hesabın var mı? giriş yap

  • anadolu yiğidi bir arkadaşımın taksim'de yanağından travestinin teki makas aldığında kaskatı kesilmişti çocuk, inme indi sanmıştık 10 dakika kendine gelememişti.

    o yüzden kızın bayılması, ayılması, delirmesi normaldir.

    kızı eleştirenleri, erkek ya da kadın, taciz edilirken görmek lazım.

  • başlık: kürtlere bağımsızlık verip ertesi gün işgal etmek
    entry :akabinde kenan doğulu'nun ''kandırdım nazlı yari'' türküsüyle mizah eyleyebiliriz. bu tip şakalar eminim her iki tarafın birbirine ısınıp, yakınlaşmasını sağlayacaktır. hem ne demişler, kürtler esprili devletlerden hoşlanır.

  • aylardır kendisine hakkını veren bir entry girmek istediğim ama bir türlü düzgün olarak toparlayamadığım için girmeye cesaret edemediğim şahıs. kendisi anlatmakla bitmeyecek bir kişiliktir. metallica'ya geldiğinde cliff burton gibi dev bir ismin yerini aldığı için yıllarca ezilmiş, cliff burton öldüğünde küçük bebe olan, kendisi gruba girdikten sonra doğmuş kişiler için bile newkid diye anılmıştır. ben kendisi gruba girdiği sırada bebe olan kişiler sınıfında olduğum için metallica'yı jason'la bildim, jason'la tanıdım. bugün hala metal müzik dinliyorsam bunda en büyük etkisi olan şeylerden biri jason'lı metallica'dır. daha doğru düzgün müzikten anlamadığım dönemlerde etrafımda bir sürü insan cliff şöyle iyi basçıydı, böyle iyi basçıydı derken, internet henüz piyasaya pek yayılmamıştı, şimdiki gibi cliff'li videoları netten bir tıkla indirmek mümkün olmuyordu, ben anca gidip akmar'dan cunning stunts, live shit bulup jason'ın performansıyla gaza geldim, o performansa hayran oldum saygı duydum.

    kendisinin cliff'le karşılaştırılması her zaman bir haksızlıktı, ki kendisi bile çoğu zaman cliff'in en büyük hayranlarından biri olduğunu belirterek onunla yarışma derdinde olmadığını söyleyip durdu. cliff'le karşılaştıralacağına onun kendi özelliklerine bakacak olursak metallica'da bulunduğu sürece grubun sahne performansına inanılmaz katkıda bulundu. her ne kadar brutal vokalleri cunning stunts dışındaki official release'lerde genelde söğüşlenmiş olsa da gerek cunning stunts'ta gerekse jason dönemine ait bilimum bootleg'de yaptığı back vokallerle bir çok şarkıya yeni bir kimlik kazandırdığını görmek mümkün. bugün metallica konserlerinde creeping death çalarken insanlar hala die motherfucker die diye bağırıp bir eksiklik hissediyorlarsa o eksiklik jason'ın eksikliği işte.

    kendisi grupta sahnedeki en enerjik isimdi. grup elemanları yaşlandıklarını hissedip headbang yapmaya vazgeçtikten yıllar sonra bile grupta headbang yapan oradan oraya koşturan %100 performansından vazgeçmeyen eleman oydu.

    kendisini ancak 1999 istanbul konserine canlı izleyebildim ve karşımda duran mavi gözlerinden ateş çıkan heykel gibi asaletli gülümseyen adam imajını unutmam mümkün değil. koskoca stadyum konserinde seyirciyle bu kadar iyi iletişim kurabilmesini ancak takdir etmek gerekir.

    sonunda kendisini o kadar soğuttular ki gruptan ayrıldı gitti. geriye kalan metallica'nın konserlerinde die'lar arasında bir boşluk...

    edit: olmadı yine hakkını veremedim ama bir daha ki sefere....

  • "bana kışlasız bedelli askerlik verirsen sana oyumu satarım ;)" şeklinde özetlenecek bildiri. bu arsızlıkları söylenecek bir şey bırakmıyor insana.

  • başlık altında ikinci girim olacak.
    hemen hemen bir seneye yakındır orta paket fiat egea için sıradayım. o veya bu sebeple araç gelmiyor ya da bana yok. egea macersının sonu belli olmayınca rota değiştirmek şart oldu. tiggo 7 türkiye'ye geldiği ilk takibe aldım. kâğıt üstünde çok mantıklı geldi. sonra bayiye gittim, bizzat inceledim. bu sefer cazip gelmeye başladı. risk alıp nisanda ankara tan otoda sıraya yazıldım. herhangi bir ek ücret falan istemediler. bu ayın başında liste fiyatından faturamı kestiler dün teslim aldım. tecrübe edindikçe burayı güncelleyeceğim.
    araç comfort paket, yani en boşu. en boşu ama baya bir dolu. geniş bir araç ve oldukça konforlu. bu fiyatlara yakın tek rakibi mg hs -mgnin daha kaliteli ve iyi olduğunu düşünüyorum-.
    servis ankarada çiftlik kavşağının orda hizmete girmiş. yedek parça ve aksesuarlar gelmeye başlamış. cherynin kalıcı olup olmayacağının bir garantisi yok, ancak bu sefer markanın doğrudan türkiye pazarına girmesi planlarının daha uzun vadeli olduğunun göstergesi. bir terslik olmazsa rekabetçi fiyatlarıyla kalıcı olacaklardır.

