hesabın var mı? giriş yap

  • yararlı bir şey yapmak tamamen isteklerine bağlı ama istemiyorlar. adam akıllı ilk yardım dersi falan verseler 21 gün mesela hiç yoktan 680 bin ilk yardım bilen insanı topluma kazandırmış olacaklardı, malum felaketler ülkesiyiz, başta deprem olmak üzere. göründüğü kadarıyla silah eğitimi bir gün veriliyor yalnızca ve sadece 3 atış hakkınız oluyor. geri kalan zaman da yürüyüş. ne yapacak bu adamlar savaş çıkınca düşmanı yürüyüşleriyle mi hipnotize edecekler? bakın ne kadar da senkronize hareket ediyoruz mu diyecekler?

  • "bütün kızlar toplandık" yanlış mesela. sanki yarım kızlar değil de vücudunda eksik parça olmayanlar toplanmış gibi oluyor.

    - bütün karpuzu tek başına yemiş.
    - tarladaki tüm karpuzlar çürümüş.

  • hawking ve mlodinov'un iş birliğiyle yayımlanmış bilim kitabı. dünyada nasıl yaşıyoruz ve ne şekilde var olduk? özgür irade ne derece mümkündür? dünyada bizim gibi kaç evren var? bir tetris sistemi gibi yap-boz parçacıklarından oluşan evren düzeni acaba mümkün mü? gibi gibi bir çok soruya kendilerince yanıt vermeye çalışmışlardır. özellikle m teorisi bütün bir kalıba uyan ve bütün evrenleri kapsayan tek teori olabilir. einstein'ın bulgularını desteklerken, yine einstein'ın söylemiş olduğu söze de atıf da bulunarak ortada bir belirsizlik ilkesi yaratmışlardır. (bkz: tanrı zar atmaz)

    dünyanın, yıldızların ve evrenin oluşması için ille de bir yaratıcıya gerek yokmuş. tanrıyı biz kendi kafamızda yaratıyormuşuz. belirli fizik yasaları çercevesinde bir yaratıcı olmadan evrenin oluşması bilimsel koşullarca pekala uygunmuş... kafa yorup değerlendirmek isteyenler için tavsiye edilir. içinde gerçekten önemli bilgiler de mevcut.

  • nerede ne kampanya var her türlü detayı bilirler.
    şaibe yaşadığınız her türlü pıramasyon vesair olay hakkında mutlaka bir fikre sahip olan, beleşçilik üzerine değerli bilgileri paylaşan kimselerdir.