hesabın var mı? giriş yap

  • okuyunca nasıl bir yokluk içinde okuduğuma şaşırtan yazıdır.
    biz de kızlı erkekli oturduk ama hiç bir kız gelip kucağıma oturmadı. demek sorun sadece bizim lisedeydi.
    karşılıklı münazaralar yaptık, fikirlerini dinledik, fikirlerimizi çarpıştırdık. beraber ders çalıştık, ders dinledik, ders astık.
    okuldan kaçıp dönercide 1.5 porsiyon döner yedik, sinemaya gittik güldük muhabbet ettik.
    bazen karşılıklı futbol oynadık, kavga ettik, beraber sevdik, sevdiğimizi müzikleri bir kulaklıkla dinledik.
    bak bu kitap çok güzel diyerek birbirimize kitaplarımızı paylaştık, bazen de gençliğin verdiği heyecanla ağzımızdan tükürükler saçarak kavga ettik fikir ayrılıklarımız yüzünden.
    birbirimizi güzel/yakışıklı bulduk, aşık olduk.
    kadın ya da erkek hepsinin birer adı vardı hepsi birer bireydi başta.
    fikirleri, hayalleri, hedefleri olan kızlar tıpkı erkekler gibi. evet hiç biri kucağıma oturmadı ne yazık ki.

  • maya takvimine göre dünyanın 2012'de veya yakın başka bir zamanda sona ereceğinden endişeleniyorsanız rahatlayın: zamanın sonu hala çok uzak. bunu eski mayaların 2012'de bir dünya kıyameti öngördüğüne dair herhangi bir inancı ortadan kaldırmak isteyen maya uzmanları söylüyor.

    maya takvimi, savaş ve yaratılışla ilişkili bir maya tanrısı olan bolon yokte'nin geri dönüşünü gerektiren 12 aralık 2012 civarında, 5.126 yıllık bir döngünün sonunu işaret ediyor sadece.

    yazar jose arguelles, 1987'de yazdığı ve bir maya teorisyeni ordusunu ortaya çıkaran bir kitapta tarihi "bildiğimiz şekliyle zamanın sonu" olarak adlandırdı. ancak güney meksika'daki bu antik maya şehrinde toplanan uzmanlar, bunun yalnızca bir yaratılış döneminin sona erdiğini ve bir diğerinin başlangıcını işaret ettiğini söylüyor.

    meksika ulusal özerk üniversitesi unam.l'de gravür uzmanı olan erik velasquez, "bu konuda net olmalıyız. 2012 için bir kehanet yok" dedi. "bu bir pazarlama hatası."

    meksika'daki ulusal antropolojik tarih enstitüsü, kıyameti tahmin eden tahmincilerin baskısını bastırmaya çalışıyor. enstitü yaptığı açıklamada, "batı'nın mesihçi düşüncesi, mayalar gibi eski uygarlıkların dünya görüşünü çarpıttı" demişti.

    maya takviminde uzun takvim sayımı mö 3.114'te başlar ve baktunlar olarak adlandırılan kabaca 394 yıllık dönemlere ayrılır. mayalar 13 sayısını kutsal sayarlar ve 13. baktun 2012'de sona erer.

    takvimi çözmeye çalışan avustralya'daki la trobe üniversitesi'nden maya kodları araştırmacısı sven gronemeyer, sözde bitiş gününün bolon yokte'nin geri döndüğü bir dönemden diğerine geçişi yansıttığını söyledi.

    "çünkü bolon yokte yaratılış gününde zaten mevcuttu... bolon yokte'nin tekrar mevcut olması maya için doğal görünüyordu" dedi.

    enstitü, o zamanki maya imparatorluğunun farklı bölgelerinde bulunan yaklaşık 15.000 kayıtlı glif metinden sadece ikisinin 2012'den bahsettiğini söyledi.

    madrid complutense üniversitesi'nden profesör alfonso ladena, "maya, insanlığı, küresel ısınmayı düşünmedi veya kutupların birleşeceğini tahmin etmedi" dedi. "endişelerimizi onlara yansıtıyoruz."

    kaynak

  • adam tam olarak ne demiş önce bir onu okuyun sonra yorum yapın.

    --- spoiler ---

    “f.bahçe’nin elde ettiği çok büyük başarı. 3 yıl önce final four oynuyor, geçen yıl finalde son anda kaybediyor ve bu senede şampiyon oluyor. bu, türk basketbol tarihinin, kulüpler bazında elde ettiği en büyük başarı.

    bana ‘kutluyor musun fenerbahçe’yi’ diye soruyorlar. hayır, ben kutlamıyorum fenerbahçe’yi. onlar da bizi geçen yıl eurocup şampiyonu olduğumuzda kutlamadılar. bu işler karşılıklı. sonuçta ben bir kutlama mesajı yayınlamadım, onlar da yayınlamamıştı. ama, onların çok büyük bir başarı kazandığını da belirtmem lazım. gerçekten de çok anlamlı bir iş yaptılar.”

