ama yok tasidigi adam kapasitesi denirse evet b-52'nin 6 personeline karsi b-1'in 4 adami var, yakit miktari da b-52'de anlasilan daha cok, cunku 8 motoruyla oluk gibi yakit tuketiyor..
    ozetle kapasite olarak kendisine yetisen yaklasan olmamasi bi fantazidir.. hala is yapiyor olmasinin sebebi de en basta yeni ucaklarin yuksek maliyetleri, sonra da sovyetlerin cokusudur.. malum sovyetler aradan cikinca ne b-52'lerin onunde duracak bi ulke kaldi, ne de b-1'in ustun ozelliklerinin geregi..