hesabın var mı? giriş yap

  • mızrak dile geldi, çığırdı babam diye,
    koca dağı devirdin, boşa tepinmen niye,
    tyrion'a da edemedin, özgürlüğü hediye,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler.

    bilmez misin hiç clegane dedikleri belayı,
    tazı olacak yarmayı, dağ dedikleri danayı,
    o bu değil de, yalan oldu yengeyle sizin balayı,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler.

    anladık tamam, delikanlı adamsın,
    döğüşte bir harika, intikamda yamansın,
    şarabın iyisinden anlayan elemansın,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler.

    bacının başına gelen, korkunç bir tufan,
    sen de aldın payını bak, yarıldı gitti kafan,
    hasmın can vermeden, korkunç bitti cafan,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler.

    yedi rab'den dileğim, alınır topunuzun öcü,
    gün gelir düşmana, yetmez lannister'ın gücü,
    elinde sonunda tüm diyarda, adalet borusu ötücü,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler.

    nice yiğitleri yedi, kral'ın şehri denen batak,
    ne kahramanlar yitti, kimisi senden de atak,
    bunların hepsi de, gülsün diye bir kaltak,
    geldin gidiyorsun oberyn gardaş, arkandan yiğit desinler,
    mızrağına, gülüşüne, çalımına doyamadık desinler.

  • şu muhabbet mutlaka geçer.

    - sesin hiç düşündüğüm gibi değilmiş.
    + (ayıp olmasın diye) seninki de valla.

    sesimi neye göre düşündün acaba? times new roman, comic sans?

  • (bkz: arkadaşlar yeliz konuşuyor)

    edit: başlık sahibi çok sevgili yazar, başlığını sahipsiz bir evlat misali ortada bırakıp kaçtığı için ilk entry bizimki olmuş.. bazı yazarlar, bugün hortlayan bu başlığı benim açtığımı sanıp mesajlar atmış.. başlık benim değil, entry’m de @2 mahiyetindeydi, fazla sikmiş, öldürmüşüz ilkini..

    kusura bakmasın..

  • adam bizim milli takımı seçse şu an evinden maçı izliyor olacaktı. bir ihtimal trt'nin dandik yayınıyla izliyor olacaktı. ironiye gel. almanya'yı seçti dünya kupasını kaldıracak şimdi.

    adam ileri görüşlüymüş.

  • rift, bir zamanlar bütün olan iki kütle arasında oluşan yarık demektir.
    büyük rift vadisi, doğu afrika rift vadisi, afrika-arabistan rift vadisi ya da sadece rift vadisi olmak üzere farklı isimlerle anılıyor.

    vadi tamamı 6400 kilometre uzunluğunda olan ve doğu afrika’dan lübnan’daki bekaa vadisi’ne ve oradan da türkiye’nin güneyindeki amik ovası’na kadar uzanan büyük rift sisteminin en büyük bölümünü oluşturuyor. hatay'ın da altından geçen ve doğu anadolu fay hattı ile birleşen bu fay dünyanın en büyük fayıdır.

    büyük rift’in oluşumunda afrika levhası ve arap levhası olarak iki büyük levha rol oynuyor. bu levhalar birbirinden uzaklaşarak vadiyi oluşturmuştur. vadinin adı kâşif john walter gregory tarafından konmuş. genişliği 30-100 kilometre, yüksekliği ise birkaç yüz metreden 4500 metreye kadar ulaşabiliyor.

    vadi jeologlar kadar biyologlarında ilgisini çekmektedir. çünkü canlılığın buradan başlayarak dünyaya yayıldığı düşünülmektedir. rift vadisinin oluşumu topografik, jeolojik değişimi tetiklemiş, hava akımlarının davranışlarını değiştirmesi bakımından meteorolojik değişimi sağlamıştır. dolayısıyla da iklimsel değişimi, bitki örtüsü ve yaşam bakımından ekolojik ve biyolojik değişimi sağlamıştır. bu değişimler de çeşitliliği ve türleşmeyi doğrudan etkilemiş, sonuçları içinde insanın da bulunduğu evrimsel açıdan çok büyük adımların atılmasına neden olmuştur.

    kaynak
    kaynak

  • dedem babaannemi kaybettiğinde 78 yaşındaydı. vefatın ardından bir süre sonra evde sohbet ederken babaannemi ne kadar özlediğini söyledi ve ardından şunu ilave etti:

    - 20 sene önce falandı galiba, ..... 'nın karısı ölmüştü. hüngür hüngür ağlıyordu. dedim ki içimden " erkek adam karısı için böylesi ağlar mı" .

    ardından gözlerinden bir kaç damla yaş döküldü.

    - ölürmüş bile, dedi.

    sonra birbirimize sarılıp beraber ağladık.

  • gençken daha çok olur. çünkü gençken insana hiçbir şey yeterli gelmez. zaman dahil.

    genç. adı üstünde. diyelim, sadece yirmi yılını yaşamış ömrünün ve bunun üç misli daha zamanı var ortalama. ve kitap delisi. kendimden biliyorum. böyleydim. onbin kitabım olur herhalde diye düşünüyordum. onları okuyacağımı düşünüp heyecanlanıyordum. sonra, bir insanın hayatını sırf kitap okumakla geçirse dahi bile bu kadar çok kitap okuyamayacağını anladım. vazgeçtim çok sayıda kitap almaktan. herhalde 1.000 kadar kitabım vardır ve herhalde 700 kadarını okumuşumdur. şimdi hayatın ortasındayken ben, bana deseler ki, artık kitap satılmayacak, bitti, peki derim.

    kitaplarım bana yeter ömrümün ikinci yarısında da. okumadıklarımı okurum, severek tekrar tekrar okuduklarımı tekrar tekrar daha okurum. bu bana yeter. gerçekten yeter.

  • ulan bu ronaldo nasıl bir adam ya. james adama dünyanın en kolay golünü attırıyor. adam sanki golü kendi yaratmıs da atmış gibi kendi şovunu yapıyor, yanına gelen james' i görmezden geliyor falan.