hesabın var mı? giriş yap

  • ilk 2 filmin "fairytale" havasına tokat gibi bir "realistic" yaklaşımda bulunan, kadın-erkek ilişkilerini (haddime mi bilmiyorum ama) woody allen'dan bile daha gerçekçi sunan, bence harika bir kapanış filmi. hani günümüzün ergenleri soruyor ya "nedir bu kadın-erkek ilişkileri" diye, bu üçlemenin ilk iki filmini izleyip uzun bir ara versinler, sonra before midnight'ı izlesinler. o zaman çözülmeyecek sorun kalmayacaktır. tam anlamıyla serinin olgunluk filmi diyebilirim.

  • (intro : $imdi aktaracağım diyalog yüzde bin gerçektir.)

    - iyi günler,esentepeye rica edicektim.
    - tabi.
    ...
    - bilader hayrola ayağını nasıl kırdın ?
    - ya sorma usta talihsizlik diyeyim,antrenmanda oldu.
    - ne antremanı koç ? topçu musun ?
    - yok abi kung-fu antrenmanında oldu.
    - sende tam thai-boxçu tipi var,böyle uzun ince olurlar hep.
    - ya ?
    - bak ben de yıllar önce thai-boxçuydum,tayvana gittim ben kaçak i$çi olarak. orda sen türksün dediler,üzerime geldiler.aynı anda yirmi tane adamı dövdüm.ingiliz dövdüm orda.sonra patron i$ten çıkardı yurda döndüm.
    - diyosun ?

  • şu göruntuyu izledikten sonra rehinlelerden birkacini öldurduklerini dusundugum ozel timdir. köy dugununde havaya sıkar gibi mermi sıkılmaz ki.özel tim denilince insan bi duzen tetribat bekliyor. bu ne amk bizim taraftar gruplari bassaydi bu mekani daha sessiz sedasiz hallolurdu is.

  • tabiki korkusuz korkak. hala çözemedim hangi kafanın ürünü olduğunu. senaryodan oyuncu kadrosuna, mekanlarından felsefesine kadar, her şeyiyle bir sır küpü. izledikçe gülüyorum.

    ustalara saygı kuşağı babında bir sahneyi yazayım.

    mülayim, işe gitmek için evden çıkmıştır ve sokakta yürümektedir. karşıdan ise bir adam gelir.

    - merhaba mülayim abi.
    + merhaba canım. bu herifi de hiç sevmem.

  • öyle çok abartılacak bişey değildir bu durum sevgili 21likler. 18 ile 21 arasında çok fark yoktur yani. hala hava güneşliyken parkta sokaklarda oturabilir, tepeden facebook fotoğrafı çekebilir, sokakta atlaya zıplaya yürüyebilir, görgüsüzce bağırarak kahkahalar atabilirsiniz, sevgilinizden ayrıldığınız için sokakta ağlayabilir, yeniden barıştığınızda hemen ilişki durumunuz güncelleyebilirsiniz..saatlerce internette sörf yapabilirsiniz. gece uyumayıp okula gittiğinizde "gece hiç uyumadım yaae" diyebilirsiniz. "sabah iki bira çaktım da geldim kanka kokuyo muyum baksana bi" triplerine girebilirsiniz.ve buna benzer bi çok şey daha işte..

    kimse size "21 yaşında kocaman kız/erkek napıyo bu allah aşkına" diye bakmaz.bilirler ki 21 yaşındasınız.. sorumluluk yükünüz az.
    kafanıza göre takılabilirsiniz yani.