hesabın var mı? giriş yap

  • olan bitenden az önce duyurulan hede.

    ulan keşke kaldırılmasaydı, kesin bu entry ile yarın debe'ye girerdim.

  • 763 bin kişiye neden ikamet izni verilmiş? onu da açıklasaydı valilik.

    edit: çokça mesaj geliyor. iranlılar, ruslar, öğrenciler, iş insanları, başka ülkelerden çalışmaya gelenler, falan falan falan. doğrudur. o zaman da yüzbinlerce afganistan/pakistanlı'nın kaçak olduğu doğrulanmış oluyor.

  • programda aralıksız 20 dakika fenerbahçe'yi konuştuktan sonra "artık galatasaray'dan fenerbahçe'ye geçelim" demiştir. 2 senedir aklı gitti aklı.

  • temel sebebi kan dolaşımı bozukluğu olan bir sağlık problemidir.

    diğer nedenleri ise şunlardır:

    - anemi,
    - hipotroid,
    - yoğun stres,
    - anksiyete ve kaygı,
    - şeker hastalığı.

    peki teşhisi nasıl yapılır?

    doktor, kalp hastalığının veya zayıf dolaşımın neden olduğundan şüphelenirse, kalbinizin işleyişini değerlendirmeye yardımcı olacak bir elektrokardiyogram isteyebilir. ayrıca, hangilerinin etkilendiğini görmek için farklı uzuvlardaki kan basıncını ölçtükleri bir ayak bileği-brakiyal indeks metni de yürütebilir. periferik arter hastalığının bir neden olabileceğini bulurlarsa, arterlerinizdeki kan akışına bakmak için bir ultrason isteyebilir.

    ayrıca fiziksel bir muayene yapabilir ve ayaklarınızdaki farklı bölgelere basarak travma veya sinir hasarı belirtileri arayabilir. muhtemelen anemi, diyabet veya hipotiroidizm gibi durumları kontrol edebilen kan testleri de isteyebilir.

    ya da bir diğer sebep olan anksiyeteden şüphelenebilir. anksiyetenin ısıyı uzaklaştırması bu kadar basit değil ama ayak üşümesine aşağıdakiler de dahil olmak üzere birçok farklı kaygı problemi neden olabilir:

    terleme: anksiyetenin ayak üşümesine yol açmasının en unutulan nedenlerinden biri, anksiyeteniz olduğunda düzenli olarak terlemenizdir. anksiyetenin kendisi, vücudunuzda, tehlikeyle karşı karşıya kaldığınızda kaçmanıza yardımcı olacak bir sistemin etkinleştirilmesidir. terleme, vücudunuzu soğutmak için tasarlanmıştır, böylece kaçtığınızda aşırı ısınmazsınız. ne yazık ki, tehlike olmadığı için, sadece terlemeye başlarsınız ve tabanlarınız çok fazla terler ve vücudun diğer bölgelerinden daha fazla soğuk hissetmeye başlarsınız.

    hiperventilasyon: hiperventilasyon kaygısı da kan akışını etkileyerek daha hızlı solunuma yol açabilir. hiperventilasyon kan damarlarının daralmasına neden olur ve bu da kan akışını önemli ölçüde yavaşlatır. ayaklarınıza kan akar ama yavaşladığı için normal durumdan daha soğuk hissetmenize neden olur. ayrıca karıncalanma ve uyuşma da buna eşlik eder.

    artan hassasiyet: tüm ayak üşümesi sebepleri, vücudunuzdaki değişikliklerin sonucu değildir. bazıları zihninizdeki değişikliklerin sonucudur. hassasiyeti arttıran durum budur. kaygı, insanları rahatsızlık hissetmeye daha yatkın hale getirir. bu nedenle ayaklarınız arada bir biraz üşüse de, endişe daha fazla fark etmenize ve hissetmenize neden olur.

    tedavisi nasıl yapılır?

    tedaviler büyük ölçüde ayak üşümesinin altında yatan nedene bağlı olacaktır. genel olarak doktor, muhtemelen dolaşımı iyileştirmek için düzenli egzersiz önerecektir. ayrıca egzersiz, kalp rahatsızlıkları da dahil olmak üzere diğer durumların da tedavisinde veya önlenmesinde işe yarayacaktır.

    hipotiroidizm ve anemi gibi hastalıkların neden olduğu üşümeler de ilaçlarla tedavi edilebilir. doktor, raynaud veya belirli kalp rahatsızlıkları gibi durumlar için kan damarlarını açmaya yardımcı olabilecek kalsiyum blokerleri de yazabilir.

  • tabii ki gündem değiştirmektir.

    ama aslında bir taşla 3 5 kuş birden de vurmaktadır.

    - haziranda vizesiz avrupa.
    - turizm krizi
    - partili cumhurbaşkanı
    - ypg'nin koridor oluşturması
    - işlizliğin yine iki basamaklı hanelere yükselmesi

    edits:

    + diploma
    + reza zarrab
    + yargıtay üyeleri atama hakkı

    ...gibi konular bir süreliğine konuşulmayacak. bu sırada bizler bu işin içinde bir iş var diye düşünürken adam gidip harbiden oraya o ucubeyi dikecek.

    ps: ya adamın agenda'sı o kadar geniş ki hangi birini aklımda tutacağımı şaşırdım resmen. o bakımdan kışla mışla hikaye. simultane bir gezi daha olursa bunun sebebi kışla olmaz merak etmeyin.

  • istanbulun ağaç, kuş sesleri ve huzura aç insanları için bir kaçış yeri. günlük koşuşturmadan, kalabalıktan sonra farklı bir boyuta geçiriverir adeta. sakin bir vakitte yalnız gidip asırlık çınarları uzun uzun dinlemek, kuş cıvıltıları eşliğinde kitap okumak, sarayburnuna çıkıp boğaz manzarasının büyüsünü yaşamak en güzel geleneğimdir.