hesabın var mı? giriş yap

  • sınır dışı edilsin. bizim de karımız, kızımız, annemiz var. huzuru bozan her sığınmacı sınır dışı edilsin. ülkendeki durumdan kaçıp buraya gelip “sığınıyorsun”. edebinle otur.

  • yaptırdıktan sonra şimdiye kadar yaşadığım en büyük pişmanlıklardan birini yaşadığım operasyon. korkudan şimdiye kadar yaptırmayan kafama sıçayım.

    (çok mesaj gelince tek tek yazmamak adina buraya yazayim:)

    dünya göz hastanesi’nde yaptırdım. altunizade. 2 tip önerdi doktor. lasek veya i-lasik.

    lasek: kornea kaldırmak yok. işleyiş korkutucu değil. fakat 2 gün yanma, batma, baskı hissediliyor. bunu yapan arkadaşım var, oradan biliyorum. doktor da söylemişti bu semptomları.

    benim olduğum i-lasik: makine korneayı kaldırıyor. laser yapılıyor ve doktor korneayı kapatıyor (detaylar önceki entry’lerde mevcut) olay anında ağrı, sızı, acı, hiç birşey yok. ama işlem korkutucu, korkmamak elde değil. ama acımayacağını bilince yine de çabuk geçiyor.

    ağrı kesici bile almadım. çıktım operasyondan güneş gözlüğümü taktım taksiyle eve gittim. ertesi günü otobüsle doktor kontrolüne güneş gözlüğümü takarak tek başıma gittim. ilk gün sabah olmuştum operasyonu, o gün karanlık odada yattım bütün gün. hepsi bu.

    25 sene gözlük takmış biri olarak, kesinlikle tavsiye ederim.

    kasım-2014 itibariyle:
    lasek: 2300 tl (6 taksit)
    i-lasik: 3200 tl (6 taksit)

    mayıs-2022 : gözler 8 senedir "0" miyop. yaşa bağlı hipermetrop başladı ama miyop yok. çok memnunum.

  • bergüzar anneler maratonunda tur bindirir diyen arkadaş, bergüzar parasızlık hastalık çeke çeke sürünerek annelik yapmış da mi annelikte tur bindirecekmis? şimdi ingiltere'ye de taşındı. sorunsuz tekdüze bir hayatta çocuğa sabah kahvaltı akşam yemek hazırlayıp - onu da yardımcıyla - iki lafın birinde annelikten bahsetmekle, annelikte şampiyon falan olunmuyor. sen anne görmemişsin.

  • her ülkede olması gereken isminin ne konduğu önemli olan cenah. sesi çıkmayanların onaylanmayan fikirlerin de her zaman halka ulaştırılması kritik olmuştur. mevcut medya buna pek izin vermediği için ''dark web'' isminin geçtiğine inanıyorum.

  • silahlanmasınlar demiyorum, hobi olarak yine silahlansınlar ama...

    bu adamların süper güç olduğu dünyada çok kan akar. kapalı, içe dönük ve "uzak" bir toplum oldukları için mevzu anlaşılamıyor ancak, hitler, stalin falan bunların kafa yapısı yanında amatör eğlendirir. batı her ne kadar bi sürü insani suç işlemiş olsa da, çin'in yanında gerçekten insan hakları aktivisti bir melek gibi kalır. çin yeterince güçlenirse, hepimizin boynuna zincir vurup madenlerde çalıştırır ben söyleyeyim. uncle sam'i falan çok aratır yani. insanlık için en büyük tehdit bu olabilir şu anda.

    kendi vatandaşlarına ne vaat ediyorlar ki, dünyaya ne sunabilirler? 2019 yılında bildiğin toplama kamplarında aileleri parçalayan, insanlara zulmeden, her türlü bireysel özgürlük alanını sonuna kadar daraltan, vatandaşın bakkala giriş çıkışını bile takip eden, 1984 tarzı yönetilen bir ülke. yok ulusalcılıkmış, avrasyacılıkmış, otmuş bokmuş gibi uyduruk fikirlerin arkasına saklanıp, bütün mesaisini dünyayı bu yamyamlara teslim etmeye harcayan dingiller var. ülkemizde de var bunlardan. inanılmaz bi şey gerçekten.