    ilk ekleme:
    henüz 1000 km olmadı ancak yakıt tüketimi beklediğimden daha az gözüküyor. 467 km yol yaptım ve yakıt aldığımda 39 lt yakıt aldı. bu durumda ortalama tüketimi 8,35 lt/100 km şeklinde oluyor. garip şekilde ekranda tüketim 8,8 lt/ 100 km. bir yerde bir hata yapmış olabilirim.
    yalıtım konusunda bu araç çok başarılı bence. yol sesi ve motor sesi neredeyse yok. start stop hissettirmeden çalışıyor.
    comfort paketteki hayalet ekran çok boş. sadece anlık tüketim ve ortalama tüketimi veya lastik basıncını görebiliyorsunuz.
    aracın üstünde gelen lastikler atlas diye bir marka. pek güven vermiyor. falso verene kadar kullanırım.
    ses sistemi tiz seslerde kendini belli ediyor. yani pek iyi değil.
    vakit buldukça gözlemlerimi gireceğim.

    ikinci ekleme
    orta konsoldaki bardaklık biraz dandik. bir tek yarım litrelik pet şişeleri adam gibi tutuyor. bardaklığın içinde herhangi bir mandal benzeri bir parça olmadığı için küçük içecekler ilk virajda savruluyor.
    çözemediğim bir konu var araca bir telefon bağlıyken, bağlı olan telefonun bağlantısını kesip başka bir telefon bağlayamadım.
    baya garibime giden bir husus var; radyoda bilgi yazıları geçmiyor. sadece fm frekansı yazıyor.
    arabada üç tane sürüş modu var. gündelik kullanımda şanzımanı korumak için egoda kullanıyorum. vites geçişleri biraz daha kararlı oluyor. normal modu hiç denemedim. spor modda vites geçiş devri artarken, gaz tepkisi daha hassaslaşıyor.
    viraj kabiliyeti beklentimin üstünde, kolay kopmuyor virajdan. arkalar bağımsız süspansiyon. buna bağlı arka koltuktaki konfor da yükseliyor.

    üçüncü ekleme
    boyası çok ince, 90 mikron civarı. seramik falan kaplama şart.
    iki adet ön konsolun altında bir adet de arkada var. bütün usb girişleri a ve b tipi. bu devirde biraz demode bir karar olmuş. ama hızlı şarj olabiliyor.

    dördüncü ekleme
    bagaj 450 lt civarı. net kullanım alanı daha az. ancak alanın şekli küpe yakın olduğu için ölü hacim yok gibi. yarım boy stepne var. stepne ve bagaj arasında bir köpük var. bu köpüğün içinde kullanılmayan pandizotun sığabileceği bir yer var. bu arada boş pakette pandizot gelmiyor. bir adet bagaj aydınlatması ve 12 volt çıkışı mevcut.

    beşinci ekleme:
    yakıt tüketimini merak edenler için tık

  • ne yazık ki aynı zamanda birçok öğretiyi yerle bir eden kazanımlardır:

    * kimseye hak ettiğinden fazla değer verme,
    * her önüne gelenin yarasına merhem olmaya kalkma,
    * inanmış görün ama her an tetikte ol,
    * güçlünün yanında yer al,
    * hayatın merkezine kendine koy.

  • en büyük korkularımdan biri. mesela sırf bu yüzden trois couleurs filmlerini izleyemedim. ezkaza şöyle bir diyalog yaşasam:

    - abi bu filmler çok güzelmiş, öyle duydum. sen izledin mi?
    + izledim.
    - yönetmeni çok meşhurmuş, adı neydi yahu? sen bilirsin...
    + bilmez miyim... kıriş... kıriz... kıriştof kieş... kıriştofkieşloooo... olm yazıyor şurada, bak. kendin oku işte, of be... ağrı girdi başıma.
    - aaa, müziklerini de şey yapmış...
    + evet, zıbıng... zıbıngniyiw... zıbıngniyivpıreieşşedüeeeeeee...
    - abi? abi iyi misin? yetişin lan, adam ölüyo...
    + kırişpireisszcwzieszcisiesaelnaelnzzzzzzzzz... (burda üç ayrı çeşit z, ortası çizgili l, tepesi çentikli n, altı kuyruklu a ve e var aslen)

    allahınızı, kitabınızı, papa 2. jean paul'ü, adam malysz'i seviyorsanız yapmayın. şu isimleri parantez içinde telaffuzlarıyla mı yazarsınız, ne yaparsınız bilemiyorum. leh leksikolojisi öğrenmek durumunda mıyız hepimiz yahu?

    (bkz: krzysztof kieslowski)
    (bkz: zbigniew preisner)

  • "bak canım aılende senın ıyılıgını ıstıyor cunku ahırette senın kapanmadıgın ıcın onlarada gunah gıdıo onlar senden sorumlu"

    bu pisliklerle mücadele edilmezse işin sonu yaş.

    debe editi: özelden mesaj atıp "adabınızla yazın, şuraya sıçmayın" diyenler olmuş. adabı islamcılardan öğrenecek kadar düşmedik çok şükür.

  • çocuğumu bu ülkenin okullarında okutmamak isteme sebebimdir. bu adam gibi zibilyon tane adam sınıf öğretmeni, x, y, z öğretmeni ve malesef çocuklarımıza-çocuklarınıza sarkıyorlar.
    lanet olsun.
    öğretmen olacak herkes kpss zıkkımından evvel psikolojik testlere vs girmeliler. birçok öğretmen diye çalışanın böyle sapkın düşünceleri var !

  • erkek arkadaşıyla öpüşürken yanlarında mazlum mazlum duran sap eleman bizi temsil ediyor. kesin ekşi sözlük yazarı.