hesabın var mı? giriş yap

  • ingilizcesiyle "phoenix lights", 13 mart 1997’de arizona'nın phoenix şehrinde meydana gelen tarihin en önemli ufo olaylarından biridir. yerel hava kuvvetleri üsleri ve haber merkezleri, gökyüzünde ilerleyen dairesel turuncu ışıklar rapor eden binlerce kişi tarafından telefon yağmuruna tutulmuş, ciddi bir şekilde bu olay santralleri kilitlemiştir. işin can alıcı kısmı, cnn bu olayı canlı bağlantıyla ekranlara yansıtmıştır. bu esrarengiz cismi/cisimleri las vegas’tan phoenix’e kadar birçok yerden yüzlerce insan görüntüleyebilmiştir. olay, 13 mart akşamı saat 19:30’da başlamış ve 22:30’a kadar sürmüştür. ilk raporun nevada’daki eski bir polis memuru ve ailesi tarafından iletildiği açıklanmıştır. sonrasında gözlemciler v şeklinde bir cismin gökyüzünde dolaştığını belirtmişlerdir. heyecan yaratan bir başka durum ise, farklı bölgelerdeki insanların anlattıklarının da birbirine benzemesiydi. yapılan araştırmalar, cismin ortalama 2-3 metre genişliğinde ve 1,5 km uzunluğunda olduğunu gösterdi. bölgedeki insanlar öncelikle gökyüzünde farklı ışık topları gördüklerini, saat 19:30’da ise bu olağanüstü görüntüyle karşılaştıklarını belirttiler. görüntülenen cisim radarlara da yansımamıştı. kısa süre içerisinde arizona valisi fife symington bir basın toplantısı yaparak, bunun ufo ile ilgisi olmayan bir doğa olayı olduğunu belirtmiş ve hatta uzaylı kıyafeti giymiş bir kişiyi yanına alarak “ufo olayı” olarak adlandırılmasıyla dalga bile geçmiştir (basın toplantısının görüntülerine video paylaşım sitelerinden ulaşılabilir). bir süre sonra vali işinden ayrıldı ve yaptığı görünen cismin dünya dışı bir yerden gelme ihtimalinin yüksek olduğunu, fakat valilik görevi sırasında böyle bir açıklamada bulunamadığını belirtmiştir. nitekim internetten araştırılırsa fife symington’un bu konu ile ilgili bir belgeselde yer aldığını, hatta ufo konusuyla ilgili araştırmalara başladığının bilgilerine bile ulaşabilir.

    bu konuda bir web sitesi; http://www.thephoenixlights.net/

    bu konuda çekilen bazı belgesel ve filmler için;

    (bkz: the phoenix lights)
    (bkz: the phoenix incident)
    (bkz: phoenix forgotten)
    (bkz: the appearance of a man)
    (bkz: night skies)
    (bkz: out of the blue)
    (bkz: they came from outer space)

    ayrıca olayın gerçek görüntüleri; https://www.youtube.com/watch?v=wy_faa5g4mc

    wikipedia - https://en.wikipedia.org/wiki/phoenix_lights

    vikipedi - https://tr.wikipedia.org/wiki/phoenix_işıkları

  • yapılıp yapılamayacağını merak ettiğim hadise. misal atıyorum bulgaristan sınırına yollayalım insanımızı. her gün birer metre ileri gitsinler yavaştan. eğer birader hayırdır filan derlerse hemen "ne hayırdır ya biz zaten burdaydık olm" filan deriz. ölüm yok savaş yok. tsk beni general yapar mısın pls teşekkür ederim. taktikçiyiz.

  • bim'in şanına yakışan yılbaşı paketidir.

    içeriği:
    le cola
    dağhan sucuk
    teatone ica tea
    3 kg'lık dost yoğurt
    peripella çıkolata
    12'lik bili bili yumurta

  • şu an halk tv canlı yayınında muhabirin açıkladığı durum. tüik önünde bekleyen muhabirlere görevliler tarafından randevusuz kimsenin içeri alınmayacağı ve kapıların kapatıldığı söylenmiş. hoşgeldin yeni kriz.

    edit: an itibariyla yaşanmıştır. vatandaşın hakkını soran ülkenin ana muhalefet liderini devletin kurumuna almadığınızı da görmüş olduk. çok şey söylemek geliyor içimden, ama sandığa kadar sabredeceğiz. bu millet öyle bir gönderecek ki sizi o sandıkta, tarih kitaplarına konu olacaksınız!

    ek: görüntü eklendi, @zargo'ya teşekkürler.

