hesabın var mı? giriş yap

  • 18 yaşındaki sıla abalay'a "en üst düzey" diyen aklınız süpermiş. marxizm leninzme dair 18 yaşına kadar kuş kadar şey okuyan insana üst düzey denildiğine göre, devlet baya zor durumda demektir.

  • dostiyevskinin en iyi kitabi diyebilirim. 'suç ve ceza' dan da daha iyi bence. çünkü gerçekten ruhen yeraltında yasayan bir insanin yazabilecegi ve anlayabileceği bir kitap bu. hani 'kim ne demiş' ile ilgilenmeyip, umrunda olmayan insanların hayatlarını dinlemeyip, anlamaya ve aklinda tutup hatırlamaya değer gormeyip de bin yıl once yaşadığı zerre kadar her boku hatirlamanin eziyetini yasayanlarin, etkilendiği tek cümlenin sahibini yillar sonra hatirlayanların kitabi bu. yalnızlığı, dislanmisligi, hakikaten hakikati kanla haykırıyor bu kitap.

  • ilköğretim çağındaki sevgi kelebeği erkeklerin ritüeliydi bu. gocuğu alır derin bir iç çekerek hoşlanılan kızın gocuğunun üstüne veya hemen yanı başına asıverirsin. içgüdüsel bir şeydir bu, erkeklerin genlerinde var.

  • yarım günün hesabını yapan askerlerin dünyasını başına yıkan haber. plakalar yeniden dağıtılıyor.

  • izmir'den istanbul'a ilk kez arabayla gelen babamı şaşırtmış trafiktir.

    babam kartal yönünden e-5'e giriş yapar, tam iş çıkış saatidir, bu sebeple trafik vardır. 35 plaka arabasıyla kendini trafiğin içinde bulan babam camı açar, yandaki arabaya seslenir. "kardeş kaza mı olmuş???"

  • 15. yüzyıldan beri lüks olmaktan çıkmış peynirin lüks olması durumudur.

    önceden paramız yoksa peynir ekmek yerdik, çerez parası derdik artık bok yiyip beton kemiririz.

    emeği geçen başta aktroll olmak üzere herkes belasını bulsun.

  • maşallah herkes lisede en arkada oturup başarıdan başarıya koşmuş. geçenlerde bir arkadaşımla sohbet ederken öğrendim, bizimkilerden birisi sihirbaz olmuş. bakınca gördüm ki kendi çapında epey ünlü.

    vay amk. milletin sınıf arkadaşı yale’de cambridge’de bi de bizimkine bak.