hesabın var mı? giriş yap

  • kpss 2020 lisans genel kültür - genel yetenek alanından hazırlanmıştım. 93 puan aldım ve nihayet atandım.
    tavsiye haddime değildir ancak matematik temelimle 6 ayda nasıl 93 aldım yazmak istiyorum, belki birine faydası dokunur.
    genel kültür için başlıyorum:

    edit: arkadaşlar ben kpssye kısa sürede hazırlandım ama bu kısa sürede yediğim içtiğim kpss idi. düğüne gittiğimde bile telefondan güncel bilgiler okuduğumu hatırlıyorum. herhangi bir ek sorumluluğum yoktu. çalışmıyordum. evim gürültülü değildi. dersimi bölen bir şey olmadı.
    şimdi ise çalışıyorum, ayrı eve çıkınca ev işleri ile de meşgulüm. ve ales'e hazırlanıyorum. konu çalışmadığım halde yoğunlukta odaklanmak problem imiş. hepinize kolay gelsin.

    tarih;
    önce ramazan yetginden izledim ve kitap gibi not çıkardım ama 27 soruda 20yi zar zor geçtiğimi görünce üzerine tekrar olarak mehmet celal özyıldızı izledim. mehmet celal özyıldız soda niyetine oldu. izlerken küçük nüanslar dışında kalemi elime almadım. çay içerek izledim. bolca soru çözdüm. 27 soruda 1 boş 1 yanlış yaptım.

    coğrafya;
    bayram meralden izledim, ilk izlediğimde not tutma ihtiyacı duymadım, netlerimde 10u geçemiyordum. sonra tekrar niyetine bir daha bayram meral'i izledim ve bu sefer boş sayfaya boş haritalar çizip o haritaları sırasıyla doldurdum. harita defteri çıkardım. bolca soru çözdüm. 2 yanlış 1 boş yaptım. netim biraz düşük ve sebebini biliyorum. ilk neden hoca değiştirmek gerekiyordu engin eraydın da izlenebilir, bayram meral'i izlemesi keyifli ama eksik kalıyorsunuz. özellikle ekonomik coğrafyada slayt okuyan hocaya dönüşüyor. ayrıca kitabında jips yozgatta çıkıyor gözüktüğü için bir soruyu boş bırakmıştım.

    vatandaşlık;
    esra özkan karaoğludan izledim ve ilk izlediğimde basit notlar tuttum, denemelerde biraz eksik kaldım, ikinci kez yine esra hocayı izledim, bu sefer kitap gibi defter tuttum. bolca da soru çözdüm. sonuç 1 yanlış, o da kpss çalışan diğer arkadaşımdan aldığım bilginin bende yarattığı kafa karışıklığıydı.

    güncel bilgiler için belki 500-1000 soru çözdüm ama 6 soruda 3 doğru 1 yanlış 2 boş yaptım. güncel bilgiler kısmını akışına bırakmak lazımmış.

    genel yetenek:

    matematik;
    matematik temelim vardı ve hiç kpss bakmadan da 20 net çıkarıyordum, kpss'de matematik konusu çalışmadım, süre bazlı bol bol konu testi ve deneme çözdüm. 2 yanlışım var ve ikisi de işlem hatası.

    türkçe;
    ösym sınavlarının göz bebeğidir bu ders. beni hep buradan avlar ösym. halihazırda kitap okuyan biriyim, kpss'ye çalışır olduğum halde bile günde min 10 sf okumadan uyumam. ama paragraf konusunda pek bir faydası oldu mu bilemedim.
    dil bilgisi konusunda çok zayıftım. öznur saat yıldırım hocadan izledim ve not aldım. konu testi çözerken epey faydası oldu, hatta dil bilgisi testlerinde çok iyi seviyeye geldim ama kpss'de 6 dil bilgisinden 2'sini yanlış yaptım. sözel mantık için tablo çizme metotları ile soruları çözdüm. türkçe'den de bolca soru çözdüm. türkçeden de 7 yanlış yaptım.
    türkçe matematik denemelerini birleştirip çözdüm ve 75 dk süre verdim. sınavda süre anlamında bunun çok faydası oldu.
    türkçe'den bu kadar yanlışımın çıkmasını şuna da bağlıyorum. pandemi çıktığından beri kpss'ye kadar olan sürede toplum içine pek karışmadım. yani 1 saatten fazla maske takmadım. ama sınav günü sadece sınavda 2 saat boyunca çıkaramayınca uykum geldi, dikkatim dağıldı. ilk defa bir ösym sınavında süre arttıramadım.

  • eğer haber doğru ise allah bu hükümetin bin belasını versin. zehir zıkkım olsun. buna sebep olanlarin burnundan fitil fitil gelsin. kahır ve azap için de gebersinler.
    korkmuyorum, kuzenim de yazmadı. silivri de istediği kadar soğuk olsun..
    bir hükümet bu kadar mi kendi vatandaşına eziyet edebilir ya! bu ülkeye bela ettiğiniz fetoculerle beraber canınız cehenneme. hepinizin kahır içinde gebermeniz dileği ile..

  • yararlı bir şey yapmak tamamen isteklerine bağlı ama istemiyorlar. adam akıllı ilk yardım dersi falan verseler 21 gün mesela hiç yoktan 680 bin ilk yardım bilen insanı topluma kazandırmış olacaklardı, malum felaketler ülkesiyiz, başta deprem olmak üzere. göründüğü kadarıyla silah eğitimi bir gün veriliyor yalnızca ve sadece 3 atış hakkınız oluyor. geri kalan zaman da yürüyüş. ne yapacak bu adamlar savaş çıkınca düşmanı yürüyüşleriyle mi hipnotize edecekler? bakın ne kadar da senkronize hareket ediyoruz mu diyecekler?