hesabın var mı? giriş yap

  • bugün kendisi ile mahallemde karşılaştım. önce bir an inanamadım karşımda görünce meğer bir dizi çekiyorlarmış şimdi adını söyleyip spoiler vermeyeyim fakat yabancı bir yapım. kendisi bizi gördü selam verdi, muhabbet etti. inanılmaz mutlu oldum. yanımda oğlumu da sevdi. harika bir insan ne kadar da mütevazı diye geçirdim içimden.

    usta oyunculuğunun yanında müthiş de nezaketli biri. hakkında yanılmamışım demek. teşekkürler sevgili haluk bilginer, biz seni çok sevdik.

  • "al bu 11 ocak 2003 sayısal numaraları1 2 13 17 25 38. sonra abd ye bilet al mark zuckerberg denilen adamı bul ve para sorun değil dostum al köpeğin olsun yarım milyon dolar de"

  • 1822-1884 yılları arasında yaşamış bilim adamı. sadece yaşadığı manastırın bahçesinde yetiştirdiği yeşil ve sarı bezelyeleri çaprazlayarak, bugün "mendel yasaları" olarak bilinen kalıtımın temel ilkelerini keşfetmiştir. genetik özelliklerin gelecek kuşaklara aktarılması sırasında bazı özelliklerin baskın (dominant), bazı özelliklerin ise çekinik (resesif) olduğu ve buna bağlı olarak genetik özelliklerin bir sonraki kuşakta ne şekilde oluşabileceğinin istatistiki olarak hesaplanabileceği konusundaki keşfi, bugün dahi kalıtım alanındaki en temel bilgilerden birisidir.

    kan grubu örneği üzerinden gidilirse, günlük hayatta kısaca a, 0 v.b. şekilde ifade edilen kan grupları, aslında a0, aa, 00 gibi birisi babadan, birisi anneden alınan iki bileşenden oluşur. (rh faktörünü konu dışı bırakıyoruz.) a baskın, 0 ise çekinik bir özelliktir. bu nedenle, a0 genleri taşıyan birisinin kan grubu a olurken, ancak 00 genleri taşıyan birisinin kan grubu 0 olmaktadır. örneğin a0 bir baba ve 00 bir annenin çocuğu için a0, a0, 00 ve 00 olarak dört sonuç oluşabilir, dolayısıyla bu çocuğun kan grubu %50 olasılıkla a, %50 olasılıkla 0 olacaktır. ama kan grubu 0 olan bir baba ile 0 olan bir annenin her ikisinin de kan grubu esasen 00'dır ve bunların çocukları sadece 00 olabilir, dolayısıyla kan grubu 0 olacaktır.

  • adamlar gittikçe abartmaya basladı..

    geçenlerde yazdığım bir mailin içinde "ekledim" kelimesi geçiyordu. send tusuna bastım ve karşıma bir uyarı çıktı;

    "merhaba ....
    yazdığınız mailin içince -ekledim- kelimesi geçiyodu ama siz bir dosya eklemediniz.
    herhangi bir dosya eklemek ister misiniz?"

    yahu kendimden şüphe ettim, nasıl bir uyarı, nasıl bir algılama katsayısı..