hesabın var mı? giriş yap

  • cok guzel yapan insandir... 32 yildir bu dunyadayim... bir erkegim ve kadinlarla olan iliskinin her boyutunu yasadim... gunubirlik, kisa sureli sevgililik, uzun sureli sevgililik, yakin mesafe, uzak mesafe... ve sonunda da evlilik... insan kendi icin yasamali dostlarim... bir hayali, ideali, ugrasi, hedefi varsa o ugurda surdurmeli hayatini... hayatinin yalnizken bir anlami olmali... o anlam icinde sizinle birlikte yurumek, size destek olmak, o guzellikleri sizinle yasamak isteyen gelip sizi bulmali ve o sizin anlamli yalnizliginizi arzulamali... dahil olmaya karar vermeli ve sizi elde etmeli...

    32 yillik hayatima bakiyorum... onlarca dudak, goz, el, ayak, ses, sac var... ama ardima donup bakiyorum, kendim icin bakiyorum... kocaman bir hic! hep birilerinde aramisim anlami, bir karsi cinste, bir guluste veya opuste... hayallerimi bile satmisim bunun icin... ideallerimi, duslerimi...

    son 1 senedir tamamen kendimi bunlara adadim ve inanmazsiniz belki somut sonuclar almaya basladim...

    ben buyum, bunlar benim vazgecilmezlerim,
    sen eger buna ortak olacaksan, bu yolda benim yasayacagim zorluklara benimle sikayet etmeden gogus gerecek, guzellikelerini de birlikte yasayacaksan gel... o guzelligi gormek de sana kalmis... gorup gelmek istersen basim gozum ustune kafasina ulastim...

    dogru olan da budur...

    kendiniz icin yasayin... hayati baska bir canli ile anlamlandirmayin... anlamli bir yalnizliga sahip olursaniz zaten o anlami gorebilecek yetide biri sizi fark eder ve gelmek ister...

    iste, o dogru insandir...

    yoksa su dandik sozlukte yazdigim nickimde bile bir kadinin izi var... kadin yok ama, izi var... ben yokum...

    anlamli yalnizliga sahip olmayan bir insan izlerden ibaret bir insana donusur... bunu unutmayin...

  • dağlarda bu kadar insanın su savaşı yaptığını, yakalamaç falan oynadığını zannedenlerin feryadı. be adam, o 2 pkk'lının kafası neden yok biliyor musun? çünkü tepelerinden uçan uçaklar bomba yağdırıyor, havanla vuruluyor, top ateşiyle dövülüyor.

    sağlam kafa mı kalır, hasarsız vücut mu kalır?
    pkk mayını döşediğinde adam iç kanamadan mı ölüyor sanıyorsunuz?
    parçası bulunmayan şehitlerin boş tabutları evlerine gönderilirken hiç vahşet, hiç insanlık suçu ve uluslararası hukuk sikinizde değil?

    ağzının orta yerine sıçtıklarım.

  • ilk uçuşundan iki ay sonra 623km/sa (387,4mph) hız ile rekor kıran, , rolls-royce'un tamamen elektrikli uçağıdır. resmi video

    fotoğrafları için: flickr
    videoları için: vimeo
    resmi web sitesi: rolls-royce accel

    buna ek olarak üç kilometrelik bir parkurda 555,9km/sa (345.4mph) hıza ulaşarak daha önce tescillenen 213.04km/sa (132mph)'lik rekoru da egale etmiştir.

    boscombe down test sahasındaki diğer çalışmalarda, 15 kilometrede 532.1km/sa (330mph) hıza ulaşarak, 202 saniyede 3.000 metre yüksekliğe tırmanarak iki rekoru daha kırmıştır. görsel

    firma, dünya rekorları kırdığını doğrulamak için verilerini dünya havacılık ve uzay rekorlarını kontrol eden ve onaylayan dünya hava sporları federasyonu'na (faı) gönderdi.

    spirit of innovation bu başarılara 400kw elektrikli güç aktarma sistemi ve 6.480 hücreli 750v'luk pili sayesinde ulaştı. pil, dakikada 2.200 devir ile dönen üç pervaneyi çalıştırmaktadır. hepimizin anlayacağı şekilde tanımlarsak; 7.500 akıllı telefonu şarj edebilecek kadar enerjisi vardır.

