hesabın var mı? giriş yap

  • tevfik göksu: ne konuşacağımıza siz mi karar vereceksiniz?

    ekrem başkan: ben karar vereceğim tabii. ben başkanım.

    çıldırıyorum.

  • üsküdar'da doğmuş ermeni asıllı osmanlı vatandaşı. osmanlı topraklarında bulunan petrolün çıkarılması için ingiltere ve osmanlı arasında aracılık yapmış ve başarılı olmuştur. osmanlı paşalarını bir takım ufak komisyonlarla kontrol altında tutmuş, her sesi yükseleni rüşvetler verip susturmuştur. adı 1930 larda ırak petrol şirketi olarak değişecek olan ' türk petrol şirketi'nin kuruluşunda ön ayak olmuştur(1912). şirketin adı her ne kadar türk olsa da, ortakları ingilizler ve almanlardır(daha sonra amerikalılar da dahil olmuştur. ve en nihayetinde saddam hüseyin tarafından ırak menfatine millileştirilmiştir). çok önemli ve büyük bi koloksiyonerdir. topladığı eserler lizbonda kendi adına kurulmuş bir müzede sergilenmektedir. sağlığında, topladığı bazı eserler çeşitli devletler tarafından satın alınmak istenmiş ama o buna izin vermemiştir. bir çok kereler petrol anlaşmalarında aracılıklar yapmıştır, ama ilk ve en önemli anlaşması türk petrol şirketinin kurulmasıdır. ilk anda daha yüksek olan komisyonu bi iki yıl sonra % 5'e düşürülmüştür.

  • "takım adalar" anlamında bir tabir.

    adalar denizi ile ilgisinin olması yunanistan'ın adaların kıta sahanlığı savunmasından dolayıdır. yunanistan her ne kadar bir takım ada ülkesi olup da denizin ortasında bir ülke olmasa da öyleymişler gibi savunurlar.

    malta ülkesi bir archipelago ülkesidir, yeni zellanda bir archipelago ülkesidir, japonya bir archipelago ülkesidir fakat yunanistan bir archipelago ülkesi değildir. o yüzden de girit gibi adalarının kıta sahanlığı ve dolayısıyla meb üzerinde baskın hakları yoktur. ha mesela kıbrıs'ın vardır. çünkü adamların anakara diyebileceği bir yerleri yoktur.

    detaylar için bkz: birleşmiş milletler deniz hukuku sözleşmesi

  • asosyal halinden memnundur, yalnız ise ara sıra halinden şikayet eder.

    asosyal telefonunun çalmasından hoşlanmaz, yalnız gün gelir aranmayı bekler.

  • bol gollü bir maç olur.
    fenerbahçe ilk yarının başında caner erkin'le gol bulur. ardından galatasaray, penaltıyı gole çevirir burak yılmaz'la. ilk yarı 1-1 berabere sonuçlanır.
    ikinci yarıda galatasaray "önde basma" diye tabir ettiğimiz oyun felsefesinden taviz vermez ve 2 gol daha bulur. goller sneijder ve hakan balta'dan gelir. son dakikalarda yüklenen fenerbahçe'nin sow ile atacağı bir golle maç 3-2, galatasaray galibiyetiyle sonuçlanır.
    şaka lan şaka, fener duran toptan bir tane takar bize. maç 1-0 biter amk.