hesabın var mı? giriş yap

  • arkadaş: katılalım mı? (kim milyoner olmak ister)
    ben: katılalım abi nolcak.
    arkadaş: olum sosyal medya fobisi var bende.
    ben: ?
    arkadaş: ilk soruda elenip toplumdan tepki almak var.

    başka bir arkadaşla;

    arkadaş: telefon jokeri de önemli bence.
    ben: orada sıkıntı var abi. kim çıksa ''ahmet'i arayalım kendisi ressam, ayşe'yi arayalım kendisi öğretmen'' falan diyo. var mı bizde öyle çevre?
    arkadaş: .....
    ben: yok... ahmet beyi arayalım. ne iş yapıyor? hiç. öyle, mahalleden.

  • marvel studios'un 17 ağustos'ta yayınlanmaya başlayacak yeni dizisi she-hulk: attorney at law'un fragmanı yayınlandı. phase 4 şu ana kadar en fazla yeni karakteri tanıdığımız aşama oldu diyebiliriz. elbette she-hulk'ta bunlardan biri olacak. özellikle dizilerinde varlığıyla birlikte çok sayıda yeni karakterin solo projelerinin de önü açılmış oldu. bu yıl moon knight ve ms. marvel'ın ardından dizilerle gelen üçüncü yeni karakterimiz she-hulk olacak.

    she-hulk gerçek ismi jennifer walters olan şubat 1980 yılında yayınlanan the savage she-hulk #1 çizgi romanında yaratılmış bir karakter. hulk olarak sevdiğimiz bruce banner'ın da kuzeni. çizgi romanlarda kötü giden bir dava sonucu walters vuruluyor. acil kana ihtiyacı oluyor. kuzeni bruce ise kendi kanını ona veriyor. bunun sonucun da karakter she-hulk'a dönüşüyor.

    genelde çizgi romanlarda ünlü karakterlerin kadın, çocuk ya da karakter kadınsa erkek versiyonları o karakterin popülaritesi sonrası yapılmış kopyalar olarak algılanıyor. buna kısmen katılsam da she-hulk için bu pek geçerli değil. karakterin marvel tarihindeki net şekilde bağlantılı olan ana karakterinden en fazla ayrılan ve en fazla ayakları yere basan versiyonu olduğunu söyleyebilirim. çizgi roman kültürüne aşina olanların çok iyi bileceği gibi özellikle john byrne'ın fantastic four sonrası the sensational she-hulk serinin yazarı olmasından sonra she-hulk gerçek anlamda popülaritesini katlar ve en iyi marvel run'larından birini sunar. dizininde o dönemden bolca esinleneceğini şimdiden söyleyebiliriz.

    she-hulk, marvel tarihine baktığımız zaman yaratıldıktan sonra evrene en fazla etki etmiş olan marvel karakterlerinden biri. bir çok seride, bir çok takımda kendisini gördük. reed, sue, johnny ve benjamin dışında en önemi ve en ünlü fantastic four üyesi olduğunu söylersek yanılmış olmayız. avengers'ın yine önemli üyelerinden biri. civil war döneminin en etkin karakterlerinden. ki bu dönemin yazarı dan slott'un byrne kadar yaratıcı olmasa da çok çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. slott'un şu an fantastic four yazdığını düşünürsek she-hulk ve fantastic four yazarlarının böyle kesişmesi de güzel bir tesadüf !

    dizinin fragmanına dönersek yerli ve yabancı bir çok mecrada cgı'ın kötü durmasından bahsedilmiş. smart hulk ve abomination olması gerektiği gibi duruyor. she-hulk'ın üzerinde daha çalışılması lazım. çıkış tarihine kadar daha güzel hale getireceklerdir. pandemi'nin ardından işler biraz daha yoluna girmiş gözükse de özellikle post prodüksiyon sıkıntılarını bu ara çok duyuyoruz. ant-man and the wasp: quantumania ve the marvels'ın yer değiştirmesi de bundandı. ant-man çekimlerini çok önceden tamamlamış ve post prodüksiyonda daha fazla yol almıştı.

    fragmanda yakalanan tonun oldukça güzel olduğunu düşünüyorum. bruce banner'ın bu kadar etkili olacak olması güzel olmuş. karakterin çizgi romanlardaki origin'i ile uyumlu. she-hulk okuması çok eğlenceli bir karakter. diziye de bu yansımış görünüyor. tatiana maslany'nin orphan black dizisinde ki performansını izleyenler kendisinin ne kadar yetenekli bir oyuncu olduğunu bilir. o yüzden karaktrer güvenilir ellerde. dizide hafif bir ally mcbeal havası da var. eğer ki çizgi romanlarda olduğu gibi karakter dördüncü duvarı kırarsa bu hava daha da hissedilir.

