hesabın var mı? giriş yap

  • 'o değil de nihat gizem'e ne yürüdü be' dediğim program. yalnız iyi yürüdü.

    edit: lütfen daha fazla beğenmeyin arkadaşlar en beğenilen entrym bu olsun istemiyorum gerçekten. ne yazdım ki yürüdü yazdım sadece valla başka bir şey yazmadım çok saçma yani yapmayın.

    edit 2: allah belanızı vermesin ne diyim yani.

    debe editi : vay anasını.

  • üniversiteyi kazanarak anadolu'daki orta ölçekli bir şehirden istanbul'a okumaya gelmiştir. muhtemelen öğrenci yurdunda ya da birkaç arkadaşıyla öğrenci evinde kalmaktadır. çok büyük ihtimalle bir devlet üniversitesinde sözel / eşit ağırlıklı bir bölümde okuyor. twitter'ı ve facebook'u aktif olarak kullanıyor. twitter'da yaklaşık 150-300 arası takipçisi mevcut. gezi parkı eylemlerini destekledi ama sonlara doğru biraz bozduğunu ve eylemlerin bazı marjinal grupların eline geçtiğini düşünüyor. sporla ilgilenmiyor. tumblr veya bir başka blog hesabı var ama aktif kullanmıyor. last.fm'e üye. erasmus'a gitti ya da gidecek. avrupa'da en sevdiği şehirler amsterdam, barcelona ve prag. sigara içmiyor ama alkolü seviyeli kullanıyor.

  • xerez-cadiz - üst
    espanyol-eibar - 1
    napoli- verona- 3.5 üstü
    atalanta- palermo - iy0

    edit :benzeri daha once yazilmis. geyik yapalim diye arama akimiza gelmedi.

  • neden artık cep telefonlarının arkasında zibilyon tane kamera var?

    akıllı telefonlarda çeşitli nedenlerden dolayı birden fazla kamera bulunur ve her biri genel fotoğrafçılık ve video çekimi deneyimini geliştirmek için farklı işlevler sunar. akıllı telefonlarda birden fazla kameraya sahip olmanın temel işlevlerinden ve avantajlarından bazıları şunlardır:

    geliştirilmiş görüntü kalitesi: birden fazla kamera, akıllı telefonların daha yüksek kalitede görüntüler yakalamasına olanak tanır. farklı kameralar, çeşitli aydınlatma koşulları ve odak uzunlukları için optimize edilebilir, bu da daha iyi düşük ışık performansı ve genel görüntü netliği sağlar.

    yakınlaştırma yetenekleri: birden fazla kameranın en yaygın kullanımlarından biri optik yakınlaştırma yetenekleri sağlamaktır. telefoto lensler, kullanıcıların görüntü kalitesini kaybetmeden yakınlaştırma yapmasına olanak tanır; bu da özellikle uzaktaki nesnelerin yakalanması için kullanışlıdır.

    geniş açılı çekimler: akıllı telefonlarda yaygın olarak bulunan bir diğer kamera türü de ultra geniş açılı lenslerdir. bu, daha geniş bir görüş alanı sunarak manzara, grup fotoğrafları ve mimari çekimler için idealdir.

    derinlik algılama: birçok akıllı telefon, portre modunda bokeh (bulanık arka plan) efektleri oluşturmak ve mesafeleri ve derinliği doğru bir şekilde ölçerek artırılmış gerçeklik (ar) deneyimlerini geliştirmek için kullanılan derinlik algılama kameralarına sahiptir.

    düşük ışık performansı: bazı akıllı telefonlarda, düşük ışık koşullarında iyi pozlanmış ve ayrıntılı görüntüler yakalamada üstün olan özel düşük ışık veya gece modu kameraları bulunur.

    hdr (yüksek dinamik aralık): farklı kameralar aynı anda farklı pozlamalar yakalayabilir ve bunlar daha geniş dinamik aralığa sahip fotoğraflar oluşturmak için birleştirilebilir. bu, görüntünün hem parlak hem de karanlık alanlarında daha iyi ayrıntılarla sonuçlanır.

    geliştirilmiş video: birden fazla kamera, farklı odak uzunlukları ve perspektifler için seçenekler sunarak video kayıt yeteneklerini geliştirebilir. bazı akıllı telefonlar çoklu kameralarını kullanarak 4k ve hatta 8k video da kaydedebiliyor.

    gelişmiş hesaplamalı fotoğrafçılık: birçok modern akıllı telefon, birden fazla kameradan gelen verileri birleştirerek çarpıcı görüntüler oluşturmak için hesaplamalı fotoğrafçılık tekniklerini kullanır. buna süper çözünürlük, akıllı hdr ve gece modu gibi özellikler dahildir.

