hesabın var mı? giriş yap

  • islamla taşşak geçen siyasal islamcıların bir başka iddiasıdır...

    he amk he aynen
    başkasının hakkını yemek hoş değilmiş

    hoş değil dediği şey, kuran'da affı olmayan tek günah
    bak dinlerini bile büküyorlar sırf akepe'ye laf gitmesin diye

    ekleme: altta gene gelmiş biri affedilmeyen tek günah hak yemek değil diyor.
    kuran oku olm kuran oku, allahın diyor ki bana kul hakkı ile gelme, hak yediğinden isteyeceksin yani affetmiyor kendisi.
    olm inandığınız dini bile bilmiyorsunuz ya gerçekten komedi bir de aklamaya çalışmış bu hak yemeyi, olm siz müslüman mısınız gerçekten?
    adam diyanete değil bana laf ediyor uydurulmuş diye. komedi yemin ediyorum komedi, akepe allah'dan büyük bunlar için yeter ki laf gelmesin padişahlarına

  • ilk zamanlarda yaşanan bir telefon konuşması;
    beholder: alo
    ast: astsubay cafer ( agzinin içinde geveleyerek)
    beholder: kim?
    ast: astsubay cafer ( istifini bozmadan)
    beholder: tane tane söyle anlamıyorum
    ast: as subay ca fer
    beholder: tamam, ne oldu?
    ast: sen kısa dönemsin di mi?
    beholder: evet!?
    ast: uzun dönemlerden birini çaar bakıim.
    beholder: olur (yüzzüsce)

  • tekrardan tatile çıktığı şu günlerde eski bölümlerini izleyerek hem hüzünlenebilir hem de kahkaha atabilirsiniz. özellikle çok sıkıcı(!) olduğu ifade edilen ilk iki sezonunun en iyilerine göz atarak -temmuz ortasına kadar- huzur içinde yeni bölümleri bekleyebilirsiniz.

    --- spoiler ---

    s1.e6 - five-o - aynasız - imdb puanı 9.4

    şu ana kadar yayımlanan 63 bölümün en iyisi olabilir. mike, philadelphia'dan torunu ve gelinin yanına yani albuquerque'ye gelir. kendisini yakalamaya gelen polis memurlarını, jimmy mcgill işbirliğiyle savuşturur. arabada birbirlerine takıldıkları sahne efsanedir. * gösterişsiz dostlukları başlar. mike'ı, breaking bad de dahil, ilk kez ağlarken görürüz.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e9 - pimento - imdb puanı 9.4

    mike, ilk işini alır ve ignacio varga ile de tanışmış olur, o'nun kartele çalışan tuco salamanca'nın adamı olduğunu öğrenir. jimmy, vasiyetlerini düzenleyen ağabeyi chuck'ın fark etmediği bir şeyi yakalar. sandpiper davası... akabinde jimmy, ağabeyi tarafından hhm'den bir nevi şutlanır. jimmy'nin en buhranlı zamanları olduğu kadar karakteri, bence, artık iyi adam olmaktan o andan itibaren vazgeçer. hamlin'in avukatlığını yapıyor diye kim wexler'le bile ipler kopma noktasına gelir. doğup büyüdüğü yer olan chicago'ya döner. kaygan jimmy, eski arkadaşı marco'ya uçar. iyi adam olamadık, bari kötü adam olalım, der gibi.

    görsel
    görsel
    görsel

    s1.e10 - marco - imdb 8.4

    jimmy'nin arayışta olduğu bir dönemi anlatır. chicago'da, eski ortağı ve arkadaşı marco'yu, 10 yıl sonra geri döndüğünde bile aynı yerde bulur. bb'de de walter white'a anlattığı kevin costner muhabbeti buradadır. * son bir rolex şakasında marco'yu kalp krizinden kaybeder. her şey ümitsiz görünürken yaşlı müvekkilleri ona mesaj çeker durur ve avukatlığı bırakmayı düşünürken kim wexler tarafından bir telefon alır, arka planda da marco'nun cenaze merasimi yapılmaktadır. davis&main ona iş teklif edecektir. marco'dan yadigar kalan yüzüğü takar 'evet, avukatım ama aynı zamanda kaygan jimmy'im' der gibi. karakter evrimi mükemmel yansıtılır bu bölümde.