  • pil haznesi böyle flask flask flask diye açılırdı ve içinde pilleri tutan zoviği zoviği yapan spiral teller bulunurdu. nefis bir sovyet tasarımı.

  • bu kadar yüksek sayıda mülteci ya da sığınmacı olmaz zaten. bunun adı olsa olsa işgaldir. ki bunlar resmi rakamlardır. kayıt dışı olanlar da eklendiğinde, durumun vahameti daha net ortaya çıkacaktır.

    türk milleti çok vahim bir tablo ile karşı karşıyadır. bu sessiz istilayı halen normal göstermeye çalışan, konuyu ırkçılık düzlemine çekerek ucuz siyaset peşinde koşan çevrelere gereken ders verilmelidir.

  • 2014 yılında personality and individual differences dergisinde yayımlanan çalışma internet troll'lerinin yüksek karanlık dörtlü (dark tetrad) puanlarına sahip olduğunu ve tipik birer sadist olduklarını ortaya koymuştur.

    öncelikle internet troll'ü nedir (twitter ve ekşi sözlük'ten aşina olsak da tanımımızı yapalım) onun ile başlayalım:

    internet troll'ü bir tartışmaya müdahil olan ve tartışma ortamını bozmak, manipüle etmek ve çarpıtmak için tasarlanmış yorumlar yayınlayan kişidir. yaptıkları paylaşımların kişilerin moralini bozmak ve umutsuzluğa sürüklemekten başka bir amacı yoktur. troll'ler etkileşim almak için yalan söyler ve abartılı bir dil kullanırlar.

    kanadalı araştırmacılar, ne tür kişiliğe sahip insanların tamamen olumsuzluğu yaymak üzere internet troll'lüğü yapacağını merak ettiler ve araştırdır.

    araştırmacılar, 1.200'den fazla kişi ile çevrimiçi yürütülen çalışmada katılımcılara kişilik testleri yapıp, internetteki yorum yapma eğilimlerine dair bir anket doldurmalarını istediler. troll'lüğün, kişilik özelliklerinin karanlık dörtlüsü (dark tetrad) olan psikopati, narsisizm, makyavelizm ve sadizmile ilişkisine dair kanıt aradılar.

    trollük yapmanın en sevdikleri internet aktivitesi olduğunu söyleyenlerin katılımcılar arasında en yüksek dark tetrad puanı sahip olduğunu gördüler. internet ortamında yapılan diğer aktiviteleri sevenlerin sonuçları ile trollüğü sevenlerin arasındaki fark aşağıdaki tabloda açıkça ortaya konmaktadır. görsel

    aratırmada trollük ile dark tetrad arasındaki ilişki çok kuvvetli görüldüğü için makalenin yazarları yazıya şunu belirttiler:

    "sadizm ve gait (internet trollüğünün küresel değerlendirmesi) puanları arasındaki ilişki o kadar güçlüydü ki, çevrimiçi trollerin prototipik (bariz) sadistler olduğu söylenebilir."

    troller sizi kötü hissettirmekten gerçekten zevk alırlar. yazarlardan bir kez daha alıntı yapmak gerekirse "hem troller hem de sadistler başkalarının sıkıntılarına karşı sadistçe bir neşe duyarlar. sadistler sadece eğlenmek isterler... ve internet onların oyun alanıdır!"

    kaynak: psychologytoday.com, 10.1016/j.paid.2014.01.016

    bu burada dursun, buralarda bol bol bkz olarak kullanırız...

  • ayıp denen bi şeydir.
    galaksiler arası ya da ege-akdeniz kıyıları arası bir otostop macerası ise çıkılan yol hele, kızan yerleriniz taş olur taş; o sabah sabah yapıverdiği ve zorla çantanızın kenarına torbasıyla astığı gözlemeleri yer iken, ilk atladığınız kamyonetin arka kasasında.