    çeşitli çekim modları: birden fazla kamera, panorama, makro ve daha fazlası gibi çeşitli çekim modlarına olanak tanıyarak kullanıcıların yaratıcı olanaklarını genişletir.

    yedeklilik ve kolaylık: birden fazla kameraya sahip olmak, bir kamera modülünün arızalanması durumunda yedek olarak da kullanılabilir. ayrıca kullanıcılara belirli bir çekim için doğru kamerayı seçerken kolaylık ve esneklik sağlar.

    özetle akıllı telefonlar, fotoğraf ve videografi yeteneklerini geliştirmek için birden fazla kamera kullanıyor ve kullanıcılara çeşitli durumlarda yüksek kaliteli görüntüler ve videolar yakalamak için çok yönlü bir araç sunuyor. farklı kamera türlerinin ve gelişmiş yazılım işlemenin birleşimi, kullanıcıların daha iyi fotoğraflar çekmesine ve mobil fotoğrafçılıkta yaratıcı olanakları keşfetmesine olanak tanıyor ayrıca.

    kaynak 1 / kaynak 2

  • cübbeli’nin yakın zamanda imam hatipleri eleştirmesi jakuzi medyası tarafından tepkiyle karşılanmıştı. “çocuklarınızı imam hatip’e vermeyin” diyen cübbeli, yeni şafak başta olmak üzere yandaş gazeteler tarafından hedef alınmıştı. bunun yanı sıra akp taraftarlarının da ağır eleştirilerine uğrayan cübbeli isyan etti.

    --- spoiler ---

    ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, mahmut hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı? sorsan yüzde 99’u müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar.

    bir zamanlar atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum. ben atatürk dönemi diyaneti’ni istiyorum. onun döneminde diyanet, maturidi çizgisindeydi. ya şimdiki ilahiyatçılar? bir kısmı vehhabi, bir kısmı ehli sünnet dışı başka ekollerden. bunları söylemeyelim mi?

    inanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. ben bedel ödedim, fetö de beni hedef aldı, hapse attı. ya bunlar? bugün beni hedef alan yeni şafakçılar o vakit fetö’nün izindeydi
    --- spoiler ---

    kaynak

  • türkiye dünyada en fazla icu-ccu yatak/popülasyon oranına sahip ülke. bu sebeple ağır hasta sayısı boştaki ventilatör sayısından az kalıyor. fen lisesi mezunu olduğum için doktor arkadaşım çok, kendilerine sorduğumda yoğun bakımlardaki hasta sayısı mücadele edilebilir seviyede diyorlar.

    test sonuçları her zaman güvenilir olmayabilir ama entübe hasta sayısı saklanabilecek birşey değil. zaten entübe biri öldüğünde test negatif olsa bile kovid kabul ediyoruz diyorlar.

    edit: ayrıca türkiye tedavi konusunda daha cesur davranıyor. yani muhtemel yan etkileri sebebiyle diğer ülkelerin sadece yoğun bakıma gelenlere uyguladığı tedaviyi türkiye yoğun bakıma gelmeden uygulamaya başlıyor. avrupa ile türkiye arasında böyle bir fark var buda etik konulardaki bakış farkından kaynaklanıyor. helsinki üniversitesinde etik dersi alırken gördüğüm örnekler vardı, mesela terminal evre kansere sahip bir çocuğun ilacın muhtemel yan etkilerinden dolayı deneysel tedavi almasına izin verilmemesi örneği vardı. ssonunda çocuk kanserden ölmüştü ama çoğunluk bu hareketi doğru karşılıyordu.