  • gece zamanı elektrik kesintilerinin sebebi.

    manevralar yanlış yapıldıysa ya da uyarılar dikkate alınmadıysa sistemin kendini koruma mekanizması devreye girer ve trafo merkezlerinde bulunan ” kesici “ dediğimiz elektriksel ekipmanlar elektriği keser. (evdeki sigorta evin elektiğini mahallenin elektriğinden kesiyorsa, kesiciler de santralleri ve son tüketici noktalarınının elektrik şebekesi üzerinden bağlantısını keser.) bunun sebebi maddi zararı engellemektir...

  • askerliğini eğitim çavuşu olarak yapmış birisi olarak söylüyorum;

    askere gidecek kardeşlerimiz bu tiplerle yüzde doksan dokuz karşılaşacaklar.

    sizi evde bekleyen annenizi babanızı düşünün ve böyle tiplere karşı asla ama asla ürkek davranmayın. orası bambaşka bir dünya.
    devrecilik sayesinde nizam sağlandığı düşünülüyor bu cahiller arasında.
    ilk intiba çok önemli. sakın pısırık durmayın. kim ulan bir piç kurusu gelip sizin üzerinizi arayacak, sizi rezil edecek, size gülecek?
    ilk gece falan dinlemeyin, gerekirse orayı ayağa kaldırın.
    kavga edemem derseniz direkt bölük komutanınız ile görüşün. uzman çavuşlarla falan değil.
    cimer'e şikayet edeceğinizi söyleyin ve sahiden de edin.

    bu tipler sivilde bir bok olamamış tipler. bu yüzden orada efendi kim varsa ezmeye kalkarlar. ben çok acemi asker kurtardım bu şerefsizlerin elinden. gerekirse siz de kısa dönemlerden sözü geçen birine ya da vidyonun sonundaki gibi bu tiplerle aynı devreden olmasına rağmen mazlumun ahını almaktan korkan aslan parçalarına vaziyeti anlatın.

    siz de bir annenin evladısınız. askerde ya da sivilde hiçbir piçin sizi böyle hallere sokmasına izin vermeyin. çünkü bu tipler bitmez, bitmeyecek de.

  • ölçüsüz ve izansız. sıkıcı. bıyıklıysa çok daha sıkıcı. aynı konuyu bir bıyıklıyla tartış bir de bıyıksızla, bıyıklı olan daha çok sıkıyor.

    yürüye yürüye geldiğimiz ve ayrı yollara gideceğimiz belliyken, o yol ayrımına on metre kalmışken "türkiye'nin üzerinde büyük oyunlar dönüyor" diyemezsin densiz gibi.
    nereden baksan 3 km.si var bu iddianın. ben karşı iddialarımı sunacağım, sen o zavallı beyninle karşı itirazlar getireceksin böyle böyle... nereden baksan aynı hatta ait dokuz ila on dolmuş yanımızdan geçmiş gitmiş olacak.

    "evet abi ya. dönüyor bazı oyunlar" diyerek bitirebilir miyim bu mevzuyu? ya da "yok ya dönmüyordur oyun moyun. hadi görüşürüz hocam" diyerek ben orada ayrılabilir miyim? ağır siyasî geyik yapacağız ve on metre sonra herkes kendi yoluna gidecek. gidemez. ben geriye kalan yolumu tartışa tartışa giderim akli melekeler açısından problemli bir insan profili çizerek.

    daha da beter olan o ayrımda ayakta dikilip lafın sözün bitmesi için bekletiyorsun insanı. yapmayın bunu. gerekirse yolu uzat ama 10m için 8m'lik konu aç, kalan 2m'de de vedalaşma ritüeline vakit kalsın.

    edit: umut sarıkaya'nın karikatürü var imiş bu konuda (ki olmasa şaşardım zaten) peki umut sarıkaya benden önce bunu nasıl akıl etti !!!?!!? biz bunları tartıştık zamanında buralarda #35011952

  • bu saldırı beşiktaş gibi ücra, kimselerin uğramadığı adeta bir çölde gerçekleştiği için haklı serzeniştir. hele ki bir beşiktaş maçı sonrası kameraların orada olması kadar anormal bir durum yoktur. gene büyük resmi görenler tarafından sobelendin bbc.