hesabın var mı? giriş yap

  • desteklediğimiz rezalet. 18 yaşından küçüklere evlenmek, çalışmak, çocuk yapmak, namus cinayeti, dini ideoloji ezberi serbest, içki yasak mı olacak? yürü arap yürü.

  • yer konya. gıda ürünleri üreten bir şirkette pazarlama müdürüyüm. konya bayimizi ziyaret için bayinin deposuna gittim. işten güçten fiyatlardan filan konuşuyoruz.adamın 15,16 elemanı var. öğlen zamanı geldi iki tencere yemek geldi. masaya koydular tabldot yemeğine benzemiyor sordum.

    - lokanta yemeği değil galiba .
    +yok benim hanım yapıyor gidip evden getiriyoruz.
    - zor olmuyor mu her gün, hergün yengeye eziyet filan .yemek şirketiyle anlaşsaydın ya.
    + olmaz içine domuz eti filan koyarlar.
    - konya'da domuz ne gezer.
    +bulurlar onlar.
    çakal, hem hemşerilerine güvenmiyor. hem de işi ucuza getiriyor. bu arada söyleyeyim yemek berbattı.

  • amaçlara ve kullanım alanlarına göre değişkenlik gösteren yazılımlardır. ben gerçekten sık kullandığım ve sevdiğim yazılımları yazacağım.

    krita her geçen yıl kendini daha da geliştiren, özellikle digital paint-art konusunda bir photoshop muadili arıyorsanız kullanabileceğiniz yazılımdır. geleneksel 2d animasyonlar ve story board yapmak için de temel araçlara sahiptir. daha kullanışlı ve gelişmiş bir text aracı eklerlerse, sanırım photoshop kullanmak için pek fazla sebebim kalmıyor, photoshop'daki birçok şeyin karşılığını bulabiliyorum.

    penpot figma,adobe xd ve sketch gibi uı-ux tasarım yazılımlarının open source alternatifi. oldukça yeni ve iddialı bir proje ve kendisinden övgülerle söz ediliyor, ben birkaç işimde kullandım ve oldukça iyiydi, denemenizi tavsiye ederim.

    inkcape adobe illustrator'ın açık kaynaklı muadili olan yazılımdır. son güncellemelerinde kaliteli bir kullanıcı deneyimi ve özellikler sunuyor. yakında eklenecek multi-artboard özelliği ile benim için bir eksiği kalmayacak diyebilirim.

    lmms müzik prodüksiyon ciddi rekabetlerin olduğu, endüstriyel anlamda ticari yazılımların hınca hınç yarıştığı bir alandır. profesyonellerin bu yazılıma yaptıkları olumlu olumsuz dönüşlere saygı duymakla beraber; benim gibi bu alanda bir noobsanız kullanıcı deneyimi ve verimlilik anlamında memnun kalacağınıza eminim, çok kısa sürede oldukça çılgın şeyler yaptım. oldukça da hafif bir yazılım olduğunu söylemeliyim.

    blender open source dünyasının devi haline gelmiştir. 3d modelleme, animasyon, render'dan tutun geleneksel 2d animasyona kadar birçok şeyi yapabileceğiniz mucizevi yazılımdır. ayrıca bu projelerinizin kurgu işlerini de yapmanıza olanak tanır ve bu kadar gelişmiş özelliklere rağmen oldukça hafiftir.

    godot şuan en populer açık kaynaklı oyun motorudur. önceden sdl ile kendi oyun motorumu geliştirirken birgün yollarımız kendisiyle kesişti. açık kaynaklı olması bu yazılımı sevmem için çok ufak bir sebep, adeta tüm mantığı, amaçları ve yaklaşımı benim için yapılmış gibi. şuan hızla geliştiriliyor ve 4.0 ile 3d tarafında kendi çapında büyük adımlar atması bekleniyor. ileride düzenli olarak fonlamayı da düşünüyorum.

  • şehirler arası otobüste telefon konuşmasından anlaşıldığı kadarıyla adam kayın validesini kaybetmiştir. sağı solu arar kefendi cenaze işlemleriydi selaydı falan hazırlıklar yapılır. sonra telefon çalar.

    x: efendim bacanak
    y: ...
    x: evet
    y: ....
    x: nasıl ölmemiş
    y: ......
    x: geri mi canlanmış
    y: ....
    x: ee napacaz ya selayı falan verdirdik kayıncı da kefen almaya gitti.
    y: ....
    x: geri ölme ihtimali var mı
    y: ....
    x: iyi napalım yarına kadar ölmezse durumu millete açıklarız artık. doktor hatası diye.

  • evrim teorisinden tiksindiğim tek yer ekşi sözlüktür. işte bunlar hep oksimoron. cahile fikrini söyleme özgürlüğü verilince 5061 entry boyunca sıçar. sana da o boku koklaması kalır. lütfen evrimleşip göğsünüze inen bakterilerle savaşmak için yeni bir antibiyotik içmeyip ölün. kalıtımsal hastalıklarınıza çare aramayın, genetik biliminden yardım almayın. lütfen sadece otla çamurla, dövülmüş sarımsakla falan tedavi olun. sözünüzün eri olun. allah ne verdiyse yaşayıp ölün lütfen çok rica edicem. tıbba topyekün düşman olun, reddedin... tıp, allaha şirk koşmaktır. cehennemliktir. allahın verdiği ecele müdehale etmek haddinize mi, lütfen ölün.

  • sanırım 2002. dünya kupasında 3.lük gelmişti , bütün ülke psikopat gibi rosalinda, vahşi güzel falan izliyordu, çocuklar "ben pikaçuyum" diye camlardan atlıyordu falan.. güzel, sayko senelerdi.

    tabi kasım ayına kadar.*