hesabın var mı? giriş yap

  • burada çin ekibi çalışıyor, buraya gelmenize gerek yok demek istemişler.

    adamlar enkaz altından insanları çıkarmak için yardıma gelmişler bu adamları bile eleştirecek, karalayacak bir şeyler buluyoruz. şaka gibi.

  • indus vadisi kıyılarında kurulmuş 1921 yılında pencap'daki harappa şehrinin izleri sürülerek, pakistan'ın sindhi eyaletinde 1922'de keşfedilmiş olan doğu asya'nın en eski uygarlıklarından birisidir.

    mohenjo daro ismi, 1950'li yıllarda bölgede araştırma yapan rus araştırmacı ve arkeologları tarafından kentte yaşanan toplu ölümleri tanımlamak için verilmiştir. anlamı, ölüler tepesidir.

    mohenjo daroyu bu kadar özel kılan en büyük ayrıntı ise, teknolojik açıdan ilklerin yaşandığı bir yerleşim yeri olmasıdır. şehirde ki evlerin iki katlı olduğu, tamamına yakınında tuvalet ve banyo gibi dönemine göre fazlasıyla lüks sayılan ayrıntılarla donatıldığı anlaşılmıştır. tarım ve sulama konularında da uzmanlaşmış olan indus uygarlığı, isa'dan 2000 yıl önce sebebi bilinmeyen bir yok oluşa kurban gitmiştir..

    ana akım arkeolojinin cevabını vermekte zorlandığı konu başlığı, kazılarda ortaya çıkarılan kalıntılarda ki camlaşma ve yoğun radyoaktivite kalıntısıdır.. bu durum tahmin edilebileceği üzere, 4 bin yıllık bir yerleşim yerinde modern bir teknoloji ürünü bulmakla eşdeğerdir..

    gerçek şu ki; insanoğlunun arketip bilmecesinin, geçmişten günümüze süregelen yolculuğundaki bilinmezlik ve teknolojik anlamda yaşadığı dalgalanma, günümüzden 4 bin yıl sonrasında dair öngörülerimizin de ötesindedir.. galaksinin tamamına yayılan mutlak bir güçte olabiliriz, avcı toplayıcı atalarımızın ilkelliğine dönüşte yapabiliriz! (bu noktada ikinci öneri daha akla yatkındır..) zira geçmişe dair bir çok yıkım ve yok oluş kaydı insanoğlunun hafızasında ve benliğinde ilk günkü gibi muhafaza edilmektedir..

  • annemle babam bosandiktan sonra annemle, ust katinda ev sahibinin oturdugu kucuk bir bahce kati eve tasinmistik. eski ama derli toplu bir evdi. ev sahiplerimiz hamdi amca ve canan teyze (ki sonradan adinin aslinda iffet olduğunu ama hamdi amcanin ona canan dedigini ve zamanla da oyle kaldığını ogrenmistik) uzun yillar almanyada yasamis oradan emekli olmus medeni seviyeli kendi hallerinde insanlardi. biz tasindigimizda orta yasin uzerindelerdi derken uzunca yillardan sonra hamdi amcaya alzhimer teshisi kondu ve onun durumunun zorlasmaya basladigi ilerleyen yillarda da canan teyze bagirsak kanserine yakalandi. tedavi ve ameliyat sureclerinde kizlari melek abla uzunca süre onlarla kaldi. cunku hem bagirsak ameliyati sonrasi cok zordu, hem de hamdi amcayi kontrol edebilmek guclesiyodu. kac kez kimseye farkettirmeden evden cikip giderken gorup döndürdüm yoldan sayisini hatirlamiyorum. canan teyzenin de ameliyat sonrasi pek beklendigi gibi olmadi... bigun evde uyuklarken ust kattan melek ablanin cigliklari geldi firladim ciktim yukari canan teyze kendinden gecmis gozlerini acmiyor boylu yapili da kadindi melek ablanin gucu yetmedi ben kucakladim canan teyzeyi. karninda bagirsaklarinin gorundugu kocaman bir pencere vardi. hic unutmam o kareyi. neyse biz melek ablayla canan teyzeyi torununun arabasina koyarken hamdi amca da kapi onune kadar gelmisti cok ilgili diil olan bitenle haliyle. melek abla canan teyzenin yanina binerken bana bakti hamdi amca yalniz kalamazdı. konusmadan anlastik bi an. dedim ben ilgilenirim. onlar gittikten sonra hamdi amcayla evin kapisinda başbasa kaldik hem cekindigim ne yapacagimi pek bilemedigim hem de kontrolu daha rahat olur diye kapinin tam onune sandalye cekip yola donuk oturttum onu ben de duvarin kenarina yaslandim. ıcimden de artik canan teyze icin pek de yolunda gitmeyecek isler diye dusunurken, basindan beri herseyden bi haber duran hamdi amca buz mavisi gozleriyle bakip aglamakli bi sekilde "o benim herseyim o benim gencligim o benim gecmisim allahim onu benden alma diye" aglamaya basladi. o ana kadar hicbisi hatırlamadan bombos bakan adamcağız herseyi bir saniye icinde hatirladi ve ne olduğunu anlayamadan kocaman bi acinin icinde buldu kendini. ben de sadece yasli bir amca bedenine goz kulak olacakken tarifsiz bir acıyla yanan bir eşi teselli edebilme yuku altinda ezildim un ufak oldum. elimden de dilimden de birsey gelmedi. canan teyze de hastaneden eve bir daha donemedi... yaklasik bir yil sonra hamdi amca da gitti cananınin yanina.

    bu ani benim, baslarda burnumun diregini sizlatsa da, simdi "gercek sevgiyi tadabilmiş sansli insanlar da gecti bu dünyadan" diye içimi ısıtıyor hatirladikca.
    hamdi kadar sevmek canan kadar sevilmek düssün hepimizin payina.

  • random internet kullanıcıları, fetöcüleri fotograflarından %100 başarı oranıyla tespit edebiliyorken devlet bunları zamanında tespit edemedi ve tüm kurumları ele geçirdiler. bu da en büyük utancımızdır.

  • “internet düzenlemesine sansür diyerek karşı çıkanların önce kasetini yayınlayacaksın sonra mikrofon uzatacaksın bakalım hala karşılar mı?”

    link

    aklı çıkmış lan adamın.