hesabın var mı? giriş yap

  • özellikle eski şehir merkezinde çok çok güzel binalar var. sonradan büyüyen bölgelere doğru gittikçe hemen ardı kesiliyor ama gerçekten merkezdeki bir çok bakanlık, komutanlık, şu-bu binası ve hatta etraftaki apartmanların çoğu, insanın istanbul'daki mimari kirliliği bir anda fark etmesine sebep oluveriyor.
    bir gün kaldım, bütün gün arabanın penceresinden binalara baktım, memnun kaldım.

  • içi dışı bir bi insanın dürüstlüğünü gözler önüne seren cümlesi.

  • anadolu halkının pedofiliye uydurduğu bir başka kılıf. hangi geleneği kaldırsanız altından sapıkça bir sebep çıkıyor.

  • bence kasaba kulturunun baskin hale gelmesi ve elit dusmanligidir. 1950 lerden sonra gelisen koyden kente göc ile kirsal olan degerler kente tasindi. cumhuriyet sadece kentlilere ulasabilen bir modernizm projesiydi. hakkini yemeyelim, anadoluda irili ufakli pek cok kentte bir dönüsüm baslatti. siirtli yasli bir noterle karsilasmistim, gencliginde siirt'te vals yapildigini hatirladigini soyleyip, simdi ise valiligin onunden koyunlarla gecen insanlar gordugunu soyleyerek hayiflaniyordu.

    kirdan kente gelenler cumhuriyetin kulturel devrimlerinden habersizdi. kentlerde ekonomik ve siyasal olarak soz sahibi olan elit kesime karsi buyuk bir nefret biriktirdiler. yasadiklari yoksullugun ve itilmisligin nedeni olarak elit kesimi ve cumhuriyetin kultur devrimini sucladilar. ılk once demokrat parti, sonra adalet partisi, anap ve gun akp nin iktidarlarinda bu kulturel devrime meydan okudular. ancak kendi elitlerine de sahip degillerdi, sahip olduklari degerler hala kirsal degerlerdi. eliti olmayan bir toplum tıkanıklık yasamaya mahkumdur. elit dusmanligi ve kultur devriminin yerine karsi devrimci tutum, elitleri once sehirlerde bazi semtlere cekilmeye zorladi, simdilerde ise yurt disina cikmaya sevketti. yeni nesiller de karsilarinda gordukleri kasaba zihniyetine tahammul edemediklerinden yurt dışı secenegine odaklaninca ülke elitsiz kaldi, kasaba kurnazlari hakim güc haline geldi. boyle bir grubun hakim oldugu toplum da sonucta boyle olacakti.

    not: yozlasmayi eksi sozlukte bile gorebilirsiniz. 20 yil oncesi entrylere bakin, bazilari neredeyse akademik metin degerinde. simdi ise tamamen bos laf, ahmakca elestiri, donanimsiz sakalar vs. bilimsel bir kavramla ilgili bir baslik acilsa entrylerin yuzde 90 ı geyik muhabbeti. cunku elemanin konuyla ilgili bilgi iceren entry yazacak kapasitesi yok.

  • geçerli neden : kendi başına kavanoz kapağını açamamak
    güzel neden : kavanozun içinde salatalık turşusu olması.

  • yukarıda bir arkadaş ismail milli takım alt yaş kategorisinde hiç forma giymemiş, skaldal yazmış. ben size bir örnek vereyim. fenerbahçe'nin göztepe'ye kiraladığı (bkz: emir ortakaya) bu sene göztepe'nin tüm maçlarına çıktı ve şuan taraftarın en çok sevdiği oyunculardan. bugün tr u19 maçında yedek oturtuldu. hayatında hiç profesyonel maça çıkmayan ts'li ali şahin yılmaz ise ilk 11'deydi. çünkü u19 hocası eski ts altyapı hocası. milli takımların genç kategorileri böyle pislik, kokuşmuşluk ve rezilliklerle dolu. ne bekliyosunuz?

  • sozlukte bu ipuclarinin buyuk cogunlugu ogrencilerden gelecegi icin pek de dikkate almamak lazim. ogrenciyken gunler 32 saatti.