    --- spoiler ---

  • içinde atatürk ve cumhuriyet bayramı geçmeyen hutbe.

    aynı diyanet cumhuriyetin faydalarindan sonuna kadar yararlanmakta, faiz yemekte, dine güncelleme getirmekte, lüks içinde yaşamakta beis görmez fakat atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti anmaktan imtina eder.

    fetullah gülen hoca efendiyken hutbede onu öven, fetullah gülen fetö olunca hutbede onu yerden yere vuran diyanet, ülkesinin kurucusunun adını bile anmıyor. bu gibi iki yüzlüler değil diyanet işleri başkanlığı yapmak, herhangi bir seviyede din görevlisi bile olamazlar. zira kendileri ben ve benim gibi nice insanı dinden ve cuma namazından soğutmuştur.

    son olarak hakkım size haram olsun, haram olsun, haram olsun.

    kaynak

    edit : atatürk'ü anmak zorunda değillermiş. ulan vatan haini köpekler, biz yıllarca cumada sizin terörist hoca efendinizi dinlemek zorunda mıydık? onun için para dilenirken gıkınız çıkmıyordu da ülkenin kurucusunu anmaktan mı imtina ediyorsunuz? madem cumhuriyete karşısınız. çıkın cuma hutbesinde biz cumhuriyete karşıyız deyin. cumhuriyeti sevmeyen gitsin arap kabilelerinde yaşasın.

  • izmir'de 1800 tl'ye hatta 1600 tl'ye de razı olan tipler olabilir mesela. çok şaapmamak lazım. üniversiteyi uzatmadan bitirmiş, 1 dönem erasmus programıyla yurtdışında eğitim almış, ingilizce'yi iyi bilen, fransızca öğrenen, sektörün istediği bilgisayar programlarının daha fazlasını bilen ve sertifikalarına sekörün lider kuruluşu tarafından sahip olan, stajını sorunsuz halletmiş, yazları da okuduğu bölüme pratik tecrübe sağlamak için dönemsel olarak çalışmış, zorunlu askerlik hizmetini tamamlamış bir turizm işletmeciliği mezunu olarak söylüyorum bunu.

    asgari ücretin 1000 tl olduğu ülkemde bana hala 1000-1300 tl arası maaş teklif ediliyor. genellikle haftasonu izni yok, haftalık izin yok, yıllık izin yok, 10-12 saat arası çalışma, gece shiftleri ve düzensiz bir hayat da cabası.

    2000 tl, izmir için çok iyi bir maaş. düşünün ki 'razı' olduğum halde alamıyorum ben bu maaşı.

    ne diyelim; bu boktan sistemde bölümü ne olursa olsun üniversite mezunlarına hala asgari ücret teklif edenler utansın.

  • (bkz: geceleri uyumamak)

    yeminle bir anneyi bu kadar çıldırtan ve bir evladı bu kadar korkutan başka bir şey yoktur.

    bilgisayar başında kendinden geçmiş, tüm evrenden soyutlanmış, nirvanaya varmak üzereyken, karanlıktan derinlerden bir ses gelir...

    -naaapıooosuuunn buuuu saattteeeee yaattt artttııkkk

    +mnıskim noluyo lan?
    hee annemmiş...

    not: aynı zamanda dünyanın en hızlı laptop kapağını kapatma anıdır bu an.
    artık ne izleniliyosa, o saatte???

  • beni beğeneni ben beğenmiyorum, benim beğendiğim beni beğenmiyor. işin kötüsü bu sözler ismail yk şarkısında geçiyor ve sonuna kadar katılıyorum.

    yoksa ben zurna mıyım he?

  • yanlış ses basılması durumunda sesi yukarı veya aşağı çekerek entonasyon sorununu ortadan kaldırmaya dayalı, antares firmasının ürettiği plug-in'in adıdır.

    t-pain tarzı sesleri yaratma işlemi auto tune değildir çünkü sesi tona oturtmaktan ziyade karakteriyle oynanılmasıyla sonuca ulaşılır. bu plug-in ile gelen özelliklerden birisi olduğu için auto tune adıyla hafızalara kazınmıştır.

    entonasyon sorunları için bir diğer efsanevi yazılım için (bkz: melodyne)