hesabın var mı? giriş yap

  • ben yazları arabama çocuk kitapları stoklarım. ışıklarda su satan veya para isteyen çocuklara veririm. ışığın yanmasına uzun süre varsa hepsini gösteririm, içlerinden seçerler vs.

    bir gün bir ışıkta bir oğlan çocuğuna sherlock holmes vermişim. aradan birkaç hafta geçti. başka bir ışıkta baktım yine aynı çocuk. abla sen o dedektif kitabını veren abla değil misin dedi, evet benim dedim. abla kitap çok güzeldi, başka var mı diye sordu. ben de yanımda yok ama alırım dedim. aldım, arabaya koydum ama çocuğu tekrar göremedim maalesef.

    bir keresinde de bir çocuğa verdim bir kitap. eve geldim. bizim semtteydi zaten. bi yarım saat sonra arkadaşım aradı, ışıklardaki çocuğa kitabı sen mi verdin, direğin dibine oturmuş okuyor diye.

    10 kitap veriyorsam, 2'si okuyor kesin. diğerleri atabilir ya da satabilirler. 2 kişiye hayal kurdurup, gelecekleriyle ilgili bir şeyler düşündürebildiysem yeterli.

    debe editi: herkese güzel düşünceleri için çok teşekkür ederim.

    organ nakli hayat kurtarır. organlarınız bağışlayın. karaciğer ve böbrek için canlı verici bile olabilirsiniz. korkmayın. hayat kurtarın.

  • kanım dondu şerefsizim. nasıl bir cehalet nasıl bir ahlaksızlık bu? evladım olsa keserim, babam olsa öldürürüm... potansiyel katil çomar sürüsüyle yaşıyoruz, canımız pamuk ipliğine bağlı. normal bir hukuk devleti olsak, bu video kamu davası açılması için yeter sebeptir. toplayacaksın videodaki bu çomarları tek tek.

  • nüfusunun yaklaşık üçte birini arap-berberi karışımı moor denilen etnik grubun, üçte birini siyahilerin ve üçte birini köle kökenli, araplaşmış haratin denilen siyahilerin oluşturduğu batı afrika ülkesidir. türkiye'den büyük bir yüzölçümüne sahip olan ülkenin toplam nüfusu 3,5 milyon civarındadır, tamamı müslümandır. ülke yönetimini ellerinde bulunduran araplar dominant sosyal gruptur. topraklarının büyük kısmı sahra çölünde yer alsa da, senegal nehrinin yukarısında kalan güney toprakları tarıma görece elverişlidir (bkz: sahel). arap birliği üyesi olan ülkede arapça'nın yanısıra eski bir fransız sömürgesi olması dolayısıyla fransızca da yaygın olarak kullanılır. turistik olarak ise bir numarası yoktur, okyanusu dalgalıdır, tarihi eserler vs bulunmamaktadır. hava sıcaklığının nisan ayında bile 40 dereceyi aştığını söylemeye bilmem gerek var mı?

  • şiddeti kadın uygulayınca neden bu kadar mutlu olduğunuzu anlamadım. aynı kafayı erkek kadına atsa burnunu muhtemelen kırmış olsa bu kadar sevinecek miydiniz? ülke olarak kafayı yiyoruz yavaş yavaş