hesabın var mı? giriş yap

  • millet felsefe yapıyor, matematiğin temellerini atıyor. sen orada karpuz satıyorsun. bravo.

    yani antik yunan deyince aklımıza öyle bir şey geliyor ki herkes birer bilim adamı herkes birer feylesof. ama değil işte. orada da kasaplar, manavlar, tüpçüler vardı nihayetinde. bu konuya değinmek istedim.

  • medreseden yetişmemiştir.

    * bölgenizdeki okullar bunun için yeterli miydi?
    - maalesef biz memleket olarak, her şeyimizi tenkitten hoşlanıyoruz. o dönem okullarımız harikaydı. olağanüstü öğretmenlerim vardı ilkokulda. oradaki ilkokul eğitimini burada amerika’daki en iyi ilkokullarda verirler mi vermezler mi bilmiyorum. o kadar iyiydi.

    * öğretmenler mi iyiydi?
    - tabii. çoğu köy enstitüleri mezunuydu. çok idealist insanlardı.
    http://www.hurriyet.com.tr/…beni-terk-etti-30282793

  • 45 saat kuralını birçok kişinin yanlış bildiğini gördüğüm başlık.

    haftada 45 saat çalışacaksınız diye bir şey yok. çalışan kanunen en fazla 45 saat çalıştırılabilir şeklinde o kural. siz işyerinizle aranızdaki sözleşmeye göre haftada 30 saat de çalışırsınız 40 saat de. uzun zamandır 40 saat mesai yapan biri olarak, bundan sonra 45 saat aç kalmadıkça çalışmam. tavsiyem siz de çalışmayın, iş arayın.

    zaten etrafımda gördüğüm en büyük sorun bu. işinden memnun olmayan, sürekli şikayet eden çok fazla insan var. ama bu insanların çok çok azı iş arıyor.

    cuma olayına gelince, 2016 yazında değişen yasaya göre hafta ortasından sonuna izin alırsanız cumartesi izinden düşmez. örneğin çarşamba, perşembe, cuma izin alırsanız yıllık izninizden 3 gün düşer. ancak haftayı tamamen kapatırsanız pazartesi'den itibaren, o zaman 6 gün düşüyor.

    bir de şöyle birşey var, mesela salı günü 23 nisan, siz pazartesi, çarşamba, perşembe ve cuma izin alırsanız haftayı kapatmanıza rağmen izninizden 4 gün düşer.

    yasa bu şekilde. şirketiniz buna uymuyorsa ya bilmiyordur, siz de uyarırsınız, yine de yapmıyorlarsa art niyetlidir, iş arayın. iş bulur bulmaz da resmi yerlere şikayet edin.

  • polis her zamanki gibi masum'un ölümünü izleyip katil'in linçten kurtarılmasını sağlamıştır.

  • bunun bir de modern ile harmanlanmış versiyonu var: modern boho.

    modern bohem iç tasarım, tasarımdaki kişinin rengini, dokusunu ve bireyselliğini ortaya çıkarmak için boho-chic vurgularla birleşen şık modern unsurların eklektik bir karışımıdır. bu tasarım tarzı esas olarak kalender şekilde yerleştirilmiş doku, desen ve renk katmanlarından oluşur.

    bohem veya boho tarzı, bir yaşam alanının dekorasyon ve tasarımında kişisel, egzotik ve kurallara aykırı bir tarzdır. bohem tasarımın temel estetiğinin kişisel ve rahat olduğu söyleniyor. boho, başkalarına hitap etmek yerine sahibinin gözüne göre tasarlanmıştır.

    boho tasarımlarını zenginleştiren ve söz konusu tasarımın marka özelliği olarak bilinen pek çok obje bulunmaktadır. bohem tarzdaki aynalar, farklı desenler, renkler ve nesnelerle birleşerek eksiksiz bir modern bohem tasarım dizisi yaratıyor.

    modern bohem iç tasarımının temel kuralı şudur: kural yoktur.

    kısa bir tarihçe

    bohem tarzı iç tasarım, fransa'nın paris kentinde 19. yüzyıla kadar uzanıyor. o dönemin sanatçılarından, yazarlarından, göçebelerinden ve sanatçılarından büyük ölçüde etkilenmiş; yaratıcılığın kesinlikle paradan daha değerli olduğuna inananlar – orijinal bohemiler... toplum tarafından reddedilmek ve kabul edilmemek, istemeden de olsa o dönemin normlarını boşa çıkaran bir iç tasarım akımı başlatmalarına neden oldu.

    adından da anlaşılacağı gibi bohem tarzı, alışılmamış olanı kucaklamak ve kurallara karşı isyan etmek anlamına geliyordu. içine modern bir hava katılmış; popülerliğini aştı ve dünya çapında yeni kabul ve popülerlik ufuklarına doğru hızlandı.

    modern bohem iç tasarımı hangi özellikler tanımlar?

    bu tarzın da ortaya koyduğu belirttiği gibi; bu temayı tanımlayacak bir dizi kural yoktur; yine de bazı yaygın şeyler temayı vurguluyor ve o bohem havasını veriyor. örneğin, modern bohem iç tasarımı tanımlayan belirli bir tür aydınlatma, renk paletleri ve eklektik desenler var. modern bohem iç tasarımın birkaç özelliğinin bir listesi:

    renk: renkler nötrden canlı mücevher renklerinin karışımına kadar değişir. zümrüt yeşili, kraliyet mavisi, kırmızı ve pembelerin parlak tonları tarz sahibi bir alan yaratıyor.

    şekiller: bu temada yeni şekiller oluşturmak yerine grafik şekiller ve desenler yaygındır.
    estetik: bireyselliğinizi veya kişiliğinizi sergilemek için renklerin, dekorların ve desenlerin karışımı ve uyumu.

    armatür kaplaması: altın, pirinç, gümüş ve krom gibi metalik malzemeler, temaya fikstür kaplaması sağlamak için son derece popülerdir.

    dekor stili: genellikle el yapımı sanat eserleri veya seyahat hediyelik eşyalarından oluşur. rattan, ahşap veya peluş mobilyalar da birçok örtü ve yastıkla birlikte bu temaya çok yakışıyor.

    dekor estetiği

    bu tema sanatçılardan ilham aldığı için dekorun tablo, kilim, makrame gibi özgün şaheserlerle yapılması mantıklı; heykeller veya yorganlar.

    bu tarzda “çok fazla” diye bir şey yoktur. dekoru geliştirmek için aplikler, kolye uçları, lambalar veya mumlar gibi çok sayıda ışık kullanarak rahat bir ortam yaratın. etli meyveler veya eğrelti otları gibi bitkiler de temaya canlandırıcı bir etki katar ve ayrıca; renk monotonluğu kırar.

    çözüm

    modern bohem iç tasarım teması, kendini ifade etme bölümünün diğer temalarla birlikte oynanmasına olanak tanıdığı için boho iç mekanlar arasında her zaman popülerdir. modern estetikle birleşen boho esintileri, kendini ifade etmeyi vurgulayan veya tasarımın arkasındaki kişinin gerçek kimliğini ortaya çıkaran kendine ait bir dünya yaratıyor.