hesabın var mı? giriş yap

  • olay ankara üniversitesinde geçiyor. biyoloji okuyan çocuk ayakta altı parmak mutasyonunun sadece babadan geçebileceğini duyuyor ama buna itiraz ediyor çünkü babası 5 parmaklı.

    hocası git ailenle konuş deyince daha dram ortaya çıkıyor çünkü ailesi seni amcandan aldık aslında sen amcanın çocuğusun diyor. işler karışıyor; amca gerçekten 6 parmaklı ama dedesi 5 parmaklı.

    amca dededen değil yani. e babaanne öleli 7-8 yıl olmuş.

    köyde çaktırmadan soruşturuyolar köyde 6 parmaklı kimse yok.

    hikaye bu kadar.

  • ''sen benim karıma orkid felan söyleyemessin'' yahu bu yobazların orkid takıntısı bitmeyecek herhalde. bunun çok doğal bir şey olduğunu ilkokulda falan öğretmek lazım bunlara.

    zaten daha sonra şiddete başvurmasıyla da, iletişim kurulamayacak bir canlı olduğunu ortaya koymuş. ayrıca o hengamede bayan değil, kadın!! diyen kasiyer arkadaşa da hahaa geçmiş olsun.

  • rick and morty s05e02'de karşımıza çıkan bir tanım.

    bölüm yayınlanmadan öncesine yönelik google'de arama yaptığımızda karşımıza bir şey çıkmıyor. yani pek yaygın olan (ya da en azından var olan) bir kullanım değil.

    cascade sözcüğünü ise half-life'ta gordon freeman'ın xen kristalini test etme çalışmalarında ortaya çıkan kontrolsüz ve geri döndürülemez portal açılışlarının başladığı bölüme verilen isimden hatırlıyorum. (bkz: resonance cascade)

    --- spoiler ---

    r&m'e dönecek olursak, okuduklarımdan asimov cascade ile bölümde de decoy'ların (klon değil haha) birbirini öldürmeye başlaması, bunun geri döndürülemez bir chain reaction'a dönüşmesini tanımladığını anladım.
    bir şekilde rick'ler kendi yarattıkları decoy'ların öldürülmeye başladığını fark ediyorlar ve anlaşılan her biri bir asimov cascade oluşacağını varsayarak bir savaşın içine giriyor ve decoy olduğunu varsaydıkları diğerlerini öldürmeye başlıyorlar.

    kimin decoy kimin gerçek olduğunu tabii ki bilmiyoruz. bölümdeki rick'lerin de bilip bilmediğini bilmiyoruz, zira her biri kendisinin gerçek olduğunu ve diğerlerinin kendisinin yarattığı bir decoy olduğunu ya da kendisinin yarattığı decoy'un yarattığı bir başka decoy olduğunu (bu böyle gidiyor) varsayıyorlar ve günün sonunda amaç kendi survival'ları için diğerlerini öldürmek.

    newsweek burada şöyle bir referans vermiş: decoy'ların kendi survival'ları için diğer decoy'ları öldürmeleri asimov'un 3. yasasına (yani robot'un kendi güvenliğini koruması yasası) uygundur.

    özetleyecek olursak, tüm rick'ler kendisinin gerçek olduğunu düşünüyor. kendisinin gerçek olmadığını düşünse bile diğer rick'lerin de gerçek olmadığını düşünüyor. her iki durumda da hayatta kalmak için diğerlerini öldürmek zorunda çünkü asimov cascade başladı ve tüm rick'ler ölmemek için öldürmeleri gerektiğini varsayıyor.
    --- spoiler ---

    son olarak decoy nedir?
    decoy, hayvan avlarken kullanılan av. google'a yazınca çakma ördek fotoğrafı çıkıyor.

    teşekkürler.

  • müthiş bir şeydir yav. düşünsene kız. kızzz.... ulan iliğim kemiğim kurur be.
    galiba bu yüzden bir kızla aynı evde yaşamıyorum.

  • tam olarak 37 dakikadır "penaltı tekrarlanmalıydı" diye ağlamaya devam etmektedir. bu alanda yeni bir rekor geliyor!

    edit:

    ahahahahaha diyalog şahane:

    --- spoiler ---

    güntekin: hatta enteresan bişey söylicem, melo'nun sarı kartı var ve çizgiden öne çıktığı için ikinci sarıdan atılmalıydı.

    rıdvan: fırıncılara söyle bari melo'ya ekmek de vermesinler.

    --- spoiler ---

    ahahahahahashdghagshjgdjhagdgjafsafdsdhasdgjhasdkjashdjsf:d