    görsel
    görsel
    görsel

    s2.e2. - cobbler - imdb puanı 8.4

    açıkçası burada mike'ın da gustavo fring öncesinde birtakım hatalar yaptığını görüyoruz. veteriner aracılığıyla çıktığı ilk iş, eline yüzüne bulaşmak üzereyken ignacio varga'yu bulur, onu tuco salamanca'dan gizli işler çevirdiği için korkutup girdiği berbat işten sıyrılır. aynı zamanda varga'yı da kurtarmıştır. varga'yı burada henüz, babasının yanında kendi halinde takılırken görürüz. * mike, jimmy'yi de araya katıp yasal olarak da girdiği boktan işten sıyrılır. jimmy de artık kim'den çıkmaz olacaktır fakat sahte delil ile bir dostunu * kurtardığını ağzından kaçırınca kim ile de ilk atışmasını yaşar. bir daha yapmayacağını söyler. *

    görsel
    görsel

    s2.e4 - gloves off - imdb puanı 8.9

    varga, öldürülme endişesiyle mike'ı tutar tuco salamanca'yı öldürmesi için. mike ise tuco için başka planlar yapar. ayrıca mike'ın meşhur sniperını, bu bölümde, bizim silahçıdan alır. bu silahçı aynı zamanda bb'de walter'a silah ayarlıyordu. silahçıyla birlikte tanıdık bir sima daha var bu bölümde. kesinlikle özel.

    görsel *
    görsel *
    görsel *

    --- spoiler ---

    izlemek yerine okumayı tercih edenler için de atıştırmalık birçok kaynak mevcut. afiyet olsun.

    - https://www.scriptreaderpro.com/best-tv-scripts/ senaryoları okuyup pdf olarak indirebilirsiniz.

    - örneğin https://thescriptsavant.com/…saul_1x06_-_five-o.pdf

    - uzun aralardan sonra her şeyi unutanlar için https://breakingbad.fandom.com/…ll_saul_(tv_series)

  • sonunda hakiki atalarımıza ait bir şeyler buluyoruz. sikmişim neo-ottomanları benim atalarım aha bunlar.

    ek. sakın bana o tarihlerde anadolu'ya daha gelmemiştik bıdı bıdısıyla gelmeyin.

  • tahammülsüzlükle alakası olmayan tweet. videodaki çocukların hiçbir aklı selim eğitimle uzaktan yakından alakası yok. çocukların hepsi öyle olmayacak belki ama içlerinde illa karakteri zayıf olanlar çekilen her yöne gidecektir.

  • 2000 bar gibi bir basınçta benzinin yapacağı patlamanın mazota oranla sapma payı kontrol edilemez ve şiddetli gerçekleşecek olmasından mütevellit basitten karmaşığa doğru gidecek olursak başta mazot pompanızın yarılmasına, devamında patlayarak yanma prensibinde enjektörlerin asıl yakıt püskürtme işlemini içerideki hava sıkıştırılarak ısındığı optimum anda yapmasından dolayı o şiddette patlamayla leyla olmasına, pistonların korozyona uğramasına gittiğiniz mesafeye bağlı olarak komple yanma odasını elinize almanıza yol açar.

    eğer çalıştırdıydanız hemen farkedebileceğiniz fark benzindeki patlamanın daha ani ve düzensiz oluşundan motorun teklemesi ve halk arasında bildiğimiz gırlama sesinin daha bir gürleşmesidir.

    bu şekilde 15 km gitmeyi başarmış bir motor şapka çıkartacak dayanıklılıktadır ancak artık direk çöpe atılması gerekir because there is no motör anymöre. *