hesabın var mı? giriş yap

  • "ben tanrı'dan korkmam, o anlar ve bağışlar. insanlardan korkarım ben; onlar anlarlar ve bağışlamazlar."

    görsel

    el entierro del conde de orgaz

    maniyerizm

    el greco bu görkemli eserinde toledo yakınlarında orgaz kentinin kontu don gonzalo de ruiz'in cenazesini resmetmiştir. resimde düzenleme mekan ve cennet olmak üzere ikiye bölünmüştür. resmin üst bölümünde birbirine geçen biçimlerin yer aldığı cennet bölümünde her şey etkin ve gösterişliyken resmin alt bölümü orgaz kontu'nun bulunduğu dünyasal mekanda ise durgun bir anlatım vardır.

    dinine çok bağlı olan orgaz kontu'nun gömülmesi sırasında yaşanan olaylar resmedilmiştir. iki aziz gökten inerek ceseti bizzat kendileri yerleştirmektedir. bu iki aziz aziz augustinus ve aziz stephanostur. böylece kontun ruhu cennete daha kolay kabul edilebilecektir. dünyevi ve ilahi dünyalar bu eserde bir araya gelmiştir.

    kont ise parlak bir zırh içinde son yolculuğuna uğurlanmaktadır. kontu ayaklarından tutan genç azizin başının hizasında resimden dışarıya izleyiciye bakan ve pantokrator işareti yapan kişi sanatçı el greco'nun kendisidir. resmin hafif sol tarafında bizlere bakan çocuk ise sanatçının oğlu jorge manuel'dir. cebinde bulunan mendilde ise yapım yılı ve el greco'nun imzası vardır.)

    "benim bütün ruhum bir çığlık ve butun eserim bu çığlıktaki nottur."

    yukarı kısımda ise cennetin kapıları açılmış isa en tepede hemen onun altında ise insanlığa yardımcı olmak için meryem ve vaftizci yahya yer almaktadır. (isa burada ölünün ruhunu kabul eder) aziz petrus'un elinde ise cennetin anahtarı vardır. etraflarında ise havariler ve melekler yer almaktadır. bu ilahi ortamda belirtilen yukarıya doğru hareket yerdeki asıl grubun aşağıya doğru hareketini zıt yönde tamamlamaktadır. ölüm ve yeniden doğma aynı anda betimlenmiştir. resimde gri kasvet rengi, mavi, kırmızı, siyah, sarı gibi renkler kullanılmış aynı zamanda karanlık ve aydınlık vardır.

    debe editi: #146604936 leyla'dan sonra başlığını okuyup belki yılbaşı hediyesi vermek isteyeceğiniz cocuklar vardır. *

  • bu tarz olaylarda ben çocuğumun eline çöp batmasın diye şöyle böyle yapıyorum diye anlatanlar etrafa nasıl bu kadar pembe bakıyorlar merak ediyorum. herhalde zannediyorlar ki herkes en az onlar kadar pamuk hayatlar yaşıyor ama masallardaki gibi sırf kötü oldukları için kötülük yapıyorlar. onları kendileriyle karşılaştırabilecek kadar benzer hayatlar yaşadıklarını zannediyorlar sanırım. sizin çocuğunuza nasıl güzel baktığınızla bu olayın ne alakası var bilmiyorum. o kişinin hayatına doğsa belki daha beterini yapacak adam kendi iyiliğini anlata anlata bitiremiyor. zannetmeyin ki çok mükemmel olduğunuz için böyle üzerine titriyorsunuz çocuğunuzun, sadece buna imkanınız var. kadın kötü ama biz iyi miyiz onu henüz bilmiyoruz, o yüzden karşılaştırmanın pek bir anlamı yok.

  • ateşin düşmediği ocaklar elbette bi şekilde normale dönecektir. hayat devam ediyor sonuçta. ya ateş düşen ocaklar? onların normali başkalarının normali gibi olmayacak hiç.

  • şu geleneksel yılbaşı hediye çekilişlerinde kişiye şirketin patronu çıkması olayı. adeta bir beşiktaş'ın kura şanssızlığı, adeta bir ölüm grubuna düşme bahtsızlığı. ceo da tam bir kapalı kutu, ne bir tanışmışlığımız var, ne bir mail'leşmişliğimiz.
    bir de adamın kendi parasıyla ona hediye alıyormuşum gibi bir his var.

  • ''kızlı erkekli yaşıyorlar ihbarı üzerine polis evimi bastı. memur beyle şu an kızı arıyoruz. inşallah doğrudur.''

  • beni de yesin...
    kurtarsın bu hayattan. sağlıklı beslenmekten, spordan falan gına geliyor bir yerden sonra...