    spirit of innovation'ın da bir parçası olduğu rolls-royce accel programının amacı ticari uçaklar da dahil olmak üzere gelecekteki elektrikli uçaklar için pil teknolojisini geliştirmektir. bunu sağlarken aşılması gereken en büyük zorluk pillerin ağırlığını azaltmanın yollarını bulmaktır. bunun üstesinden gelmek için rolls-royce, pil muhafaza sistemini uçağın yapısal bir parçası olarak hareket edecek şekilde tasarlamıştır.

    rolls-royce, elektrikli arabalarda pil hücresi ve pil muhafazası eşit ağırlık oranına sahipken, spirit of innovation'daki pil kutusunun 450 kg ağırlığında olduğunu ve bunun 300 kg'ının pil hücrelerinden oluştuğunu söylüyor.

    ayrıca, pil gücünün yüzde 90'ının uçağa güç sağlamak için kullanıldığını, yalnızca yüzde 10'unun ısı ve ses nedeniyle kaybedildiğini ve sonuçta ortaya çıkan sistemin çok verimli olduğunu belirtiyor.

    pillerin ısınması aşılması gereken bir diğer problemken şirket bunu mantardan oluşan yanmaz ısı bariyeri sistemi ile aşmış durumda. uçaktaki gelişmiş sensörler saniyede 200 bin gelişmiş veriyi işleyip uçuş sırasında pilota pil sıcaklığı, voltaj gibi konularda geri dönüş sağlamaktadır.

    rolls-royce, accel projesinden edindiği deneyimi, dikey kalkış ve iniş yapabilen (evtol) elektrikli hava taksileri ve elektrikle çalışan büyük ticari uçaklar için kullanmayı planlamaktadır.

    kaynak: science focus - rolls-royce

  • sadece bir kadını günlerce özgürlüğünden mahrum bırakıp tecavüz eden musa orhan'ı değil; sakarya'daki kürt mevsimlik işçilerinin linç edilmesini, afyon'da silahlı saldırıya uğrayan kürt işçinin ölümünü dans ederek kutlayan, bozulmuş adalet sistemini, yozlaşmış toplumsal mütabakatı ve akp-mhp koalisyonu tarafından çöküntüye uğratılmış iç politikalarını, yobazların ırkçılığa olan reddetme-görmezden gelme tutumlarını işlediği suça destek olarak bellemiş bir gerizekalının iğrenç sözleri.

  • kozmik odayı fetöcü piçlere teslim ettiğiniz gün, türk ordusunun fişini çektiğiniz gündü.
    dünya var oldukça utançla anılacaksınız. evet başta da sen bülent arınç

  • biz bu cumhuriyetin gördüğü en büyük sivil itaatsizliği, tayyip'in gördüğü en sert tepkiyi ortaya koyabilecek kadar harika zamanlar yaşadık. sen hiç sokağa çıkıp tayyip istifa diye bağırabildin mi? binlerce insanla kol kola, ülke tarihinin en protest meydanında, kurabiye tayyip marşını söyledin mi? bunları sen yapamadın biz yaptık, sırf bu yüzden bile, tayyip ve şürekasına karşı doya doya protesto yapmış olmak bile benim hayatımı seninkinden harika yapıyor. sen anca otur twit at "omo koloşdor hop koybotto" diye.
    (bkz: 28 mayıs 2013 gezi parkı direnişi)

  • insanların içlerinde gizledikleri, kalplerinin en ücra köşelerinde hapsettikleri, anlatmaya güçlerinin veya cesaretlerinin kafi gelmediği tüm duyguları, düşünceleri, sevinçleri, nefretleri, aşkları, savaşları, haykırışları, güzellik ve çirkinlikleri, en saf haliyle gün ışığına çıkaran, en görkemli şekilde süsleyip en can alıcı şekilde notalara ve kelimelere döken, insana semanın güzelliğini yaşatan fakat, aynı zamanda magmayı da tattıran, aslında sanatına tanıklık etmemiş birisine kendisini anlatmanın, bir şahsa, gidilen bir resim sergisindeki resimlerin güzelliklerini anlatmaktan farksız olduğu emsalsiz heavy metal topluluğu.