    dizide ana kötü karakter çizgi romanlarda da she-hulk'ın en önde gelen villain'ı olan titania. karakteri jameela jamil canlandırıyor. fragmanda çok az gördüğümüz için bi'şey söylemek güç. ama güzel olacak gibi duruyor. abomination geri dönüyor. karakteri the ıncredible hulk'ın ardından çok uzun süre görememiştik. geçen sene shang-chi'de görmek çok güzel bir sürpriz oldu. she-hulk'ta da görmeye devam edeceğiz. fragmanda wrecking crew olduğunu düşündüğüm bir grup var. onlar muhtemelen dizini akışı içerisinde çizgi romanlardaki hallerine dönüşeceklerdir. absorbing man'in de dizide kendisine yer bulacağını düşünüyorum.

    jennifer walters'ı dizide süper kahramanlar üzerine davalarda uzmanlaşmış bir avukat olarak izleyeceğiz. bu da bir çok karakterin dizide görünmesinin yolunu açılması anlamına geliyor. wong bunlardan biri olacak ki kendisini shang-chi'de abomination ile birlikte görmüştük. muhtemelen halihazırda mcu'da olan birden çok karakterin dışında sürpriz bazı karakterlerde göreceğiz. en fazla dedikodusu dönen karakterlerden biri daredevil mesela. dizinin bize bu konuda güzel sürprizler hazırladığını düşünüyorum.

    genel olarak keyifli bir dizi vadediyor fragman. bu dizi wandavision gibi 9 bölüm olacak. süre olarak da yine wandavision gibi olacaktır. komedi öğelerinin daha fazla ön planda olduğu açık zaten. jennifer walters'ın mcu yolculuğu böylece başlıyor. takip etmesi güzel olacak.

  • george harrison bir sabah uyandığında gitarının üzerinde gözyaşına benzeyen damlalar görmüş. gitarın yapımında kullanılan ağacın terlemesi sonucu gitarın üzerinde oluşmuş bu damlalar ona bu parçanın ilhamını vermiş.. eline saglık*.

  • bu işin matematiği şöyle:

    1 > (etkinlik1 bulaş çarpanı x etkinlik1 sayısı) + (etkinlik2 bulaş çarpanı x etkinlik2 sayısı) + ... + (etkinlikn bulaş çarpanı x etkinlikn sayısı)

    insanların bir araya geldiği her türlü etkinlikte virüs bulaşır ve sizin yapabileceğiniz şey r0'u 1'in altında tutmak ve sağlık sisteminin kapasitesini aşmamasını sağlayacak kadar aktiviteye izin vermek. gelecek oy sayısına veya para miktarına göre optimize edebilirsiniz bunu.

    akp burada bu aktiviteleri seçiyor. camiye gidenlerin sebep olduğu yayılmanın sağlık sisteminin üzerinde yarattığı etkileri azaltmak için çocuklar okula gönderilmiyor olabilir.

    uludağ'da tesisler ciro yapabilmesi için orası muaf tutulurken, bu etkinliğin yaratacağı yayılmaya karşılık istanbul'da kafeler kapalı tutuluyor olabilir çünkü ikisini birden açarlarsa yine artış trendine geçilir.

    anlayacağınız, uludağ'dakiler eğlensin ve hastalanırlarsa onlara bakacak hastane olabilsin diye bu haftasonu evde oturdunuz.

  • askere gidenler bilir ölüleri şafak sıkıştırmıştır.

    o savaştan sonra terhisi ertelemek mümkün değildir. geçtim yeni bir cepheye göndermek kışlada bir gün bile daha tutamazsınız. deneyimli bir asker olan aragorn da bu durumu bildiği için toplu terhise izin vermiştir.

    zaten iş de yaptıramazsın mazallah isyana kadar varabilirdi. adamlar direkt krala sözünü tut diye geliyor artık bu adamla ne konuşulabilir dile kolay isildur'un bir saçma laneti yüzünden 3000 yıldır tezkeresi imzalanmamış adamlar bunlar.

    bana şaka yapmışlardı bugün olmadı yarın gel diye gerçekten ölüye döndüm bir anda, sözünü tut diye astsubaya çıkışacaktım. bir günde bu hale geldim, 3000 yılda aragorn falan tanımam.