hesabın var mı? giriş yap

  • robert sternberg gelistirilmis bir ask teorisidir. 1985 yilinda tanitilmistir. bu teoriye gore askin uc ogesi vardir. bunlar:

    1. yakinlik: ictenlik, samimiyet, yakin olma, birbirini tanima, hisler arasindaki ortaklik. rahatlikla acilabilme, duygularini ifade etme.
    2. tutku: seni daima heyecanlandiran, aklindan cikmayan guclu ve yogun istek. fiziksel ve duygusal anlamda cok guclu hisler. gozukara hisler.
    3. baglilik: iliskiye bagli olma durumu. sadakat, guven, taahhutler, verilen sozler, beklentiler, sorumluluklar ve karsi tarafi desteklemeleri icerir. bu bilesende bilinc daha baskindir.

    robert sternberg bu uc bilesenden hareket ederek sekiz degisik ask turunu tanimlamistir:

    1. aşksızlık: bu uc ogeden hic birisinin olmamasi durumudur. bos kumedir.
    2. hoşlanma: sadece yakinlik ogesinin bulundugu durumdur. tutku ve baglilik yoktur.
    3. kara sevda: yogun bir sekilde tutkuyu iceren ask. yakinlik ve baglilik yoktur.
    delice sevme, sırılsıklam asik olma. akil bastan gidecek kadar sevme. hormonlarin zirve yaptigi ask turu. dunyanin onsuz donmeyecegine inanilir.
    4. boş aşk: sadece baglilik vardir. sorumluluklar yerine getirilir. heyecan, duygu, tutku, samimiyet yoktur. iliskinin, aliskanlik halidir. genellikle, mantik evliliginde gorulur. kariyer, statusu icin veya sadece maddi beklentili evlenmelerde gorulur.
    5. romantik aşk: yakinlik ve tutkunun oldugu, sorumlulugun, bagliligin olmadigi ask turu. genellikle gecici ask turudur. ornegin, lise asklari, yaz asklari.
    6. arkadasca aşk: yakinlik ve baglilik ogelerini icerir. uzun sureli iliski veya evliligin ilerleyen donemlerinde gorulur. tutku kalmamistir.
    7. aptalca aşk: yakinligin, ictenligin olmadigi, tutku ve bagliligin oldugu ask turu.
    8. mükemmel aşk: askin uc ogesi olan yakinlik, tutku ve baglililigin oldugu ask turu. istenen arzu edilen ask turu. kusursuz ask.

    sonuc olarak, herkes mukemmel aski ister. askin turleri zamana gore hoslanma veya kara sevdayla baslanir. mukemmel aska dogru gidilebilir. ote yandan, surekli ayni ask turunde kalmak aski bitirebilir. tutku bitebilir. onemli olan askin oge veya ogelerinin bittigi anda yeni kararlar alarak farkli ask turune gecilebilir.
    aski yasayanlar vites degisitirir gibi askin turunu degistirerek (zaman ve kosullari goz onunde bulundurarak) kendilerine uygun aski yasayabilirler. boylece iliski veya evlilik bitmez. son olarak, her ogenin yuzdesi kendi icinde olusursa teori daha anlamli olur gibi geliyor. %80 yakinlik, %100 tutku, %70 baglilik gibi.

    askin ucgen teorisi (ozet gorsel)

  • basit matematik.

    (bkz: bir milyon afgan erkek tehdidi)

    bir milyon "erkek" afgan. 18-30 yaş arası. yanlarında eşleri olmadan geldiler.

    bu kadar başı boş, işsiz, amaçsız erkeğin şehir merkezlerinde, kadınlara, küçük kızlara, bunları yapmaması mümkün mü sizce?

    bence artık bu ülkede hiçbir kadın güvende değil. "zaten değildi." şimdi bu bir milyon tacizci potansiyeli ile x100 kat daha güvende değil.

    bu tür haberler katlanarak artacak.

  • saklanmıyordur. bilmeyen cahildir. mustafa kemal atatürk zübeyde hanım'a evlendiği için gönül koymuştur.
    ulan bir sikim bildiğiniz yok. öğrenince de yeni bir bilgiymiş diye satmaya çalışıyorsunuz.

  • arizona tucson'da bulunan şimdiki adı ile davis-monthan hava üssü.
    (bkz: the boneyard ya da graveyard)

    emekliye ayrılmış ya da servis ömrünü tamamlamış olan hava araçlarının, parçalanarak geri dönüşüme kazandırıldığı ve herhangi bir nedenle emekliye ayrılmış bir uçağa tekrar ihtiyaç duyulması halinde yeniden kullabilmesi için depolandırıldıkları birleşik devletlere ait en büyük üs.

    bu işlemin kısaltmaları;
    309 amarg (aerospace maintenance and regeneration group)
    sardıp (stricken aircraft reclamation and disposal program)

    motorlar, silah aksamı, elektrik, elektronik ve gözlem aygıtları sürekli geri dönüştürülür ve böylece hava kuvvetleri bütçesine katkıda bulunulur. isteyen ülkelere bu hurda uçakların satışı yapılabilir.

    sivil vatandaşların girmesi yasaktır.

    başka bir açıdan ele alacak olursak,
    bir amerikan vatandaşının yeni arabasının kaportası ya da içtiği bira, kola v.b. gibi içeceklerin metal kutusunun, gökyüzünde bir zamanlar sesten hızlı uçan bir uçağın parçasından yapılmış olma durumuna hizmet eden yerdir.

    havacılık tarihine damgasını vurmuş jetlerin hurdaya ayrılması, parçalanması ve ayrıştırılması son derece üzücü bir hadisedir. yıllarca bu devasa uçakların bakım onarım hizmetini yürütmüş olan personelin şimdi aynı uçakları söküp parçalamsı zor bir durumdur.
    zira, ister parçalanarak hurdaya ayrılsın ister bir müzeye kaldırılsın bu uçakların bakım ekibi veda etmekte zorlanmaktadır.

  • 559c numaralı iett otobüsünde yanına oturduğum güzel kızın, kulaklarımızda kulaklık olmasından mütevellit, telefonunun notlar kısmına "beşiktaşa yaklaşık kaç dakikada varırız sizce" yazıp beni dürterek bana okutması ve benim de karşılık olarak, cevabı buğulu cama yazmış olmam.

  • her şeyin yeri ve zamanı var.

    köpeğin vapurda işi yok bunu anlayın.

    yolculuk esnasında sizi ısırsa görevlilerden şikayetçi olursunuz.

    ilk şikayetçi olacak kişiler de bu olayı savunanlar olur genelde.

  • başlık : zenciyi beyazlarla yıkadım siki küçüldü

    1. şaşırdım amk ne iş ya
    (rasputin itimat turizm, 25.03.2010 01:08
    .
    .
    4.elde citile biraz,büyür.
    (sogukta kalmis bekci pipisi, 25.03.2010 01:13)